Vasárnap indul be a Megyei Kupa idei kiírása

Gabi

Hat párharcot rendeznek meg a sorozat nyitókörében.

Megyei Kupa, 1. forduló, 2020. március 1. (vasárnap), 14.30:

Egyházasdengeleg FE (Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. hely)Építők KC (Megyei II. osztály, 4. hely)

A papírforma szerint egyértelmű esélyesként kelhetnek útra az egy osztállyal feljebb focizó vendégek, akik ugyan az elmúlt hetekben nem túl jól sikerült edzőmérkőzésekkel is előrukkoltak, ezúttal illene nyerniük. A téli átigazolási időszakban a játékoskeretükben mindennemű változást nélkülöző házigazdák leginkább a számukra ismerős környezetben bízhatnak, más adalékra nem igazán támaszkodhatnak, a realitás azt diktálja, már akkor is megérdemelnék a kalapemelést, ha csak meg tudnák szorítani a másfajta kávéháznak számító látogatókat. Az Építősök számára egyébként érdekesen alakult az aktuális transzferidény, bár védelmük fontos pillérjét elveszítették, támadószekciójukat kellőképpen megerősítették, egyelőre talány, az említett módosulások milyen hatással lesznek a Smelkó-alakulatra, addig is, most vasárnap semmiképpen nem szabadna megbotolniuk.

Nézsa SE (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. hely)-Bercel KSE (Megyei II. osztály, 6. hely)

Ezt a párharcot is nagyjából az előzőekben kivesézett mérkőzéshez hasonlóan lehet felvezetni, a látogatók személyében adott a favorit, már csak az a kérdés, képes is lesz-e igazolni az előzetes várakozásokat Cseresznyik Sándor legénysége. Ahogy a bercelieknél, a házigazdáknál volt jövés-menés a télen, még vélhetően kell egy kis idő, míg Rapavi Péter kellőképpen egységessé kovácsolja brigádját, az biztos, egy esetleges kupabravúr alaposan feldobná az ősszel nem tündöklő társaságot. A vendégek egy igen kínos fiaskóval hangoltak, és ugyan az tény, hogy csak gyakorló meccsen maradtak alul, nem tehetik ki az ablakba legutóbbi produkciójukat. A nézsaiak talán éppen ebbe a tényezőbe kapaszkodhatnak majd bele, mondhatják, ha bajnoki riválisuknak sikerült, nekik miért ne jöhetne össze?! Maradjunk annyiban, összességében kitartunk azon vélekedésünk mellett, hogy nem szabadna megbotolnia a megye kettes csapatnak, dicséretes teljesítményként kerülne be a köztudatba egy esetleges csínytevés a hazaiak részéről.

Legéndi SE (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. hely)Szent Imre DSE (Megyei II. osztály, 13. hely)

Helyszín: Nógrádsáp.

Az előző hetek során abszolút ellentétes utat bejáró gárdák csaphatnak össze ebben a párosításban, míg a házigazdák alaposan megerősödtek az elmúlt időszakban, addig a vendégek több fix emberüket is elveszítették. A hangolást jelentő edzőmérkőzések tekintetében is hasonló a helyzet: a legéndiek remek skalpot gyűjtöttek be nemrégiben, a Szent Imrések számára viszont nem termett babér. Ősszel egyik társulat sem remekelt, a pályaválasztó oldal sereghajtó bajnokságában, a másik oldal pedig utolsó előtti, így mindkét együttesre igaz, hogy jót tenne az önbizalmaknak egy sikeres manőver. A hazaiaknak előzetesen csak amiatt főhet a fejük, hogy nem tudnak otthonukban szerepelni, ideiglenes környezetben, Nógrádsápon fogadják vetélytársukat. Mindent összevetve, nem merjük kategorikusan kijelenteni, hogy a ‘gyarmatiak közelebb lehetnek majd az üdvösséghez, bár talán valamelyest igen, az sem volna ördögtől való cselekedet ellenlábasuktól, ha kiküszöbölésre kerülne az egy osztálynyi különbség.

