Komoly rangadót húzott be a Szügy

Gabi

A mérkőzés jelentős részére tíz emberrel maradó Bánk tizenkilenc veretlen bajnoki után szenvedett ismét vereséget.

Az előző hétvégén kiemelkedő rangadót rendeztek a megye kettőben, a mezőny elmúlt éveinek két meghatározó szereplője találkozott Szügyben. A pályaválasztó alakulat a Bánkot fogadta.

Egy darabig egyenrangú félként küzdöttek a gárdák, nem igazán volt különbség a csapatok között. Aztán elérkeztünk az első félidő derekáig, amikor Peredi kézzel hárított a tizenhatoson kívül, így piros lapot kapott. Nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, hiszen egyik legfontosabb láncszemüket veszítették el és csak tíz fővel várhatták a folytatást.

A látogatók dicséretére váljék, egyáltalán nem estek össze, sőt továbbra is méltó riválisként tették a dolgukat. Éppen a szünet előtt feljegyezhettünk egy gólváltást, Hodászi találatára Pásztor Gábor válaszolt villámgyorsan, így döntetlennel fordulhattak a résztvevők.

A második etapban hamar elléptek vetélytársuktól a szügyiek, majd a játékrész felénél Hugyecz távoli bombájával már kettővel mentek. Erre az időszakra is jellemző volt, hogy nem adták föl a bánkiak, küzdöttek-hajtottak tíz emberrel is. Boros révén a szépítés is összejött a hátrányban lévő brigádnak, egyenlíteni viszont már nem sikerült, három-kettőre nyertek a fontos pontokat zsebre tevő vendéglátók. Az emelt fővel alulmaradó délnyugat-nógrádi alakulat tizenkilenc veretlen bajnoki fellépés után szenvedett ismét vereséget.

Megyei II. osztály, 3. forduló:

Szügy SE-Bánk SE 3-2 (1-1)

Vezette: Kis Zs. (Bozó P., Szemesi Zs.)

Szügy SE: Tresó – Hodászi, Gaál, Földvári, Szilágyi G. – Hugyecz, Szilágyi L., Ágner (Kavas, 76.), Pintér (Kakuja, 46.), Szemerédi (Katulin, 73.) – Rónási. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Bánk SE: Peredi – Pásztor S., Barkaszi (Molnár, 23.), Csizmár (Rapavi, 76.), Ladányi – Gréczi, Tóth A. (Pataki, 73.), Laczkó D., Szandai (Olasz, 61.) – Szegvári (Boros, 68.), Pásztor G. Szakmai igazgató: Kovács Imre.

Sárga lap: Szilágyi L., Katulin, Hugyecz

Piros lap: Peredi (22., Bánk SE)

Gól: Hodászi (44.), Rónási (49.), Hugyecz (65.), ill. Pásztor G. (45.), Boros (81.)

Jók: Hugyecz, Szilágyi L., Hodászi, Szemerédi, Rónási, Szilágyi G., Ágner, ill. Pásztor G., Boros

Koplányi Örs: – Jó időben, jól előkészített pályán, amit elterveztem, azt megvalósította a csapat. Az első húsz percben végig dominálva, több helyzetet dolgoztunk ki, szépen járattuk a labdát. A kiállítás után kétszer is eltaláltuk a kapufát, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de a vezetést nem sikerült megszerezni. Aztán a félidő végén egy egyéni hibát kihasználva előnybe tudtunk kerülni, de mi sportszerűek vagyunk, és a középkezdésből egyből visszaadtak az előnyt, így döntetlennel vonulhattunk a szünetre. A második félidőt végig dominálva, sikerült gyorsan megszerezni a vezetést, így nyugodtan járathattuk a labdát, majd egy gyönyörű átlövéssel növeltük előnyünket. A végjátékban nagy százalékban tartottuk a labdát, de a vendégek kontrái veszélyesek voltak, viszont rendre rosszul döntöttek a tizenhatos vonalában, így segítettünk nekik a gólszerzésben, nehogy simának tűnjön a mérkőzés. További sok sikert a vendégeknek és Kovács Imrének!

Kovács Imre: – Amit a mérkőzés előtt elterveztem, az az ivószünetre már fel is borult, hisz az egyik legfontosabb láncszemünk kiállításra került. Innen már csupán a tisztes helytállás lebeghetett a szemünk előtt. Jellemzően kidolgozott, tudatos akciógól nem született a találkozón, mindkét csapat egymást “megajándékozva”, helyzet nélkül érte el találatait. Az egymást követő huszadik bajnoki meccsünkön találtunk újból legyőzőre, melyhez gratulálunk a Szügy csapatának. Amennyiben az elkövetkező húsz fellépésünk is ilyen mutatóval zárul (17 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség), akkor azzal elégedett leszek… A javítás reményében készülünk a következő találkozónkra!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videós összefoglaló a DVSC II-BSE bajnokiról

Feleleveníthetőek a balassagyarmatiak cívisvárosi vereségének lényegesebb momentumai. Múlt szombaton a Debrecen második számú csapatához volt hivatalos a BSE. Az NB III Keleti-csoportjának nyolcadik fordulójában lejátszott meccsen az első félidőben kettő-nullás előnyre tettek szert a Kusnyír és Sármány révén eredményes házigazdák. A második felvonásban Sármány dupláig jutott, majd Fejes szépített vendégoldalról, […]
error: Content is protected !!