Remek fordítás hozta meg a Szügy sikerét

Gabi

Csak ráijeszteni tudott ellenfelére a Karancsberény, végül a házigazdák örülhettek.

Múlt szombaton a Karancsberényt fogadta a Szügy a megye kettőben. A tizenhatodik kör legérdekesebb mérkőzésének vághattak neki a gárdák, ugyan esélyesnek tűntek a hazaiak, sejthető volt, hogy nem vár rájuk egyszerű menet.

Remekül kezdtek a házigazdák, Szilágyi büntetőjével pár perc elteltével betaláltak. Nem adták azonban föl a látogatók, mentek tovább, majd az első fél óra letelte után Szőke Szabolcs egalizált. Még a szünet előtt fordítottak is a ‘berényiek, Mezei jóvoltából.

A második felvonás elejét megnyomták a szügyiek, Hugyecz révén pedig hamar jött az újabb az egyenlítés. Ezt követően mindkét oldal javára eldőlhetett volna a mérleg nyelve, végül azonban a vendéglátók jöttek ki győztesen az ütközetből, a meccs utolsó szakaszában ugyanis Kakuja kétszer is bevette a kaput, egyúttal pedig négy-kettes sikerhez segítette feltámadó övéit.

MNG Megyei II. osztály, 16. forduló:

Szügy SE-SK Karancsberény 4-2 (1-2)

Szügy, zárt kapuk mögött. Vezette: Elischer M. (Tősér D., Szolik M.)

Szügy SE: Tresó – Czibulya (Streichovonetz, 73.), Gaál, Földvári, Szilágyi G. – Hugyecz, Ágner, Hodászi, Jónás M. (Kavas, 46.) – Rónási, Kakuja. Vezetőedző: Koplányi Örs.

SK Karancsberény: Szőrös – Laczkó, Szlatincsán (Fodor D., 64.), Bolyós, Fehér – Zsosa (Fodor Zs., 83.) – Papp (Ispán A., 73.), Szőke L. (Földi, 79.), Szőke Sz., Mezei – Ispán V. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Ágner, ill. Szőke L., Zsosa, Laczkó

Gól: Szilágyi (7.), Hugyecz (51.), Kakuja (82., 90.), ill. Szőke Sz. (52.), Mezei (45.)

Jók: Szilágyi (a mezőny legjobbja), Hugyecz, Ágner, Tresó, Hodászi, Kavas, Rónási, Kakuja, meg Szilágyi, ill. Bolyós, Ispán V., Ispán A.

Koplányi Örs: – Jó időben, jól előkészített pályán, nem jó előjelekkel készültünk, mert a teljes középpályás sor hiányzott. A szélsőket csak-csak tudtuk pótolni, de az irányítókat nem, viszont a megbeszéltek alapján így is gyorsan vezetést szereztünk, már a hetedik percben. Fél óráig nem is volt gond, kézben tartottuk a mérkőzést, de utána nagyon hiányzott valamelyik irányítónk, mert kapkodtunk támadáskihozatalnál, rendre eladtuk a labdát, és nem voltunk elég agresszívak. Így egy szép szabadrúgással és egy kapu előtti kavarodás után megfordították az eredményt a vendégek. A szünetben megbeszéltük, hogy összeszorított fogakkal, brusztolva is, de meg kell nyerni a meccset. Gyorsan egyenlíteni tudtunk, a “vak” Rónási passzából Hugyecz Marci értékesítette a helyzetet, akik az egész mérkőzésen faragtak, ahogy azokat is, akik egy kicsit is gyorsabbak voltak. Kolos hozott egy kis intelligenciát a játékba, “Csonti” átment a falon is ,”Sziszka” annyit futott, hogy a maratont megnyerte volna. Kakuja az utolsó öt percben megérkezett a mérkőzésbe és eldöntötte a meccset. Addig jó, míg rossz játékkal is nyerni tudunk! További sok sikert a vendégeknek!

Smelkó Károly: – Szoros meccs volt, ahogy vártam is. Sokáig bíztam a pontszerzésben, ami vastagon benne is volt a mérkőzésben, félidőben még mi vezettünk, de ez csak részsiker. Ahhoz, hogy egy ilyen kvalitású játékosokkal felálló csapat ellen eredményesek tudjunk lenni, kilencven perces koncentrációra van szükség. Na, az meg edzés nélkül nehéz. Értem én, hogy az emberek dolgoznak meg ezer felé van mindenki, de edzés nélkül nehéz jól játszani ezt a játékot! Persze, hogy ideges vagyok meccs közben, és utána is, szándékosan nem mentem be a lefújás után az öltözőbe, nehogy megsértsek bárkit is! Óvva intek mindenkit, négy ilyen csapattal fogunk játszani a rájátszásban, oda-vissza, na, az nyolc pokolian nehéz meccs lesz! A szügyieknek gratulálok a győzelemhez, mi pedig gondolkodjunk el a folytatáson,. Igaz a mondás urak, dr. Lakat Károly mondta: “aki hét közben csak firkál, az hétvégén sem fog szépen írni!” Én ezt a mondást azzal egészíteném ki, hogy mi meg tollat sem fogunk egész héten, tisztelet a kivételnek! Viszont az ificsapatomnak nagy gratuláció, a vasárnapi, Pásztó elleni győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Feltámadt a Bercel

A mesternégyest szerző Jele vezérletével intézték el a Mihálygergét a tavasszal először nyerni tudó hazaiak. Múlt vasárnap a Mihálygergét fogadta a Bercel a megye kettőben. A felsőházba kerülés kapcsán fontos jelentőséggel bírt a tizenhatodik körben tető alá hozott mérkőzés, előzetesen nem volt igazi esélyes, kiegyenlített küzdelemre volt kilátás. Ehhez képest […]
error: Content is protected !!