Ismét változatos étlapot tartogathat a megye kettő

Gabi

A Szent Imrénél is nyerne a Szügy, a Mátraberebély ellen javítana a Bánk, masszív csata várható Mihálygergén.

A soros hétvégén a második fordulót bonyolítják le a 2020/2021-es megye kettes szezonban. Szombaton három, vasárnap pedig két mérkőzést hoznak tető alá. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális meccsekkel kapcsolatban!

Megyei II. osztály, 1. forduló:

2020. augusztus 29. (szombat), 17.00:

Szent Imre DSE-Szügy SE

A papírforma szerint egyértelmű esélyesként tekinthetünk a bajnokságot sima sikerrel kezdő vendégekre, érdemi félnivaló nélkül készülhet Koplányi Örs társulata. Jóval komolyabb talány, ezúttal vajon hányszor talál be a csapata előző két fellépésén remek formában futballozó Kakuja György. Abszolút ellentétesen indították az idényt a felek, mivel a legutóbb hét szerzett gólig jutó másik oldallal szemben a házigazdák simán kikaptak idegenben. Lenne tehát mit kijavítaniuk a Szent Imréseknek, reálisan nézve azonban, vélhetően nem most érnek majd rá a helyes ösvényre, jókora kalapemelés járna számukra, ha így vagy úgy, de képesek volnának megrángatni az oroszlán bajuszát. Ugyan a ‘gyarmatiak megerősödtek a nyáron, nincsenek egy súlycsoportban a jóval acélosabbnak tetsző szügyiekkel, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, megleckéztethetik Győri János fiait. A hazaiak pusztán a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyökben bízhatnak, egyébként minden más érdemi tényező a látogatók sikerét vetítő előre, akik nem ismerhetnek pardont, a meccs teljes egészét komolyan véve pedig akár ismét előhúzhatnak a cilinderből egy könnyedebb diadalt.

Mihálygerge SE-Bátonyterenyei TC

Harcosnak ígérkező összecsapás keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a résztevők, kiegyenlített csatározásra van kilátás. Ebben a párosításban abszolút másmilyen végkifejleteket maguk mögött tudó gárdák viaskodhatnak majd: míg a ‘gergeiek idegenben kaptak ki a nyitányon, addig a vendégek simán elverték múltkori ellenlábasukat. Önbizalom terén tehát a bátonyiak állnak jobban, ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy a mindenképpen javítani akaró házigazdák apait-anyait beleadva köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. Oláh Béla alakulata joggal támaszkodhat az ismerősebb környezetre, ez az adalék valamelyest nyomhat a latba, ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy a vendégek nem igazán akarnak foglalkozni ezzel a tényezővel, épp ellenkezőleg, apelláta nélkül zsebre tennék az újbóli bajnoki egységeket. A hazaiak meglátásra szerint nem csak rajtuk múlott az első fordulóban elszenvedett vereségük, éppen ezért, lesz majd egy érdekes találkozásuk a játéktéren, viszont kitartunk azon vélekedésünk mellett, ha jobbik arcukat veszik elő a vendéglátók, rágós falatnak bizonyulhatnak, nem vár egyszerű menet a BTC-re.

Bánk SE-Mátraverebély-Szentkút SE

A maga nemében érdekesnek ígérkező csörte keretein belül csaphatnak össze az együttesek, a forduló rangadójaként is jellemezhetjük a kilencven percet. A nyáron jelentős átalakuláson áteső házigazdák kissé beragadtak a rajtnál, így céljaik kristálytiszták, mindenképpen begyűjtenék idénybeli első sikerüket ahhoz, hogy hamar ismét egyenesbe kerüljenek. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a sima győzelemmel startoló, biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló látogatóknak is, nem adná olcsón a bőrét csínytevésben bízva útra kelő brigád. Persze a közelmúlt történései ide vagy oda, kijelenthető, a kezdősípszót megelőzően favoritként bökhetünk a Kovács Imre által vezetett bánkiakra. Otthonukban nem is gondolkodnak más eredményre, mint egy hárompontos küldetésre, amennyiben pedig már túl vannak a múltkori botláson, és ezúttal valós tudásukkal rukkolnak elő, felülkerekedhetnek a nehéz kirándulásnak nekivágó másik oldalon. Nem írhatóak azonban le ‘verebélyiek, mégis jókora kalapemeléssel illethetnénk őket, ha borsot törnének délnyugat-nógrádi vetélytársuk orra alá.

