Változatos programmal indul be a tavaszi idény a megye kettőben

Gabi

Kállón folytatná menetelését a Bánk, Mátraverebélyben nyerne a Nőtincs, a Bercelt fogadja az Építők KC.

2020. március 7. (szombat), 15.00:

MNG Megyei II. osztály, 16. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE (7.)-Nőtincs SE (2.)

Esélyesként kelhetnek útra a kissé messzi kirándulás előtt álló nőtincsiek, amennyiben komolyak a nyugat-nógrádi brigád szándékai egy esetleges aranyérem kapcsán, nem ismerhetnek pardont, bár nem számíthatnak kisasszonypartira, mindenképpen le kellene birkózniuk harcos ellenlábasukat. A saját rendezésű emléktornán aratott sikerrel melegítő hazaiak kispadján váltás történt a télen, Pál-Balázs Tamás a jövőben játékos-edzőként segítheti a tabellán való előrelépésben reménykedő csapatát. Azt nyugodt szívvel kijelenthetjük, megilletné a kalapemelés a leginkább a számukra ismerős környezetbe belekapaszkodni igyekvő ‘verebélyieket, ha képesek volnának megtréfálni acélosabbnak tetsző riválisukat, de az sejthető, csak maximális fordulatszámon pörögve lehet sanszuk. A három pontra készülő nőtincsiek változatos edzőmérkőzésekkel rukkoltak elő az elmúlt hetekben, mindezek mellett Nyikos József kemény alapozást vezényelt olykor azért csapongó fiainak. A találkozó érdekessége, hogy ebben a szezonban első ízben mérhetik össze tudásukat a felek, mivel az odavágóra nem utaztak el a mostani házigazdák. Maradjunk annyiban, a papírforma azt diktálja, nem hibázhatnak a látogatók, érdemes lesz azért résen lenniük, ha nem akarnak kellemetlen élményekkel gyarapodni. Ősszel: Nőtincs SE-Mátraverebély-Szentkút SE 3-0 (játék nélkül).

Szent Imre DSE (13.)-Zagyvarónai SE (8.)

Nem feltétlenül lefutott találkozón mérhetik össze tudásukat a gárdák, bár előzetesen valamivel több sansszal illetnénk a vendégeket, az sem volna eget verő meglepetés a házigazdák részéről, ha megszakítanák idénybeli nyeretlenségi szériájukat. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt új edzővel vágnak neki a tavasznak, míg a ‘gyarmatiaknál ismét Riczi Egon kezébe került a stafétabot, addig a másik oldalért immáron Kaspár Zsolt felelős. A télen több fontos emberüket elveszítő Szent Imrések a pályán nem tudtak nyerni az első félévben, eddig megszerzett három pontjukra egyik ellenfelük ki nem állása miatt tettek szert, ráadásul a múlt hétvégén a Megyei Kupától is búcsúztak egy megye hármas riválissal szemben, így hatványozottan ráférne már némi sikerélmény a nehézségek ellenére becsülettel harcoló alakulatra.  Az ősz utolsó öt körét nyeretlenül letudó, viszont tavalyi utolsó fellépésüket óvást követően végül is behúzó látogatók egy gyakorló meccsen aratott győzelemmel hangoltak, céljuk pedig az lehet, így vagy úgy, de ezúttal is két vállra fektessék vetélytársukat, ami ugyan nem ígérkezik lehetetlen feladatnak, ki tudja, hátha most kapnak új erőre a rutinos Szent Imrések. Ősszel: Zagyvarónai SE-Szent Imre DSE 2-1.

2020. március 8. (vasárnap), 11.00:

Építők KC (4.)-Bercel KSK (6.)

Az aktuális kör legérdekesebbnek kinéző mérkőzésének veselkedhetnek neki a csapatok, akár kifejezetten változatos keretek között is eldőlhet majd a kilencven perc. Jelenleg mindössze két pozíció választja el egymástól a társaságot, gyorsan hozzátennénk azonban, az ősszel azért valamivel eredményesebben szereplő házigazdák perpillanat tizenegy pontos előnyt birtokolnak riválisukhoz képest. Hasonlóképpen melegítettek a legénységek, hiszen ugyan korábban csúnya betlikre tettek szert megye hármas gárdákkal szemben lejátszott edzőmérkőzéseiken, az előző hétvégén javítottak, egyaránt könnyed sikerrel abszolválták Megyei Kupa erőpróbáikat. Önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nem lehet gond, ez a tényező pedig még inkább az a várakozást erősítheti, miszerint izgalmas menettel lesz dolgunk. Az otthonuk által kölcsönözendő előny miatt mondanánk azt, hogy esélyesként húzhatnak kesztyűt a téli időszakban azért a játékoskeretükben fontos jövés-menéseket feljegyző Építősök, apait-anyait beleadva azonban a némi mozgást szintén elkönyvelő vendégekben is meglehet a kellő potenciál ahhoz, hogy rágó falatnak bizonyuljanak, szóval kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint férfias küzdelemre van kilátás, ahol kis dolgok dönthetnek. Ősszel: Bercel KSK-Építők KC 2-3.

2020. március 8. (vasárnap), 15.00:

Kálló SE (15.)-Bánk SE (1.)

