Újabb fontos derbivel jelentkezik a megye kettő

Gabi

Hibátlan csapatok csapnak össze Bánkon, Taron folytatná menetelését az Építők KC.

MNG Megyei II. osztály, 14. forduló:

2019. november 16. (szombat), 13.00:

Bánk SE-Szügy SE

Újabb fontos őszi állomásához érkezett a komolyabb izgalmakat ez idáig nélkülöző bajnokság, ismét egy kiemelt jelentőséggel bíró rangadó színezi az aktuális kört. Több szempontból is érdekes derbivel van dolgunk, egyrészről jelenleg még hibátlan mérleggel bíró, parádés szériában állomásozó közvetlen vetélytársak húzhatnak kesztyűt, másfelől pedig, mint a felvázoltakból kitűnik, ez a kilencven perc nagy mértékben befolyásolhatja a különféle színű érmek elosztásával kapcsolatos kérdéseket is. A bánkiak hasonló jellegű csörtét húztak be idegenben a legutóbbi körben, a látogatók pedig elvárható sikerrel jeleskedtek. Ezúttal egy abszolút változatosnak ígérkező viaskodás keretein belül derülhet ki, melyik brigád teheti zsebre a hatványozott jelentőséggel bíró pontokat, igazi esélyese nincs a párharcnak, amennyiben minden kötél szakad, az ismerősebb helyszínből kifolyólag azt mondanánk, a Kovács Imre által dirigált házigazdák egy hangyányival közelebb lehetnek majd az üdvösséghez, gyorsan hozzátennénk azonban, az sem volna eget verő meglepetés, ha tartogatnának egyet s mást a tarsolyukban a vélhetően a másik oldalhoz hasonlóan nagy elánnal harcba szálló szügyiek, szóval maradjunk annyiban, kifejezetten érdekes összecsapásra számítunk, ahol valószínűleg nem fognak unatkozni a jelenlévők.

Mihálygerge SE-Szent Imre DSE

Nem túl fényes periódusban tanyázó gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ezen a találkozón, mindkét résztvevőre ráférne már egy kedvező végkifejlet. Az előző négy fellépésükön egyaránt kikapó házigazdák csúfos fiaskóval hangoltak, de akkor mit szóljanak a Szent Imrések, akik a pályán még képtelenek voltak nyerni ebben az idényben, eddig megszerzett három pontjuk egy ki nem állásból adódik. Sejthető, itt is-ott is kellőképpen unják már a gyatra szereplést, mindent összevetve azonban úgy véljük, ezúttal inkább a masszívabbnak tetsző ‘gergeieknek állhat a zászló, számukra ismerős környezetben jó esélyük lehet arra, hogy felülkerekedjenek a sereghajtón. Perpillanat nincs benne a levegőben, hogy ezen az őszön még feltámadhatnak a vendégek, igen csak komoly fordulatnak minősülne, ha ez az esemény mégis megtörténne, nagyon mélyen rejtegetett erőtartalékokat kellene mozgósítania a mély szakadékban ácsingózó brigádnak ahhoz, hogy búcsút inthessen a negatív szériának. Nyilván, a házigazdák nincsenek olyan szituációban, hogy biztosra mehessenek, maximális fordulatszámon pörögve viszont siker koronázhatja törekvéseiket, kalapemeléssel illethetnénk a látogatókat, ha bármilyen formában rá tudnának cáfolni az elhangzottakra.

Őrhalom SE-Varsány SE

Bár komolyabb célokért egyik brigád sem harcolhat, ettől függetlenül, férfias küzdelemnek kinéző ütközet keretein belül birkózhatnak egy jót a tabellán azonos pontszámmal egymás mellett tanyázó résztvevők, kiegyenlített mérkőzésre számítunk, ahol kis dolgok dönthetnek. A házigazdák vállalható vereséggel melegítettek, talán csak a beszedett gólok mennyisége miatt bosszankodhattak, most már viszont vélhetően csak előre tekintenek és minél előbb visszatérnének a helyes ösvényre. A varsányiak szabadnaposként estek túl az előző fordulón, kisebb talány, milyen hatással volt a kényszerszünet az egy körrel korábban szép győzelmet arató armadára, amennyiben nem estek ki a ritmusból, akár ismét learathatják majd igyekezetük gyümölcsét. Ehhez persze lesz egy-két szavuk az őrhalmiaknak is, akik otthonukban semmiképpen sem adnák alább egy szemszögükből pozitív eredménynél, szóval maradjunk annyiban, előzetesen joggal várható, hogy egy abszolút kiélezett, nyílt menet bontakozhat ki ebből a párosításból, ami előtt nem lehet esélyest megjelölni, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a lehetőségeikhez mérten a tabellán minél előrébb vágyó csapatok.

