Bravúrponttal jeleskedett a Mátraverebély

Gabi

Nem mindennapi forgatókönyvű mérkőzésen állította meg a Bátonyterenyét Pál-Balázs Tamás csapata.

Múlt szombaton Bátonyterenyén csapott össze a Mátraverebély és a veretlen éllovas a megye kettőben. A BTC számított egyértelmű favoritnak, aktuális riválisuk nyeretlen volt tavasszal. A kezdősípszó előtt nem igazán volt benne a párosításban, hogy meglepetés születhet.

Bár támadólag lépett fel a listavezető, az első félidőben egyáltalán nem talált fogást az apait-anyait beleadva védekező ellenfelében szemben, állta a sarat az előzetesen esélytelennek vélt armada. Aztán a második játékrész derekán nagy nehezen előnybe kerültek a bátonyiak. A hosszabbításban járt az ütközet, amikor egy varázsütésre felforrósodott a légkör. Előbb Balázs Ádámnak hála egyenlítettek az időközben játékos-edzőjük piros lapja miatt megfogyatkozó ‘verebélyiek, majd a másik oldal mestere is idő előtt volt kénytelen elhagyni a kispadot.

Itt azonban még közel sem volt vége! A 93. percben büntetőt rúghatott a mezőny első helyezettje, Orosz próbálkozását viszont Petre bravúrosan hárította. A tizenegyest megelőzően Csépány és az egalizálást jegyző Balázs Ádám is piros lapot kapott. Egy-egyes döntetlennel fejeződött be a nem mindennapi izgalmakkal színezett hajrával tarkított összecsapás. Bravúros pontszerzéssel rukkolt elő a pályaválasztó társaság, jár a kalapemelést a váratlant húzó csapatnak.

MNG Megyei II. osztály, 16. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Bátonyterenyei TC 1-1 (0-0)

Bátonyterenye, zárt kapuk mögött. Vezette: Varga P. (Körmöczi Á., Sáfrány Sz.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre B. – Dorozsin, Verebélyi L., Szabó S. (Kovács J., 29.), Aradi – Pál-Balázs, Molnár (Csépány, 79.), Balázs Á. – Csohány, Orosz (Benus, 67.), Kovács T. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Bátonyterenyei TC: Toldi – Sipkó, Kiss Balázs, Kiss Bence, Balogh – Nánási (Oláh G., 52.), Orosz, Nagy N., Bakos K. – Bakos T. (Lengyel, 74.), Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.

Sárga lap: Csohány, ill. Balogh, Kiss Balázs

Piros lap: Pál-balázs T. (81.), Balázs Á. (93.), Csépány (93., mindhárman Mátraverebély-Szentkút SE), ill. Forgó (91., Bátonyterenyei TC)

Gól: Balázs Á. (91.), ill. Kiss Bence (69.)

Jók: az egész csapat, ill. Kiss Bence, Kiss Balázs, Bakos, Sipkó

Pál-Balázs Tamás: – Játékosaimnak maximális dicséret a mai produkcióhoz. Nagyon örülök, hogy végre egy csapat voltunk a pályán kilencven percig. Szerintem az mindent elmond, hogy a két csapat mind a meccs előtt, mind a lefújás után baráti üdvözlettel volt a másik iránt. Kár, hogy a bohócdoktor ezt máshogy gondolta és főszereplő akart lenni egy totálisan baráti hangulatú találkozón. Nem tudom, ellenük lesz-e valaha is szankció, de nevetséges, hogy bármit is bíráskodnak, meccset vezethetnek hétről-hétre. A bátonyiaknak kívánjuk, nyerjék meg a bajnokságot, mi meg reméljük, ki bírunk állni a hétvégén bohócdoktor ítéletei után. Kecskés Attilának és a Szélkakas Fogadónak köszönjük az általuk felkínált pizzát.

Forgó Péter: – Az előzetes várakozásoknak megfelelően, küzdelmesre sikerült a találkozó. Sajnos öt meghatározó játékosom  nem tudott részt venni a mérkőzésen, ami alapjában megváltoztatta a játékunkat. Minden tiszteletem a srácoknak, mert minden nehézség ellenére, becsületesen mentünk előre, tettük a dolgunkat, aminek eredménye is lett, egy szép támadás végén megszereztük a vezetést. A meccs addigi képe alapján, úgy nézett ki, hogy meglehet a három pont, mert gyakorlatilag az ellenfelünk nem jutott el a kapunkig. Akkor viszont jött a – nem először – rendkívül rossz felfogásban bíráskodó játékvezető, és úgy gondolta, hogy az addig sportszerű mérkőzésen változtatnia “illik”. Egy teljesen jogtalan kiállítással a vendégek részéről megalapozta, hogy az indulatok kezdjenek elszállni. Aztán egy szabályos szerelést, ahol a labdát a csatár elől húsz méterre elrúgó védő megmozdulását szabálytalannak ítélte, teljesen “belenyúlt” a végeredménybe! Természetesen, ahogy az lenni szokott, a bírói tévedésből azonnal megkaptuk a gólunkat, ami tönkre is tette az addigi munkát, amit a meccsbe fektettek a srácok. Aztán nyilván csodálkozott, hogy kikelve magamból küldtem el “kedves játékvezető barátunkat”, ahová csak tudtam. A meccs végén még egy tizenegyest azért befújt, hogy kompenzálja a hibáját, amiért teljesen jogosan a vendégek kérték számon a kelleténél vehemensebben… Így egy normális találkozót sikerült teljesen tönkretennie, amit nyilván a kedves szövetség, ahogy ismerem őket, majd a csapatok nyakába fog varrni, és csak a bírói jelentés alapján osztogat eltiltásokat. Talán nekik is érdemes lenne azon gondolkozni, hogy a minősíthetetlen munkát végző játékvezető, aki megye kettes meccsek vezetéséért annyi pénzt kap havonta, mint egy átlagos fizetés, megkapja a “visszajelzést”. A nézőtéren helyet foglaló, ellenőri minőségében részt vevő, általam mélyen tisztelt Marcsok János, így a nyugdíjas éveiben visszavonulva, a nézőtéri helyéről korrektebben vezette volna ezt a találkozót, mint a résztvevő, felkészületlen játékvezető.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így kapott ki Gyöngyösön az SBTC

Videós összefoglaló a salgótarjániak fájó vereségéről. Ahogy arról már beszámoltunk, múlt vasárnap kettő-nullás arányban maradt alul Gyöngyösön az SBTC. A harmadosztály Keleti-csoportjának huszonhatodik körében lejátszott mérkőzés első félideje után Németh góljával vezettek a korábban büntetőt rontó hazaiak, majd a második felvonásban Rédei duplázta meg övéi előnyét, egyben kialakítva az említett […]
error: Content is protected !!