Tartogat színes meccseket a megye kettő őszi zárása

Gabi

Mátraverebélyben nyerne a Bánk, a Nőtincset fogadja a Szügy, ezúttal a Mihálygergével bánna el az Építők KC.

MNG Megyei II. osztály, 15. forduló:

2019. november 23. (szombat), 13.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Bánk SE

Jó ideje először fordul elő az előző körben rangadón ikszelő bánkiakkal, hogy nem győzelmet maguk mögött tudva vágnak neki soros küldetésüknek, a gól nélküli remivel hangoló armada viszont nem sokat teketóriázna, éppen ellenkezőleg, már szombaton visszatérne a hárompontos küldetések ösvényére. Erre meg is lesz minden esélyük a nyugat-nógrádiaknak, akik ugyan semmiképpen sem vehetik fél vállról harapós házigazdáikat, kellő odafigyeléssel nem okozhat gondot Kovács Imre társulatának, hogy behúzza a sikert. Az első négytől jócskán lemaradva az ötödik helyen álló ‘verebélyiek szintén döntetlennel melegítettek, egyébként felemás mérleggel abszolválták a bajnokság már lepergő szakaszát, masszív középcsapatként jellemezhetjük a kétarcú brigádot. Ezúttal igen kemény fába vághatják fejszéjüket a vesztenivaló nélkül ringbe szálló hazaiak, akik csupán a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező a jóval acélosabbnak tetsző másik oldal mellett szól, amennyiben igazolnák a papírformát a látogatók, egyúttal őszi listavezetőként vonulhatnának pihenőre, amire komoly sansz is kínálkozik, nem mindennapi bravúrként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában megfricskáznák riválisukat a vendéglátók.

Szügy SE-Nőtincs SE

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat a minél fényesebb medáliáért harcoló közvetlen vetélytársak, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol kis dolgok dönthetnek. Közös a gárdákban, hogy egyaránt az éllovas ellen tudták le legutóbbi fellépésüket, míg a házigazdák egy körrel ezelőtt idegenben ikszeltek, addig a látogatók szabadnapjukat megelőzően simán kikaptak, kisebb talány, az említett zakó és a kényszerszünet milyen hatással volt Nyikos József legénységére. Ezúttal egymással szemben tehetnek szert kulcsfontosságú pontokra a felek, de hogy végül melyikőjük örülhet, egyelőre megtippelhetetlen, kisebbfajta jóstehetségre volna szükség ahhoz, hogy megjelöljünk egy esélyest. Az tuti, hogy nagyon lényeges győzelemre tehetne szert az egyik oldal, míg az esetleges vesztes már hátrányból feszülhetne neki a tavaszi folytatásnak. A rendkívül masszív védelemmel bíró, a szezonban még csak háromszor kapituláló szügyiek és az évad során még csak egyszer megbotló vendégek összecsapásán talán az ismerősebb helyszín nyomhat majd sokat a latba, ez lehet az a tényező, ami kicsivel elbillentheti a mérleg nyelvét, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet az amúgy ugyancsak kellőképpen határozott védősorral rendelkező nőtincsiektől, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást.

Szent Imre DSE-Bercel KSK

Ezzel a párosítással azért már jóval könnyebb a dolgunk, az előzetes várakozások egyértelműen azt diktálják, hogy toronymagas favoritként jelölhetjük meg a kisebb gödör után ismét egyenesbe kerülő, könnyed győzelemmel melegítő bercelieket, akiknek két sikeres manővert követően ismét illene győzedelmeskedniük a tök utolsónál. A szezon során a játéktéren még csak pontot sem gyűjtő, a múlt hétvégén kiállni sem tudó Szent Imrések az esélytelenek nyugalmával készülhetnek, leginkább a nagy számok törvényében bízva, előbb-utóbb hátha megszakad rossz szériájuk. Maradjunk annyiban, perpillanat nincs benne a levegőben, hogy éppen most intenek búcsút az egyre mélyebb szakadéknak a házigazdák, akik ez idáig csak reménykedhettek egy főnixmadárszerű feltámadást illetően, realizálni nem volt erejük. A berceliek újonc létükre eredményesnek mondható idényben érdekeltek, nem titkolt céljuk, hogy megcsípjék majd az ötödik helyet, ehhez viszont aktuális csörtéjükön sem ismerhetnek pardont, jobbik arcukat bemutatva pedig akár alaposan elverhetik az őszi félév lezárását már vélhetően igen csak váró ‘gyarmatiakat, akik elsősorban otthonukba kapaszkodhatnak bele, minden más érdemi tényező a másik oldal mellett áll.

2019. november 24. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Mihálygerge SE

A papírforma szerint ezen mérkőzés előtt is hatványozottan több sansszal illethetjük a tabellán jóval előrébb tanyázó társaságot, nevezetesen az előző hét erőpróbájukat kivétel nélkül behúzó Építősöket, akiknek ismét egy kötelező diadallal kellene előrukkolniuk, ha még tényleg bíznak abban, hogy tavasszal akár mostani pozíciójukon is javíthatnak. A mezőny hátsó fertályában fellelhető vendégek enyhén szólva sem tündököltek a mögöttünk hagyott időszakban, az elmúlt körben viszont mégis három ponttal gyarapodtak, mivel kisorsolt ellenfelük nem utazott el hozzájuk. Ettől függetlenül elmondható, a ‘gergeiek utoljára még október elején tudtak nyerni a pályán, amennyiben pedig nem kiviteleznek egy kisebbfajta csodát, nem most húznak váratlant, szemszögükből már az is kalapemelést érdemlő tettnek minősülne, ha egyáltalán megnehezítenék a jóval acélosabbnak tetsző ‘tarjániak feladatát. Tehát mi kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint ezt a csörtét a lehető legsimábban kellene abszolválniuk az idényben még csak a dobogósoktól kikapó hazaiaknak, semmiképpen sem ismerhetnek pardont, máskülönben végérvényesen elköszönhetnek vérmesebb, most azért még élő ambícióiktól.