Csitár SE (Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. hely)Patak SE (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 1. hely)

A maga nemében kifejezetten érdekes csörtének veselkedhetnek neki a résztvevők, akár egy kiegyenlített csata is kisülhet a kilencven percből. Alaposan befolyásolhatja a meccset, a házigazdák éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből, a már az előző félévben is kétarcú csapat benyomását keltő együttes maximális fordulatszámon pörögve megnehezítheti a másik megye hármas csoportban éllovas pozícióban telelő patakiak dolgát. A látogatók parádés őszön vannak túl, határozottan menetelnek a bajnoki cím felé, amolyan bemelegítés gyanánt pedig ebbe a sorozatba is beneveztek. Ugyan az elhangzottaktól függetlenül sem kell tartaniuk vasárnapi kiruccanásuktól, érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni, legjobb arcukra lesz szükség, hogy felülkerekedjenek az egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló, saját pályájukon bárkire veszélyes ellenfelükön.

Szondy SE Hont (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 6. hely)Ipolytarnóc SE (Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. hely)

Ezt az ütközetet is kellő küzdelem lengheti át, azért is mondhatók pikásnak ezek a kupacsörték, mert eltérő régiókban versenyző gárdák mérhetik össze tudásukat. A mostani felvezetőnkben érintett brigádok is masszív erőnek számítanak saját pontvadászatukban, de hogy ezúttal egymással szemben mire lesznek képesek, komoly talány, abszolút kiegyenlítettnek tűnik ez a párbaj. A házigazdáknál gyakorlatilag nem történt érdemi változás a télen, bezzeg a ‘tarnóciaknál, ahol azért került sor jövés-menésre, ráadásul a vezetői tisztségben is új erővel felvértezve vágnak neki a tavasznak. Előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét, talán az ismerősebb helyszín nyomhat valamit a latba, ebben az adalékban bízhatnak a hontiak. Erről persze hallani sem akarnak majd a vendégek, minden adott lehet tehát egy harcos menethez, ahol kis dolgok dönthetik el, melyik armada lép a következő körbe.

Cserhát TSE Felsőtold (Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. hely)Tereske KSE (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 7. hely)

Ahogy az iméntiekben említett két találkozó, ez a mérkőzés is nyíltnak ígérkezik, gondoljuk ezt attól függetlenül, hogy az első félévben nem igazán tündököltek a saját mezőnyükben az utolsó előtti pozíciót birtokló felsőtoldiak. A látogatók új elnökkel és játékos-edzővel készülnek a kezdősípszóra, nem titkoltan azzal az ambícióval, hogy elbúcsúztassák riválisukat. Határozottan a nyugati csapat mellett szól, hogy idén már több gyakorló meccset is a háta mögött tudhat, velük ellentétben pedig a házigazdáknak ez lesz az ez évi első fellépésük. Jó kérdés, ez a tényező milyen mértékben befolyásolhatja majd a pályán zajló eseményeket, teljesen elhanyagolható szempontnak nem mondanánk, élesebb lehetnek a tereskeiek. Azt is hozzá kell azonban tenni, a hazaiak malmára hajthatja a vizet az otthonuk által kölcsönözendő előnyök, így zárszóként megint oda lyukadtunk ki, igazi ki-ki meccsen birkózhatnak egy jót a felek, ahol akármi előfordulhat.

Next Post

Megvan a megye hétvégi játékvezető küldése

Már ismert, kik ténykednek majd az aktuális találkozókon. A következő hétvégén újabb fordulót rendeznek a megye egyben, illetve megkezdődik a Megyei Kupa aktuális kiírása is. Lássuk, kik fognak dirigálni a közelgő meccseken! START-HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló: Pásztó SK-Cered-VSE: Kis Zsolt (Bakos Tamás, Nagy Sándor) Diósjenő SE-Salgótarjáni BTC: Urbán Viktor […]
error: Content is protected !!