Sima és harcos meccseket is tartogathat a megye kettő nyitánya

Gabi

A Zagyvarónát fogadja a Bátonyterenye, Bercelre hivatalos a Bánk, a Mihálygergével csap össze a Karancsberény.

A következő hétvégén eldördül a rajtpisztoly a megyei másodosztály 2020/2021-es kiírásában. Szombaton három, vasárnap pedig két mérkőzést rendeznek a sorozat nyitányán. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális meccsekkel kapcsolatban!

Megyei II. osztály, 1. forduló:

2020. augusztus 22. (szombat), 17.00:

Szügy SE-Tari SZE

Valószínűleg jóval könnyebb nyitányt is el tudtak volna képzelni a nyáron a megszűnés szélén táncoló, egyelőre azonban megmenekülő és becsülettel rajthoz álló vendégek. A realitások talaján maradva nyugodt szívvel megállapítható, csupán az lehet a kérdés, hány góllal győzedelmeskednek a bajnoki címben gondolkodó, a közelmúltban edzőmérkőzésen megye egyes ellenfelet megfricskázó házigazdák. Számukra ismerős környezetben nem ismerhetnek pardont a szügyiek, a meccs teljes egészét komolyan véve pedig akár alaposan helybenhagyhatják nagyon nehéz túra elébe néző ellenlábasukat, rögtön előrukkolhat egy könnyed diadallal Koplányi Örs legénysége. A vélhetően a következő idény során majd az alsóház tagjaihoz tartozó látogatók szemei előtt pusztán az a törekvés lebeghet, hogy elkerüljenek egy súlyosabb zakót, az viszont komoly talány, vajon erre képesek lesznek-e. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a tariakat, ha valamilyen kisebbfajta csoda folytán mégis rá tudnának cáfolni az előzetes várakozásokra, igazi bravúrnak minősülne egy esetleges meglepetés az egyoldalúak ígérkező párbajnak az esélytelenek nyugalmával nekiveselkedő gárda részéről.

Mátraverebély-Szentkút SE-Szent Imre DSE

Alapjáraton véve, ha kicsivel is, a valamelyest erősebbnek tűnő vendégeket érezzük a párosítás favoritjainak, a vendégek részéről legjobb formájukra volna szükség ahhoz, hogy lebirkózzák a másik oldalt. A nyáron jó pár gyakorló meccsen túleső, kellő önbizalomra szert tevő ‘verebélyiek ambíciói világosak, nyilván elvernék vetélytársukat, ehhez viszont lesz egy-két szavuk a pontszerzés reményében ringbe szálló Szent Imréseknek is. A látogatók élérére új edzőt neveztek ki a közelmúltban, Győri János kezébe került a stafétabot. Nem túl jól sikerült felkészülési mérkőzésekkel hangoltak a ‘gyarmatiak, egy ificsapattól kaptak ki, így lenne mit feledtetnie a mögöttünk hagyott hetekben megerősödő, több friss igazolást is elkönyvelő armadának. Úgy véljük, ezen a találkozón kifejezetten sokat nyomhat a latba az ismerősebb helyszín. Otthonukban favoritként várhatják a kezdősípszót a harcos házigazdák, és ugyan egyáltalán nem intézhetik el egy kézlegyintéssel az előző csonka idényben elért pozíciójuknál jóval eredményesebb szereplésben bízó riválisukat, amennyiben valós tudását teszi le az asztalra Pál-Balázs Tamás brigádja, learathatják igyekezetük gyümölcsét a vendéglátók.