2019. november 24. (vasárnap), 13.00:

Nagyoroszi HBB SE-Őrhalom SE

Alapjáraton véve, nem feltétlenül lefutott menetre számíthatunk, ugyan a hazaiak valamivel előrébb vannak a tabellán, nem vennénk rá mérget, hogy egy sétagalopp meccs keretein belül babrálhatnak ki két csúnya zakót követően ringbe szálló, éppen ezért vélhetően javítani akaró ellenlábasukkal. Az igen változatos mérleggel bíró, eddig rapszodikusan teljesítő ‘orosziakkal kapcsolatos legérdekesebb adalék, hogy az előző két hétvégén pihentek, így nagy talány, ez a pauza milyen hatással lehetett a korábban egyébként két ízben is kikapó brigádra. Egyrészről már kellőképpen ki lehet éhezve a focira Németh Krisztián csapata, másfelől azonban el is veszhették a fonalat, nyilván az utóbbi eshetőségről hallani sem akar a lehetőségeihez mérten minél előrébb igyekvő társulat. Az őrhalmiak szintén nem igazán büszkélkedhetnek ez idáig felvonultatott szereplésüket illetően, ugyan egy-két alkalommal szép eredménnyel jelentkeztek, hosszabb távon képtelenek voltak állandósítani jó formájukat, elsősorban létszámgondokkal küszködtek. Ezúttal, ha kicsivel is, valamivel több esély mutatkozik a házigazdák győzelmére, számukra ismerős környezetben lebirkózhatják vetélytársukat, ehhez azonban jobbik arcukat kell előhúzniuk a cilinderből.

Kálló SE-Zagyvarónai SE

Ezt a párbajt sem mernénk olyan hangvétellel felvezetni, miszerint adott az egyértelmű favorit, egy sanda gyanúnk ugyanis azt súgja, kellő elhivatottsággal megrángathatják riválisuk grabancát a mezőny legalján vegetáló, az előző időszakban viszont eredményes végkifejletekkel is jelentkező hazaiak. A zagyvarónaiak egy jól sikerült periódus után négy találkozó óta képtelenek nyerni, amiatt azonban joggal örülhetnek, hogy az előző körben legalább újra pontgyűjtéssel jeleskedtek. Mostani kirándulásukon akár a jeget is megtörhetik a szebb folytatásban bízó vendégek, mindennel együtt, megállapítható, nem lehetetlen küldetésnek veselkednek neki, bár szerintünk tényleg fel kell kötniük a gatyájukat, ha legjobb arcukkal hozakodnak elő, legyűrhetik lelkes riválisukat. Az ismerősebb helyszín általi fór adott, az is tuti, hogy a kellő elszántság ismét hajtja majd a sima verést maguk mögött tudva készülődő, elképzeléseik szerint határozottan búfelejtésben gondolkodó hazaiakat, kérdés, ez mire lehet majd elég a hasonló törekvésekkel útra kelő, győzelmet zászlajukra tűző vendégekkel szemben, akik terveik szerint nem konstatálnák üres kezekkel a lefújást.

Varsány SE-Tari SZE

Ezúttal esélyesként vághatnak neki aktuális fellépésüknek az utóbbi időszakban eredményes ösvényen lépegető, az előző öt találkozójukból négyet is behúzó varsányiak, akik akkor érnek igazán valamit az említett szériával, ha vasárnap is begyűjtik a három pontot. A mezőny hátsó fertályában lecövekelő vendégek egy vállalható vereséggel hangoltak, a bajnokság eddigi részében viszont nem igazán termett számukra babér, igazi pálfordulásként jegyezhetnénk fel, ha feltartóztatnák perpillanat erősebbnek tetsző ellenfelüket. Magasztosabb terveket egyik résztvevő sem szövögethet, a könnyed idegenbeli sikerrel melegítő házigazdák talán egy huszáros folytatással még odaférkőzhetnének az első hatba, ezzel szemben a másik oldal már csak azért munkálkodhat, hogy egy-egy részsikerrel elő tudjon rukkolni. Egyelőre azonban maradjunk ennél a kilencven percnél, az biztos, hogy a saját pályájuk a hazaiak malmára hajthatja a vizet, megilletné a dicséret a látogatókat, ha képesek volnának kiküszöbölni ezt a tényezőt, ami jelenleg nincs is benne a levegőben, látszólag a vendéglátóknak állhat a zászló, akik kellő odafigyeléssel felülkerekedhetnek a persze nyilván majd az elhangzottak megcáfolásában bízva ringbe szálló vetélytársukon.

Next Post

Már csak egy mérkőzésre kerül sor a keleti megye három őszi idényében

A Felsőtoldot fogadja a Magyargéc, nem utazik el Karancskeszire a Nógrádmarcal. Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzésen: 2019. november 24. (vasárnap), 13.30: Magyargéc SE-Cserhát TSE Felsőtold A hazaiakra tekinthetünk egyértelmű esélyesként a csoport utolsó mérkőzésén, az előző időszakban felvonultatott szereplési mutatók alapján komoly fordulatnak minősülne, ha […]
error: Content is protected !!