Nem kegyelmezett a Patak

Gabi

Kilenc góllal intézték el a Legéndet az őszi idényt veretlenül befejező hazaiak.

Múlt hétvégén a Legéndet fogadta a Patak a nyugati megye háromban. Nem sok kérdés volt a tizenötödik fordulóban lepergő mérkőzést előtt, leginkább az, hogy hány góllal nyernek a házigazdák.

Be is igazolódtak az előzetes sejtések, a nyitónegyedórát átlépvén már kétszer is betalált az éllovas. Ugyan a látogatók is küzdöttek, ezen a napon ezzel nem sokra mentek. A szünetig hatszor köszöntek be a hazaiak, elég hamar eldőlt tehát minden. A második etapban még háromszor rezgették meg a hálót a patakiak, ami azt jelentette, kilenc-nullás verést mértek a vendégekre.

Kiemelendő a mesterlövészek versenyét magabiztosan vezető Oravecz Roland teljesítménye, aki ezúttal öt gólt vállalt. Az említett arányban is megérdemelt a Bella-alakulat sikere. Remek őszi idényt zártak a patakiak, hiszen veretlen mérleggel, egyben listavezetőként vonulhatnak téli pihenőre, ráadásul egy újabb szép emlékkel.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló:

Patak SE-Legéndi SE 9-0 (6-0)

Vezette:  Kovács M. (Pál A., Bangó R.)

Patak SE: Oláh R. (Szekeres, 46.) – Szabó Z., Simó, Csókási (Mócsány, 46.), Kürtössy – Várhegyi (Szabó L., 58.), Paulicsek – Oravecz, Faludi, Németh – Bogdány (Burai, 58.). Edző: Bella Sándor.

Legéndi SE: Greksza – János D. (Néma, 46.), Durucz, Ocztos, Nyúl – Takács J., Virág, Kucsera (Magyar, 46.), Kalla – Pintér (Farkas, 62.), Radics T. (Márkus, 65.). Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Pintér

Gól: Oravecz (12., 30., 41., 50., 65.), Faludi (16.), Bogdány (43.), Németh (45., 47.)

Jók: Szabó Z., Paulicsek, Németh, Oravecz, ill. az egész csapat

Bella Sándor: – Letudtuk idei utolsó mérkőzésünket, hazai pályán megérdemelt győzelmet arattunk a Legénd ellen. Nehezen lendültünk játékba, és az első negyedóra végén ugyan vezettünk két góllal, mégis a félidő második felétől kaptuk el a ritmust. Rúgtunk szép gólokat, alakítottunk ki helyzeteket, helyenként szépen is fociztunk, a csapat tette a dolgát minden különösebb megerőltetés nélkül. Szeretném megköszönni a csapatomnak ezt a nagyszerű őszt, a szurkolóinknak a lelkes buzdítást, és kívánok hasonlóan eredményes tavaszt! Sportszerű, fegyelmezett, szimpatikus csapat a Legénd, további sok sikert kívánok nekik.

Bujnyik János: Köszönöm a srácoknak, hogy aki el tudott jönni, megtette, és becsülettel elmentünk, aztán gratuláltunk az ellenfélnek és az ellenőr úrnak is. Bár még délelőtt úgy nézett ki, nem biztos, hogy ki tudunk állni, mert nagyon kevesen vagyunk jelenleg. Sok az egyéb elfoglaltság, illetve sajnos még mindig ott vannak a sérültek, így pedig elég nehéz. Hála istennek, össze tudtunk szedni tizenöt embert. Volt, aki inkább az otthoni munkáját hagyta ott, és jött inkább focizni azért, mert felhívtam, és elmondtam neki, vasárnap délelőtt ne mondjunk vissza semmit. Szívem szerint megtettem volna, de úgy éreztem, hogy ezt nem tehetjük meg, mert nem vagyunk olyan csapat. Az elején megvoltak a helyzetek, de ha nem rúgunk kapura, úgy elég nehéz gólt lőni. Nagyon sportszerű, normális meccs volt. Annyi lett a vége, amennyi, jogos az eredmény. Csak az ellenfélen múlott, hogy ennyi lett. Ebben a helyzetünkben nem zárulhatott másként ez a meccs. A fiatalember jól vezette a mérkőzést. Látott, amit látott, a partjelzők által belengetett dolgok is jogosak voltak. Nekünk ez volt idén az utolsó mérkőzésünk. A csapattal úgy beszéltük meg a lefújás után, úgy látjuk jónak, ha elengedjük az évből még hátralévő két találkozónkat. Ugyan megkeresett a ‘Vadkert, hogy játsszunk a hétvégén, nincs értelme azért elmenni vasárnap délután, hogy elraboljuk az időt azoktól az emberektől, akik eljönnek. Most meg az a keretünk, amivel el tudnánk menni, hogy aztán megint beleszaladjunk “iksz” gólba. Nem látom értelmét, nem vállaljuk a mérkőzést, inkább kapjunk egy írásbeli figyelmeztetést. Én, a csapat és a vezetőség úgy döntött, hogy akkor inkább elengedjük ezt az évet. Hagyjuk felépülni a sérülteket, aztán leülünk beszélgetni, hogyan tovább. Vannak játékosok, akik már megkerestek, hogy félszezonban idejönnének, illetve biztos lesznek, akik nem itt folytatnák. Fogunk járni terembe, nem csüggedünk és nem adjuk fel! Végeztünk, ahol végeztünk. Tanultunk a sok nyári edzőmérkőzésből, visszaütött. Nem szabad! Igazából ott ment el az egész, jöttek a sérülések, majd Turi András rásérült a lábára, mellette pedig még négy-öt ember kihullott. Egy megye hármas csapatnál nagyon sokat számít ennyi játékos kidőlése. Ezt mi nem kalkuláltak be. A jó pap is holtig tanul, és ugyan nem vagyok pap, remélem, tanultunk ezekből a hibákból. Bármi történt, ha jó, ha rossz, a csapat csinálta, nem személy szerint én vagy valamelyik játékos. Ez így jött ki, megyünk előre! Együtt sírunk, együtt nevetünk. Meglátjuk a következő félévet, én várom! Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet! Mindenki boldoguljon, ahogy tud, mi is megpróbálunk a magunk módján továbblépni.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Könnyed sikert aratott az Érsekvadkert II

Már az első félidő után eldőlt az Ipolyszög sorsa. Az előző hétvégén Ipolyszögön volt jelenése az Érsekvadkert tartalékcsapatának a nyugati megye háromban. Eredetileg később került volna a sor a tizenhatodik körre kiírt meccsre, a gárdák megegyezése alapján viszont előrehozták a találkozót. Egy darabig masszív ellenállást tanúsították a házigazdák, lehetőségük is […]
error: Content is protected !!