Bátonyterenyei TC-Zagyvarónai SE

Ezen mérkőzést megelőzően félnivaló nélkül merünk bökni az egyik résztvevőre az esélyesebb csapat megjelölésével kapcsolatban, nevezetesen a bátonyiakra, a papírforma az előző évadot még egy osztállyal följebb töltő gárda győzelmét vetíti előre. Az utolsó edzőmeccsükön csoportellenféltől sima verést kapó vendégek számára enyhén mondva sem jött össze a főpróba, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a részükről ahhoz, hogy feltartóztassák az egyértelműen a három pontra készülő BTC-t. A látogatók elsősorban már meglévő vázukra, illetve fiatalokra építenének a közelgő idényben, az viszont egyelőre nehezen megjósolható, mit érhet majd el az előttünk álló kiírásban Kaspár Zsolt garnitúrája. Ellenben a hazaiak kapcsán sejthető, hogy minél fényesebb éremért fognak harcolni, dobogós helyezésben gondolkodik Forgó Péter alakulata. Ahhoz persze, hogy tényleg ott is legyenek majd a közvetlen élbolyban a házigazdák, az ilyen és ehhez hasonló jellegű fellépéseiket mellébeszélés nélkül kellene behúzniuk, már most szombaton is. Megilletné a dicséret a nehéz kilencven perc elébe néző zagyvarónaiakat, ha borsot tudnának törni az acélosabbnak tetsző riválisuk orra alá.

2020. augusztus 23. (vasárnap), 17.00:

Bercel KSK-Bánk SE

A mögöttünk hagyott hetek alapján adott két, teljesen más végkifejletekkel melegítő csapat ebben a párharcban. Míg a házigazdák súlyos pofonokat szedtek be mostanában, addig a nyár folyamán komoly átalakuláson áteső bánkiak vérátömlesztésüket követően is talpra álltak és jobbnál-jobb eredményekkel adtak magukról újbóli életjeleket. Persze lehet mondani, hogy az edzőmeccsek után most jön a java, vagyis a tétre menő csaták, ettől függetlenül kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint ezen találkozó előtt toronymagas favoritként tekinthetünk Kovács Imre együttesére. A látogatókkal ellentétben, az ezúttal talán csak az otthonukba belekapaszkodni tudó berceliek keretében nem történt érdemi mozgás a nyáron, az állandóságra törekedtek, perpillanat jó kérdés, vajon milyen produkciót húznak majd elő a cilinderből a 2020/2021-es szezonban. Most gyorsan túl is esik az idény egyik legnehezebb erőpróbáján Cseresznyik Sándor társulata, felszabadultan fogadhatja az egyik legfőbb bajnokaspiránst a felvázoltaktól függetlenül titkon azért csínytevésben reménykedő brigád. Szerintünk jókora sansz mutatkozik arra, hogy zsebre tegyék a pontokat az ismét aranyéremre pályázó bánkiak, fel kell kötniük a gatyát a házigazdáknak.

SK Karancsberény-Mihálygerge SE

Az aktuális forduló legérdekesebbnek tűnő összecsapásának keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a csapatok. A mérkőzés kuriózumát növeli, hogy mindkét gárdát megyeszerte ismert szakember irányítja, a hazaiakat Smelkó Károly, a ‘gergeieket pedig Oláh Béla. Tuti, hogy egyaránt tartogatnak is egyet s mást a tarsolyukban a mesterek, joggal várhatunk férfias küzdelmet, ahol kis dolgok dönthetnek. Eltérő gyakorló fellépésekkel hangoltak a felek, a házigazdák egy megye egyes ellenféltől kaptak ki, ezzel szemben a másik oldal csoport riválist intézett el. Persze most több tekintetben is más lesz a leányzó fekvése, a múlt nem igazán számít. A saját pályájukkal járó előnyük által feltuningolt ‘berényiek nem is mernek más forgatókönyvre gondolni, mint ami az ő sikerükkel zárul, ezzel együtt, harcos vetélytárssal lehet dolguk. A változatos nyári erőpróbákkal hangoló vendégek egészen biztosan nem feltartott kezekkel szállnak ringbe, sőt terveik szerint meg is tréfálnák vetélytársukat. Szóval szerintünk minden adott lehet egy kiélezett ütközethez, ahol kellőképpen megizzaszthatják a másikat a társaságok, előzetesen nem tudnánk esélyest megjelölni. Csupán az tűnik garantáltnak, hogy kemény menetre van kilátás!

Next Post

A hét közepén sem pihent a Szendehely

Győztes edzőmérkőzéssel hangolt a bajnoki rajtra Dénes György csapata. Szombaton nekivág az új megye egyes szezonnak a Szendehely FC. Dénes György alakulata még kihasználta a rajt előtti utolsó napokat is, kedden este a Pest megyei negyedosztályú FC Sződnél játszott edzőmérkőzést a délnyugat-nógrádi gárda. A gyakorló meccs első félideje még egállal […]
error: Content is protected !!