Sima és harcos mérkőzések jellemezhetik a megye kettőt

Gabi

Zagyvarónán nyerne a Nőtincs, Bercelen sem lassítana a Szügy.

MNG Megyei II. osztály, 12. forduló:

2019. november 2. (szombat), 13.30:

Mihálygerge SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Ellentétes periódusban állomásozó gárdák csaphatnak össze ezen a háromesélyesnek kinéző mérkőzésen, míg a legutóbbi hétvégén esedékes fellépésüket elhalasztó hazaiak két vereség után húzhatnak kesztyűt, addig a látogatók éppen ugyanennyi sikeres manővert tudhatnak a hátuk mögött. Igen csak egyben van a középmezőny, ezt az állítást pedig alátámasztja az a tény, miszerint egy esetleges győzelem segítségével felzárkóznának ellenfelükre a házigazdák, ezzel együtt, amennyiben kikapnának, a folytatásban vélhetően lecövekelnének a bajnokság második felében. Előzetesen nem igazán lehet esélyest megjelölni, a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyök a javítani akaró ‘gergeiek malmára hajthatják a vizet, jobbik arcukat bemutatva azonban akár a látogatók is learathatják majd igyekezetük gyümölcsét, szóval tényleg nem tudunk előrébb jutni, akármi megtörténhet majd a játéktéren, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet a lefújás hallatán.

Őrhalom SE-Szent Imre DSE

Favoritként jelölhetjük meg a nemrégiben négy fiaskót követően ismét örvendő, legutóbbi idegenbeli küldetésükön diadalmaskodó őrhalmiakat, akik kellő odafigyeléssel újra felülkerekedhetnek aktuális ellenlábasukon. A Szent Imrések pihenéssel töltötték az előző kört, és ugyan ez a kisebb szünet jól jöhetett az idényben a pályán még csak pontszerzésig sem jutó alakulatnál, maradjunk annyiban, nagy valószínűséggel komoly változásra ezúttal sem lehet számítani az önbizalom terén sem túl fényesen álló brigádtól, alaposan össze kellene magukat kapniuk a vendégeknek ahhoz, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Mivel a bajnokság korábbi szakaszában a házigazdák sem sziporkáztak, akár még némi reménysugár is felcsillanhat a ‘gyarmatiak előtt, hogy végre megszakadhat sorozatuk, egy főnixmadárszerű feltámadással borsot törhetnek a valamivel azért erősebbnek tetsző hazaiak orra alá, akik ugyan nincsenek olyan helyzetben, hogy lebecsüljék bukdácsoló riválisukat, számukra ismerős környezetben közelebb lehetnek majd ahhoz, hogy zsebre tegyék a pontokat.

2019. november 3. (vasárnap), 13.00:

Zagyvarónai SE-Nőtincs SE

Helyszín: Salgótarján, Forgáchi Sporttelep.

Sokat elárul a pontvadászat soros programjáról, hogy a forduló legérdekesebbnek tűnő párosításával van dolgunk, az idényben pályaválasztóként még hibátlan zagyvarónaiak apait-anyait beleadva talán megnehezíthetik a jelenleg az egész évadot tekintve százszázalékos mérleggel büszkélkedő vendégek dolgát. Persze gyorsan hozzátennénk, a kezdősípszót megelőzően nyugodt szívvel illethetjük több sansszal az elmúlt körben ismét nyerni tudó, minél fényesebb éremgyűjtésben gondolkodó nőtincsieket, akiknek ha tényleg komolyan a szándékaik még egy esetleges végső elsőséggel kapcsolatban is, nem ismerhetnek pardont, mellébeszélés nélkül kell két vállra fektetniük ez idáig felemásan lépegető vetélytársukat. Kisebb kérdés, a házigazdák túl tették-e már magukat az előző fordulóban beszedett mélyütésen, ne feledjük, tizenkét gólt beszedve kapott ki a méretes zakóba beleszaladó brancs. Ami biztos, a felvezetőnk elején említett mérlegükre kellőképpen támaszkodhatnak a hazaiak, éppen ezért kell résen lenniük a nyugat-nógrádiaknak, összességében azonban kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint mindenképpen illene nyerniük, főleg a következő körben esedékes kiemelkedő rangadójuk előtt.

