Rendezhetnek kemény csatákat a megye kettőben

Gabi

A Mátraverebély ellen is nyerne a Bátonyterenye, a Karancsberényt fogadja a Szügy, a Tarral szemben javítana a Bánk, a Mihálygergét látja vendégül a Bercel.

Ezen a hétvégén a tizenhatodik fordulót hozzák tető alá a megye kettőben. Szombaton és vasárnap is két-két mérkőzésre kerül sor. Lássuk, mit várunk mi a közelgő meccsek kapcsán!

MNG Megyei II. osztály, 16. forduló:

2021. március 27. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Szentkút SE (5.)-Bátonyterenyei TC (1.)

Helyszín: Bátonyterenye.

A papírforma szerint ismét egyértelmű esélyesként készülődhet az éllovas, komoly meglepetést könyvelhetnénk el, ha éppen most táltosodna meg az előző fellépésén hétgólos mélyütésbe beleszaladó másik oldal. A találkozó érdekessége, hogy ugyan a ‘verebélyiek számítanak pályaválasztónak, mivel a koronavírus miatt meghozott intézkedés miatt még jó darabig nem fogadhatják otthonukban aktuális ellenfelüket, a listavezető játékterén kerül sor az összecsapásra. Forgó Péter elszántan menetelő garnitúrája még hibátlan tavasszal, ráadásul az egész idényt tekintve veretlen mérleggel büszkélkedik az előző két küldetésén még csak gólt sem kapó társulat. Fel kell kötnie a gatyát a táblázaton hátrébb fellelhető, a felsőházba kerülésért nagy erőkkel küzdő legénységnek, ha bármilyen formában meg akarja tréfálni a jóval acélosabbnak tetsző listavezetőt, kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha meg tudná fricskázni ellenlábasát Pál-Balázs Tamás armadája. Úgy véljük, nem ismerhet pardont az első helyezett, kellő odafigyeléssel pedig akár egy simább arányú sikert is elérhetnek a bátonyiak.

Szügy SE (2.)-SK Karancsberény (4.)

A forduló legérdekesebbnek kinéző párosításában lesznek érdeketek a gárdák, férfias küzdelemnek nézünk elébe. Nem mondanánk lefutottnak a mérkőzést, ugyan azt kár tagadni, hogy esélyesként várhatják a kezdősípszót a házigazdák, ezzel együtt nem lenne ördögtől való tett a ‘berényiektől, ha képesek volnának meglepni ellenfelüket. A jelenleg ezüstérmes pozícióban megtalálható, de még a bajnoki címről sem lemondó szügyiek szabadnaposként estek túl az előző hétvégén, így az ilyenkor szokásos kérdés ezúttal is adott, kisebb talány, milyen hatással volt a kisebb pihenő Koplányi Örs legénységére. A látogatók nem akármilyen arányú diadallal melegítettek, az tuti, hogy önbizalom terén remekül fest Smelkó Károly brigádja, ne feledjük, ebben a naptári évben még nem kapott ki bajnokin az éremért ácsingózó armada. Ezúttal persze a vendégek is tudhatják, hogy kemény fába vághatják fejszéjüket, a mezőny egyik legerősebb csapatához látogatnak, ahol a lehető legjobb formájukra lesz szükség egy jó eredmény eléréséhez. A hazaiak joggal támaszkodhatnak az ismerősebb helyszín által kölcsönözendő előnyükre, esélyesnek nevezhetőek, tudniuk kell azonban, hogy egy jó formában lévő riválissal lesz dolguk, amely vélhetően tartogat egyet s mást a tarsolyában.

2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Bánk SE (3.)-Tari SZE (9.)

A soros hétvége legegyoldalúbbnak tűnő meccse előtt állnak a felek, az előzetes várakozások egyértelműen azt súgják, nem okozhat gondot gondot Kovács Imre alakulata számára a három pont begyűjtése. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, másfajta előjeleket a hátuk mögött tudva húzhatnak kesztyűt a résztvevők, míg a búfelejtésben bízó délnyugat-nógrádiak még nyeretlenek tavasszal, a látogatók éppen egy körrel ezelőtt arattak szemszögükből már igen csak várt diadalt. Örömittasan kelhetnek tehát útra a tariak, tudniuk kell viszont, hogy a papírforma szerint ezúttal nem nekik fog állni a zászló, az esélytelenek nyugalmával veselkedhetnek neki kirándulásuknak. A házigazdák reálisan nézve már csak azért iparkodhatnak az idény további részében, hogy legalább a dobogó legalsó fokára odaférkőzzenek, ez a törekvés pedig abszolút elérhetőnek tűnik. A perpillanat sereghajtó pozíciót birtokló vendégek elmozdulnának az utolsó helyről, ezen céljuk irányába fontos lépést is tettek az elmúlt körben, most viszont megyére szóló bravúrnak minősülne, ha bármilyen úton-módon megtréfálnák a minél téren erőteljesebbnek kinéző hazaiakat, akik nem ismerhetnek pardont.

Bercel KSK (7.)-Mihálygerge (6.)

Igazi ki-ki csörte keretein belül csaphatnak össze az egymás közvetlen vetélytársaiként jellemezhető társaságok, férfias viaskodásra van kilátás, ahol kis dolgok határozhatják meg a győztes kilétét. A tabellán szomszédokként tanyázó gárdák birkózhatnak egy jót a nyíltnak ígérkező kilencven perc során, nincs favorit a labda útjára indulását megelőzően. Komoly téttel bír a találkozó, hiszen a felsőházba jutás szempontjából lényeges egységekre tehetne szert a nyertes, míg a vesztes elkezdhet barátkozni a gondolattal, hogy csak a “futottak még” mezőnyében vívhat majd nem sok sportértékkel bíró mérkőzéseket a rájátszásban. A berceliek még nem tudtak sikert aratni ebben a naptári évben, bár való igaz, erős ellenfelekkel volt dolguk. A vendégek egy szép skalpszerzést követően kelhetnek útra, a szándékaik pedig sejthetőek, így vagy úgy, de mennének tovább a helyes ösvényen. Úgy véljük, ebben a leosztásban a saját pálya által járó előnyök bizonyulhatnak perdöntőnek, persze mérget vehetünk rá, hogy Oláh Béla legénysége rágós falatként igyekszik majd megnehezíteni riválisa dolgát, minden adott lehet tehát egy kiélezett párharcoz, ahol akármi megtörténhet.

Szabadnap: Balassagyarmati SC.

Next Post

Csak egy NB III-as csapatunk lép pályára a hétvégén

Elhalasztásra került a BSE diósgyőri fellépése, Gyöngyösön vív ki-ki meccset az SBTC. Rendhagyó módon a mostani hétvégén nem vasárnap, hanem szombaton rendezik meg az aktuális fordulót az NB III Keleti-csoportjában. A huszonhatodik körben viszont csupán egy Nógrád megyei alakulat lép pályára. A hiányzások által megtizedelt BSE eredetileg a Diósgyőr tartalék […]
error: Content is protected !!