,,A végén kell vezetni a bajnokságot”

Gabi

A megye kettes mezőny második helyen telelő Szügy edzője, Koplányi Örs szerint tavasszal az lesz a legfontosabb, hogy megoldják a létszám kilengéseket csapatánál.

Bár veretlenül vonulhatott téli pihenőre a megye kettes pontvadászatban a Szügy, ettől függetlenül jelenleg a második helyet foglalja el a kellő rutinnal megáldott társulat. Az eddig nyolc győzelmet és három döntetlent elkönyvelő csapat ez idáig bemutatott szereplése kapcsán Koplányi Örs edzőt kérdeztük.

– Milyen gondolatokkal tekint vissza az őszre?

– A csapat összességében jó teljesítményt nyújtott ahhoz képest, hogy sok meccsre  a leggyengébb összeállításban álltunk ki – kezdte Koplányi Örs. Ha minden mérkőzésen rendelkezésemre állna a keret nyolcan százaléka, pontveszteség nélkül vezetnénk a bajnokokságot! Ezt kell megoldani, hogy ne legyenek ilyen létszám kilengések, és remélem, a sérültek is felépülnek a tavaszi kezdésre.

– Többnyire, ha egy csapat veretlenül megy téli szünetre, első is. Önök kapcsán viszont megdőlt ez a tendencia. Csalódott emiatt?

– Erről azt gondolom, hogy a végén kell vezetni a bajnokságot, így semmi csalódás nincs bennem emiatt!

– Kik azok a játékosok, akiket meg tudna említeni bemutatott teljesítményük kapcsán?

– A “banda” nagyon jó védekezett, őket mindenféleképpen kiemelném. Ezen felül Hugyecz Marcit, és akik jelen voltak, mind jó teljesítményt nyújtottak meccsről-meccsre.

– Mi a véleménye arról, hogy rájátszás döntheti el a végső helyezéseket?

– Ebben a viccbajnokságban már annak is örülünk, hogy játszhatunk! Már akkor el lett rontva, mikor összevonták az egészet, ha nem lenne a vírushelyzet, akkor is vicc lenne az egész!

– Miben látná a megoldást?

– Az első, hogy meg kellene hallgatni a csapatokat, ők hogy gondolják! Második, hogy az utánpótlást teljesen más bajnokságban kellene versenyeztetni. Van itt a szlovák minta, ami úgy működik, aki nem tud indítani utánpótlás csapatot, az befizet egy bizonyos összeget a szövetség felé, amit aztán szét lehet osztani azok között, akik versenyeztetnek korosztályos együttest. Vagy mondok egy másik példát. Magyarországon az egyik megyében van olyan lehetőség, hogy az utánpótlásban játszhat két felnőttkorú játékos. Ez létszámban segítene egy kicsit, illetve ösztönözné a fiatalokat, hogy jöjjenek focizni. Ha nem volna gond az utánpótlással, vissza lehetne állítani a két csoportot, és lehetőség nyílna a csapatoknak eldönteni, hogy melyik osztályban szerepelnek, a megye kettőben vagy a háromban.

– Hogy néz ki a felkészülési időszak?

– Már decemberben elkezdtük heti egy mozgással. Januártól pedig heti két találkozó van a kis műfüves pályán. Februárban mind a négy hétvégére edzőmérkőzés van lekötve.

– Mire számít a továbbiakban?

– Azt szeretném elérni, hogy minden mérkőzés előtt gondot okozzon nekem, hogy kit hagyok ki azon a meccsen, mert ha így lesz, akkor nem lehet gond a tavasszal.

– Jelenleg mennyi esélyt lát rá, hogy a nyáron egy vonallal följebb folytassák?

– Most a jelen helyzetben semmi esély rá, hogy a megye egyben induljunk! 

– Mi ennek az oka?

– Utánpótlásgondok. A korosztályokból minden évben elvisz a BSE, így nagyon nehéz lenne újat építeni! Ezen felül most a felnőtt játékosokon sem érzem, hogy kellene nekünk a megye egy.

Next Post

,,A legfontosabb, hogy elkerüljük a kiesést!"

Az SBTC újdonsült vezetőedzője, Lakatos Béla nagy reményekkel látott neki a munkának Salgótarjánban. Mint ismert, a napokban eldőlt, hogy a korábban a honi élvonalban negyvenhárom alkalommal pályára lépő salgótarjáni származású Lakatos Béla vette át az NB III Keleti-csoportjában szereplő SBTC irányítását. Az újdonsült vezetőedzővel nemrégiben interjút jelentetett meg a fekete-fehérek […]
error: Content is protected !!