2019. november 3. (vasárnap), 13.30:

Bercel KSK-Szügy SE

A korábbikban felvonultatott produkciók alapján kellő határozottsággal jelölhetjük meg esélyesként a perpillanat hibátlan mérleggel rendelkező vendégeket, nagyjából az előző párbajhoz hasonlóképpen tudnánk felvezetni ezt a csörtét is, bár nem mehet tuti biztosra a tabellán előrébb tanyázó társulat, céljai eléréséhez nem hibázhat. A mögöttünk hagyott körben pihenő szügyiek imponáló magabiztossággal meneteltek a szezon már lepergő részében, külön kiemelendő azon mutatójuk, miszerint még pusztán egy gólt kaptak. Az újonc házigazdák igen változatos mérlegre tettek szert ez idáig, ugyan korábban szemezgettek az élbollyal, mostanra masszív középcsapatnak nevezhetjük Cseresznyik Sándor legénységét, egy ideje viszont elkerüli a sikerélmény a most már javítani akaró armadát. Amennyiben nem történik komoly meglepetés, nem mostani fellépésükön intenek majd búcsút eredménytelenségüknek a berceliek, az egyértelműen acélosabbnak tetsző látogatóknak mindenképpen illene lehozniuk ezt a meccset, és ugyan nem intézhetik el egy laza karlegyintéssel a hazaiakat, jobbik énjüket bemutatva móresre taníthatják őket.

Nagyoroszi HBB SE-Varsány SE

Nem feltétlenül lefutott találkozónak veselkedhetnek neki az elmúlt hetekben változatosan szereplő résztvevők, előzetesen inkább azt mondanánk, a nagyorosziak közelebb lehetnek majd az üdvösséghez, gyorsan hozzá kell tenni, nem szabad leírni a harcos vendégeket, akik maximális fordulatszámon pörögve okozhatnak kellemetlenségeket a jelenleg a tabellán előrébb tanyázó másik oldalnak. A házigazdák vállalható fiaskóval hangoltak, az említett vereséget megelőzően viszont zsinórban háromszor nyertek, mely mérlegre még építhetnek a folytatásban. Nyilván adottak a hazaiak ambíciói, visszatérnének a helyes ösvényre, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a szabadnappal melegítő, szintén vereséget a hátuk mögött tudó látogatóknak is, akik terveik szerint nem szeretnék üres kezekkel konstatálni a hármassípszót. Akár egy kifejezetten harcos viaskodás is kisülhet ebből a párbajból, összességében viszont úgy véljük, ha kicsivel is, saját pályájukon közelebb lehetnek a győzelemhez a vendéglátók, az sem volna viszont eget verő meglepetés, ha pontot csennének idegenből a látogatók.

Tari SZE-Kálló SE

Vérbeli alsóházi birkózásként jellemezhetjük ezt a mérkőzést, az együttesek finoman szólva sem remekeltek az elmúlt időszakban, így “most vagy soha” alapon joggal remélhetik, hogy végre valahára búcsút inthetnek ramaty szériájuknak. A perpillanat egyetlen egy sikernél járó tariak rendre pont nélkül maradtak az előző hét fordulóban, alaposan megrostált önbizalommal szállhatnak tehát ringbe, de akkor mit szóljanak az eddig csupán sorban kikapó, ráadásul még létszámgondokkal is küszködő vendégek, akik sereghajtóként kelhetnek útra. A felvázolt mutatók azt súgják, hasonló erősségű alakulatok mérhetik majd össze tudásukat, döntő tényezőnek az ismerősebb helyszín bizonyulhat, leginkább ez az adalék befolyásolhatja majd a párbajt, egyébként a kezdősípszót megelőzően sem ide, sem oda nem tudnánk letenni a voksunkat, a szó szoros értelmében bármi előfordulhat majd a kiegyenlítettnek ígérkező ütközetben, kis dolgokon múlhat, melyik lehangolt társaság konstatálhatja majd nagyobb örömmel a viaskodás végét.

Szabadnap: Bánk SE, Építők KC.

Next Post

Masszív csaták színezhetik a keleti megye hármat

Kazárra hivatalos a Mátramindszent, a Felsőtold ellen sem hibázna a Karancsalja, Egyházasdengelegen javítana a Csitár. Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, 12. forduló: 2019. november 2. (szombat), 13.30: Kazár KSE-Mátramindszent SE A forduló legérdekesebbnek kinéző mérkőzésének veselkedhetnek neki az egymáshoz hasonlóan remek kedélyállapotban tanyázó felek, a zsinórban három sikernél tartó házigazdák […]
error: Content is protected !!