Visszalépett a megye egytől a Karancsberény

Gabi

A következő szezonban csak egy osztállyal lejjebb találkozhatunk majd a csapat nevével.

A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy a Bátonyterenyei TC visszalép a megye egytől. Mostanra hivatalossá vált, egy másik klub is hasonlóképpen cselekedik, mostanra hivatalosnak mondható, hogy a Silver Tüzép-Karancsberény együttese csak egy osztállyal lejjebbre ad be nevezést a következő idényre. A negatív esemény kapcsán az egyesület elnökét, Racs Pétert kérdeztük.

– Miért döntöttek a visszalépés mellett?

– Utánpótlás problémáink vannak – mondta Racs Péter. Próbáltunk ez ügyben tárgyalni a Bátonyterenyével, de nem tudnánk nekik megadni azt az árat, amiért a rendelkezésünkre bocsátanák utánpótlás korosztályaikat.

– Utólag megbánták, hogy 2019-ben a megye egybe neveztek?

– Korábban is voltunk már hasonló szituációban. Ami fontos, hogy mindig a szezon lezártát követően léptünk vissza. Tapasztalatszerzésnek jó volt az elmúlt szezon. Itt szeretném megköszönni a mindenesünk, Kovács Jenő, az önkormányzat, illetve a Silver Tüzép és további szponzoraink segítségét. Sajnos összességében pofozógépek voltunk az előző idényben, szerintem kicsit elmaradtunk a várakozástól. Az edzéslátogatottság lehetett volna jobb, többen nem tettek hozzá annyit, mint amennyit kellett volna. Szerintem ezen múlott, hogy nem voltunk eredményesebbek, ha komolyabban vesszük az edzéseket és a meccsre járást, több pontot szerzünk. Ahogy Fodor Zsolti is párszor lenyilatkozta, szinte sosem tudta kétszer ugyanazt a kezdőcsapatot felállítani.

– A csapatot az elmúlt időszakban irányító szakember marad az együttes élén?

– Fodor Zsolt kapott egy ajánlatot az SBTC utánpótlásából, amit elfogadott. Elég korrekt módon járt el, időben szólt. Egyelőre még besegít nekünk, amíg tudja, ő tartja az edzéseket. Most azon vagyunk, hogy találjunk egy edzőt, aki ott tud lenni a meccseken.

– Milyen változásokra kerülhet sor a játékoskeretben?

– Próbáljuk összetartani a csapatot, illetve erősítenénk is. Voltak kiszemeltjeink, a vírushelyzet azonban közbeszólt, nem tudtunk komolyabban kapcsolatba kerülni az érintettekkel. Most az lesz a legfontosabb, hogy a jelenlegi keretünk megmaradjon. Ezen felül jó volna, ha az az edző, akivel meg tudunk állapodni, hozna majd két-három erősítést jelentő embert. Szerencsére a helyi fiatalokra is támaszkodhatunk, az ifi jól szerepelt a legutóbbi bajnokságban.

– Milyen tervekkel vághatnak majd neki az új évadnak?

– Egyelőre az a célunk, hogy legyen meg egy kellő létszámú csapat és alakuljon ki egy jó társaság. Aztán meglátjuk, milyen ellenfelekkel lesz dolgunk. Perpillanat nem sok információm van, kik fognak majd indulni a megye kettőben és milyen erős résztvevők lesznek.

Next Post

Kellő elszántsággal várja az új szezont a Pásztó

Nagy Tamása megerősödő csapata dobogóra vágyódik a következő megye egyes évadban. A közelmúltban fontos információkra derült fény a megye egyes Pásztó SK háza táján. Mint azt a csapat vezetőedzőjétől, Nagy Tamástól megtudhattuk, Klárik Dávid Rimócról, míg Molnár Erik és Tóth Olivér az NB III-as Gyöngyösi AK-tól csatlakozik. A szakember hozzátette, […]
error: Content is protected !!