Ötvennégy év után tűnik el a futball Nézsáról

Gabi

Immáron teljesen hivatalos, hogy nem nevez a következő idényre az NB III-at is megjáró egyesület.

A napokban szomorú hírhez jutottunk, immáron abszolút hivatalosnak tekinthető, hogy 1966 után eltűnik a labdarúgás Nézsáról. Száz százalék, hogy nem nevez be a következő szezonra a mintegy harminc esztendővel ezelőtt az NB III-is megjáró, az elmúlt időszakban a megye háromban versenyző csapat. A sajnálatos történés kapcsán az egyesületet az előző tíz évben mindenesként segítő, a törölközőt hosszú halogatás után bedobó Rapavi Pétert kérdeztük.

– Még márciusban megkérdeztem, amennyiben akkor kellett volna nevezni, megtenné-e. Nemmel felelt. Végül azóta sem gondolta meg magát, eltűnt a foci Nézsáról. Miért tartott ki korábbi álláspontja mellett?

– Teljesen belefáradtam tíz év alatt – mondta Rapavi Péter. Ide vezetett a segítség hiánya és a teljes érdektelenség. Természetesen már megkaptam, hogy: “nem lesz Nézsán csapat, mi lesz így?” “Igazán csinálhatnánk valamit.” “Az, hogy néz ki, hogy nem lesz a településen labdarúgás?!” Viszont nem értem, miért én tegyek ezért? Tegyenek azok, akik ennyire szeretnék ezt, meg hangoztatják. Mikor a Messenger-csoportban megemlítettem, hogy eldőlt, nem lesz csapat, szerencsére nagy volt az érdektelenség, így még könnyebb volt az elhatározás. Lehet azért, mert többször mondtam ezt, és mégis csináltam. Hát, most valóság lett.

– Azért hiányozni fog a csapat?

– Természetesen, hisz rájuk azért nagy részben számíthattam. Hiányozni fog a vasárnapi készülődés, az öltözői hangulat, a meccs utáni összetartások. Az viszont nem fog hiányozni, hogy vasárnap reggel tizennégy ember jelentkezett meccsre, aztán végül például tízen mentünk el Erdőkürtre. A legnagyobb szívvel rendelkező játékos a munkáját otthagyva jelent meg, vele lettünk tizenegyen, így tudtuk lejátszani a mérkőzést, amit meg is nyerhettünk volna. Azért hiányozni fog a nézsai légkör. Főleg, akik nem itteni lakosok, ki tudja, velük mikor fog találkozni. Az elmúlt időszakban rengeteg jó embert és focistát ismertem meg. Szeretném megköszönni az összes játékosnak ezt a tíz évet, akik akár csak egy percet is játszottak Nézsa színeiben bármely évadban. Öröm volt őket megismerni, kívánok nekik további sok sikert. Akár tíz esztendeje játszottak itt, vagy ebben a félszezonban. Nekik köszönhető, hogy az egyesület egyáltalán eddig működött. Ha ők nincsenek, hiábavaló az én kitartásom is.

– Amennyiben a lehető legrövidebben kellene válaszolnia, ön szerint mi az oka annak, hogy ötvennégy év után eltűnik Nézsáról a futball?

– Az érdektelenség.

– Vajon valaha lehet visszaút?

– Szokták mondani, soha ne mondd, hogy soha. Szerintem jelenleg kicsi rá az esély, de ki tudja. Ha a Bozsikos-gyerekek felnőnek és lesz létszám, meg érdeklődés, újjáalakulhat az egyesület. Eleve nehéz találni olyan embert, aki ennyi energiát, időt beletesz, mint én. Szóval… Az idő eldönti.

– Személy szerint hogyan tovább?

– Tavaly Csizmár Gábor és Kovács Imre megkeresett, vállalom-e, hogy besegítek, edzősködöm Bánkon az U16-os csapatnál. Mivel pont volt néhány ügyes srác, akik épp nem tudtak hol focizni, ezért a játékosokkal együtt örömmel fogadtam a lehetőséget. Már akkor szóba került, hogy mi lenne, ha oda igazolnék, így nem kell más csapathoz is alkalmazkodnom. Aztán a Sződ elleni mérkőzésre, valamint szezonzáróra is elhívtak, ahol újra beszéltünk róla, hogy oda mehetnék. Így valószínűleg ott fogom kezdeni a következő idényt. Már hallottam olyan pletykákat, hogy Kovács Imre helyére megyek, mert én leszek az edző. Természetesen ez nem igaz! A továbbiakban is az U16-os együttesnél fogok besegíteni. Úgy gondolom, egy Bánk szintű csapat irányítása számomra nagyon erős és bátor lépés lenne. Főleg egy ilyen múlttal rendelkező edző, mint Kovács Imre után, aki tudomásom szerint folytatja a munkát a felnőtt élén.

Next Post

Több fontos információ is napvilágot látott a következő NB III-as kiírás kapcsán

A 2020/2021-es szezonban ismét két csapatunk, a BSE és az SBTC versenyezhet majd a harmadosztályban. Az elmúlt időszakban gyakorlatilag sorjáztak a különféle kérdőjelek az NB III következő évada kapcsán, holott például nógrádi szemmel sem mindegy, milyen változásokra kerül sor a 2020/2021-es kiírást illetően, hiszen immáron az újoncként abszolút vállalható szereplést […]
error: Content is protected !!