Smelkó Károly lett a Karancsberény edzője

Gabi

A megyeszerte ismert edző irányításával vághat neki a következő szezonnak a bajnokságban minél előrébb vágyó csapat.

Korábban már említést tettünk róla, hogy a közelmúltban kiderült, Fodor Zsolt nem folytatja a munkát a megye egytől visszalépő Silver Tüzép-Karancsberény. Mostanra az is kiderült, kinek a kezébe került a stafétabot, a gárda irányítását a megyeszerte ismert edző, Smelkó Károly vette át. Az Építők KC-től még márciusban elköszönő, most új állomáshelyre kerülő szakembert friss csapatához való csatlakozása kapcsán kérdeztük.

– Milyen gondolatokkal tudná összefoglalni a közelmúlt történéseit?

– Megkerestek a klub vezetői, aztán meg is egyeztünk – kezdte Smelkó Károly. Tudom, hogy a megyei első osztályban több fiatal is játszott a csapatban, egy-két idősebb labdarúgóval kiegészülve. Lényeges, hogy abszolút amatőr alapon működik Karancsberényben a futball, semmilyen juttatást nem kapnak a játékosok a fociért. Szintén fontos kiemelni, mindenki azt akarja, hogy legyen csapat a faluban. Ehhez megválasztottak engem. Eddig mindig ellenfélként szerepeltem Karancsberényben, akár játékosként vagy edzőként, ez viszont már engem nem érdekel, most már csak új csapatom színeiért fogok küzdeni! Sokszor paprikás hangulatú meccset vívtunk. Viszont ellenfél voltam, és nem ellenség! Most már egy hajóban fogunk evezni a fiúkkal, és minden idegszálammal azon leszek, hogy a legjobb csapatot küldjem ki a pályára! Mindent elkövetünk majd azért, hogy a legtöbb helyen győztesen hagyjuk majd el játékteret!

– Hogy nézhet ki az előttünk álló időszak?

– Vasárnap az Építőket fogadjuk majd egy felkészülési mérkőzésen. Remélhetőleg teljes létszánban tudunk majd kiállni. Kapusposzton mindenképpen kell embert hozni. Van egy helyi srác, Henglár Erik, számítunk rá. Mellette Balázs Tiborral tárgyalunk, aki korábban már védett a csapat színeiben. Ez a félév arról fog szólni, hogy rendre tegyük a dolgukat, egységes legyen a társaság, később pedig szeretnénk nagyobb célokat kitűzni.

– Mit vár együttesétől a hírek szerint igen gyér létszámmal elinduló bajnokságban?

– Kedden tartottam meg az első edzést. Tizennyolc fő volt jelen, vegyesen az ifi és a felnőtt. Megpróbálunk felkészülni a bajnokságra. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, mert vannak jó csapatok. Nyilván egyértelműen az első felének szeretnénk lenni a mezőnynek, hogy lássuk, télen mi kell majd a komolyabb előrelépéshez. Borzasztónak tartom, hogy nyolc-tíz csapat lesz majd a megyei másodosztályban. Nyilván ez abból fakad, hogy rengeteg faluban nem tudják megszervezni az utánpótlást. Vannak azonban MLSZ-szabályok, amiket be kell tartani. Aki ennek nem tud eleget tenni, sajnos így járt. Hosszú lesz a szezon, ha három-négy alkalommal játszunk majd egymással. Alkalmazkodunk majd a Nógrád Megyei Igazgatóság előírásaihoz.

Next Post

Így fest a nógrádi érdekeltségű edzőmeccsek hétvégi programja

Érdre látogat a BSE, pályán lesz szinte a komplett megye egy és az alacsonyabb osztályú csapatok nagy része. A következő hétvégén ismét nagyüzemre kerül sor felkészülési mérkőzések terén. NB III-as csapataink közül a BSE Érdre hivatalos, míg az SBTC eredetileg gondolt ellenfele meccslemondása miatt pihen. A megye egyes gárdák közül […]
error: Content is protected !!