Dávid és Góliát párharcához hasonlíthatjuk ezt a meccset, finoman szólva is csak az tűnik kérdésesnek, a veretlenül éllovas bánkiak hány góllal tudják majd kitömni a sok sebből vérző sereghajtó kapuját. A házigazdák csak egy edzőmeccset tudhatnak a hátuk mögött, javarészt egymás közötti játékkal hangoltak a tavaszi idényre. A jó ideje legyőzőre nem találó látogatók háromszor léptek pályára a mögöttünk hagyott időszakban, és jó szokásukhoz hűen, valamennyi mérkőzésüket be is húzták, így a holtszezonban is folytatták remekelésüket. Kár tagadni, semmilyen tekintetben nincs egy súlycsoportban a két gárda, gyakorlatilag a futball örök közhelyein kívül semmilyen épeszű érv nem felsorakoztatható az esélytelenek teljes nyugalmával készülő hazaiak mellett, haloványan az ismerősebb helyszínbe belekapaszkodhatnak, ez az adalék viszont valószínűleg fabatkát sem fog majd érni a második félévnek újabb bajnoki címben nekivágó bánkiakkal szemben.  Dicséretreméltó cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha képesek volnának meglepni a listavezetőt a kállóiak, céljai megvalósítása érdekében nem ismerhet pardont Kovács Imre társulata. Ősszel: Bánk SE-Kálló SE 15-0.

Nagyoroszi HBB SE (5.)-Tari SZE (10.)

Ebben a párosításban a házigazdákat kezelhetjük favoritként, saját pályájukon minden adott lehet számukra ahhoz, hogy bedarálják ellenfelüket. Helyezésekben mérve öt lépcsőfok, pontok tekintetében viszont komoly szakadék tátong az együttesek között, csak legjobb énjükkel ringbe szállva lehet esélyük az ősszel változatos végkifejletekkel előrukkoló, felemásan szereplő tariaknak arra, hogy megfricskázzák acélosabbnak kinéző vetélytársukat. A lepergő gyakorló meccsekből kiindulva, a nagyorosziaknál jobban sikerült a felkészülési időszak, a vendégek gyakran küszködtek létszámhiánnyal. Ez az adalék sem túl jó ómen a látogatók számára a vasárnapi ütközetet megelőzően, ki kell találnia valamit Tóth Józsefnek ahhoz, hogy győztes hadvezérként konstatálhassa a lefújást. A tabellára kukkantva megállapítható, a házigazdák elsősorban már csak azért harcolhatnak a második félévben, hogy megtartsák mostani ötödik pozíciójukat, ehhez azonban, szépen-sorban felül kellene kerekedniük mögöttük lévő ellenlábasaikon, ezúttal például a látogatókon, akik nyilván minden erejükkel azon lesznek, hogy az elhangzottak megcáfolván, valahogy megtréfálják a másik oldalt. Ősszel: Tari SZE-Nagyoroszi HBB SE 1-2.

Mihálygerge SE (12.)-Varsány SE (9.)

Igen csak masszív csörtére van kilátás, alaposan megizzaszthatják egymást a tabella hátsó fertályában fellelhető társulatok. A téli átigazolási időszak inkább a házigazdáknál hagyott nyomott, a varsányiak továbbra is az állandóságra esküsznek. Egy igazi hatpontos viaskodással van dolgunk, mivel egy esetleges győzelem lévén éppen beérnék mostani vetélytársukat a ‘gergeiek, akik viszont egy újabb fiaskóval még messzebbre kerülnének a középmezőnytől. A látogatók egy Telkiben megejtett kellemes túrával hangoltak, így minden téren feltöltődve várhatják a kezdősípszót, nem titkoltan azzal a törekvéssel, hogy móresre tanítsák riválisukat. A hazaiakra amúgy ráférne már a sikerélmény, hiszen az elmúlt hét tétmeccsükön hatszor is kikaptak, egy ízben pedig a zöld asztalnál húzták be mérkőzésüket. Némiképp érdekes adalék, hogy ugyan a vendégek az odavágón csúnyán elverték a másik oldalt, mivel túl fiatal játékost szerepeltette, később nemcsak, hogy elvették azt a sikerüket, hanem még egy bajnoki egységet le is vontak tőlük. Szerintünk teljes mértékben nyíltnak ígérkező birkózásban harcolhatnak egy jót a résztvevők, de hogy végül melyikőjük lesz boldogabb, egyelőre nagy talány, nüanszokon múlhat a győztes kiléte. Ősszel: Varsány SE-Mihálygerge SE 8-1.

Szabadnap: Szügy SE, Őrhalom SE.

Next Post

Komoly pénzbüntetést kapott a Pásztó

Az elmúlt megye egyes fordulóban hosszú idő után ismét otthonában pályára lépő csapatot pirotechnikát használó szurkolói miatt sújtották retorzióval. A megyei első osztály tizenhetedik körében sokáig emlékezetes, a Cered VSE elleni négy-hármas sikerrel tért vissza otthonában a kis híján négy év után ismét hazai környezetben mérkőzést vívó Pásztó SK. A […]
error: Content is protected !!