2020. augusztus 30. (vasárnap), 17.00:

Tari SZE-SK Karancsberény

Az előzetes várakozások szerint ezzel a párbajjal nincs nehéz dolgunk. Főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a bajnokság nyitófordulójában csúnya mélyütésbe beleszaladó tariaknak ahhoz, hogy valahogy megfricskázzák a fontos sikerrel kezdő vendégeket. Smelkó Károly csapatának kötelező volna a győzelem a nyár folyamán még a visszalépéssel is kacérkodó hazaiakkal szemben, elvileg nem hibázhatna az élbolyba vágyódó armada. A házigazdák kapcsán jókora talány, vajon mire lehetnek képesek ebben a szezonban, az biztos, az előző erőfelmérőjük semmilyen tekintetben nem sült el jól, ugyan küzdöttek, akartak, végül hét gólt beszedve maradtak alul. Ezúttal leginkább az ismerősebb helyszínbe kapaszkodhatnak bele a vendéglátók, semmi másba, szóval dicséretreméltó cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha valamilyen úton-módon meg tudnák tréfálni jóval acélosabbnak kinéző riválisukat. A ‘berényiek szemszögéből nem férne bele rögtön egy botlás, éppen ezért nem beszélhetnek mellé, meg kell szerezniük a kötelezőnek nevezhető három pontot a vélhetően majd minden idegszálukkal az elhangzottak megcáfolásában bízva kesztyűt húzó hazaiaknál.

Zagyvarónai SE-Bercel KSK

Helyszín: Salgótarján, Forgác Sporttelep.

Az alaptétel itt is egyértelműen adott, az első körben látott eredményekből kiindulva azt mondhatjuk, a bravúros remivel kezdő bercelieknek állhat inkább a zászló, igen csak össze kellene kapnia magát a sima veressel melegítő pályaválasztó alakulatnak, ha meg akarja lepni ellenfelét A házigazdák vállát továbbra is nyomhatja a hontalanság terhe, ugyanis még mindig nem használhatja saját játékterét Kaspár Zsolt csapata, egy darabig még marad az Építők KC sporttelepe számukra albérlet gyanánt. A berceliek már-már egy győzelemmel felérő döntetlen után kelhetnek útra, a szóban forgó Bánkkal szemben elért remi értékét csak növeli, hogy korábban csúnyán megégtek edzőmérkőzéseiken. Úgy tűnik azonban, átérezte a bajnoki rajt súlyát Cseresznyi Sándor társasága. Igen ám, a már kivesézett pontszerzés akkor ér igazán sokat, ha most győzelemmel fejezik be aktuális erőfelmérőjüket. Ugyan nagy butaság volna egy laza kézlegyintéssel lerendezni a bizonyítani akaró, sikerre éhes zagyvarónaiakat, mégis a látogatók lehetnek közelebb az üdvösséghez, legjobb arcukat bemutatva legyűrhetik a másik oldalt.

Next Post

Videós összefoglaló és képek a Berkenye-Mátraterenye kupacsatáról

Megtekinthetőek a vendégek sikerével véget érő párbaj lényegesebb eseményei. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a története során a Magyar Kupa országos főtáblájára először kijutó Mátraterenye egy-nullás idegenbeli sikerrel múlta felül a Berkenyét. A megyei selejtező harmadik fordulójában lepergő mérkőzés első félidejében hiába gyűrték egymást a felek, nem esett gól. A […]
error: Content is protected !!