2019. november 17. (vasárnap), 13.00:

Tari SZE-Építők KC

A papírforma szerint ezt a találkozót már könnyebb felvezetnünk, nem igazán tudjuk elképzelni, hogy nem teszik zsebre a pontokat a zsinórban hat sikernél tartó, ezáltal igen csak feltüzelt állapotban lévő vendégek, akik bizony nem kívánnak lassítani, sőt evés közben jön meg az étvágy alapon, minél tovább folytatnák menetelésüket. A házigazdák jó ideje íródó nyeretlenségi sorozattól búcsúztak el végre valahára az előző körben, ráfért már a sikerélmény a nyolc mérkőzés óta először győzedelmeskedő társulatra. Hiába azonban a tariak önbizalmának jót tevő hárompontos küldetés, ezúttal sokkal keményebb fába vághatják fejszéjüket, csak apait-anyait beleadva vehetik fel a kesztyűt az egyértelműen acélosabbnak tetsző másik oldallal szemben. Minden érdemi tényező a látogatók mellett szól, nem szabad azonban elfelejteni, az előző szezonban hasonló szereposztásban roppant kínos, egyben később fajsúlyos jelentőséggel bíró pofonba szaladtak bele, így semmiképpen sem becsülhetik le riválisukat, amennyiben viszont kellő komolysággal viseltetnek a párbaj iránt, illene felülkerekedniük az ismét csínytevésben reménykedő, saját pályájuk által felspannolt hazaiakon, akik így vagy úgy, de megint megfricskáznák az Építősöket.

Zagyvarónai SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Helyszín: Salgótarján, Forgáchi Sporttelep.

Egyaránt búfelejtésben gondolkodó csapatok csaphatnak össze ezen a találkozón, harcos birkózásnak nézünk elébe. A korábban a közvetlen élbolyban helyet foglaló, mostanra már azért valamelyest visszaeső zagyvarónaiak három vesztes küldetést tudhatnak a hátuk mögött, azonban nem elhanyagolható szempont, hogy ezeket a súlyos pofonokat a mezőny legerősebb együtteseivel szemben szedték be. A vendégek egy eredményes periódust követően fájó fiaskóval estek túl az előző fordulón, nem titkolt céljuk viszont, hogy most mindenképpen visszatérjenek az eredményesség ösvényére. Akár össze is jöhet a ‘verebélyiek törekvése, az azonban biztosra vehető, hogy egy ki-ki meccsen derülhet ki, melyik alakulat örülhet majd a lefújáskor, előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét. Mivel a házigazdák továbbra sem tudnak játszani otthonukban, ilyenfajta előnyökről sem beszélhetünk, tehát tényleg valamennyi azt a várakozást erősíti, miszerint fifti-fifti esélyekkel szállhatnak ringbe a gárdák, de hogy végül kinek a zsebébe vándorolhatnak a bajnoki egységek, jelenleg megjósolhatatlan, szó szerint bármit magában rejthet ez a változatosnak ígérkező kilencven perc.

Bercel KSE-Kálló SE

Bizonyos értelemben véve, sorstársaknak nevezhető együttesek veselkedhetnek neki ennek a mérkőzésnek, hiszen mindkét legénységre igaz, hogy igen gyötrelmes időszak után tudott nyerni az elmúlt forduló során. A négy vesztes küldetést követően nemrégiben idegenben remek skalpot gyűjtő berceliek határozottan folytatnák feltámadásukat, amennyiben pedig újra jobbik arcukkal rukkolnak elő, megint móresre taníthatják ellenlábasukat, persze érdemes lesz résen lenniük, ugyanis egy hozzájuk hasonlóan kedvet kapó riválissal lesz dolguk, a jó darabig szenvedő vendégek ugyanis két héttel ezelőtt megszerezték idénybeli első pontjukat, a legutóbbi fordulóban pedig először voltak lépések nyerni a most futó évadban. Mint látható, önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nem lehet probléma, mégis úgy gondoljuk, ezen a találkozón az ismerősebb helyszín miatt a tabellán minél feljebb igyekvő házigazdák számítanak favoritnak, tény és való, nem szabad egy karlegyintéssel elintézni a lelkes látogatókat, mégis meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen értelemben meg tudnák tréfálni az erősebbnek kinéző hazaiakat, akik amennyiben tényleg megindulnának egy előkelőbb pozícióért, nem ismerhetnek pardont.

Szabadnap: Nőtincs SE, Nagyoroszi HBB SE.

Next Post

Bepótolandó mérkőzésekkel folytatódik a keleti megye három

A Magyargécet fogadja a Csitár, a Nógrádmarcalt látja vendégül az Egyházasdengeleg. Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen: 2019. november 17. (vasárnap), 13.00: Csitár SE-Magyargéc SE A dolgok jelenlegi állása szerint nyílt mérkőzésnek vághatnak neki a felek, változatosnak tűnik a kilencven perc. Ellentétesen hangoltak a gárdák, míg […]
error: Content is protected !!