Remek diadalt aratott a Szent Imre DSE

Gabi

Idegenben tréfálta meg a Mihálygergét a forduló előtt még pont nélküli balassagyarmati alakulat.

A mögöttünk hagyott szombaton Mihálygergére volt hivatalos a közelmúltban ismét edzőváltáson áteső, újra Tóth László által vezényelt Szent Imre DSE. A megye kettes mezőny ötödik körében lepergő csörte előtt a két győztes fellépéssel melegítő házigazdák számítottak esélyesnek, végül azonban abszolút felborította a papírformát a forduló előtt pont nélkül vetélytársuk.

Rögtön érezhető volt, bizony nem adják olcsón a bőrüket a vendégek, az első félidő derekára pedig kétgólos előnyre tettek szert. A szépen lassan ébredező ‘gergeiek a szünethez közeledvén visszatértek a meccsbe, előbb szépítettek, majd egyenlítettek, így egállal fordultak a felek.

A második etapban egy megint megszerezték a vezetést a balassagyarmatiak, de rögtön válaszolt ellenfelük. Az utolsó szakaszához érkezett az izgalmas párbaj, amikor a 75. percben Csábi Tamás révén ismét a Szent Imrések kerültek lépésfórba. A rendkívül motivált látogatók a hátralévő időben lehúzták a rolót, így kalapemelést érdemlő, négy-hármas diadallal zárták kirándulásukat.

Megyei II. osztály, 5. forduló:

Mihálygerge SE-Szent Imre DSE 3-4 (2-2)

Vezette: Dobsonyi L. (Szolik M., Szemesi Zs.)

Mihálygerge SE: Racs – Nyerges, Jenei, Zsély, Kosztrihán (Pál A., 60.) – Kotroczó, Móricz Á., Farkas, Rácz G. – Ivitz, Kisbali (Kőszegi 66.). Vezetőedző: Oláh Béla.

Szent Imre DSE: Csordás Á. – Márkus, Máthé, Riczi, Mahót (Király, 89.) – Csókási, Számelcsik, Sinkovics K., Buzás – Csábi T., Sinkovics Á. Vezetőedző: Tóth László.

Sárga lap: Farkas, ill. Márkus, Számelcsik, Csókási, Sinkovics K.

Gól: Ivitz (38.), Farkas (44.), Móricz Á. (60.), ill. Csókási (20.), Mahót (23.), Sinkovics Á. (57.), Csábi T. (75.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Oláh Béla: – Nagyon el voltam keseredve. Szégyellem magam a csapat helyett, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani. Nem szeretnék senkit sem megbántani, de a futballnak vannak törvényei. Én ezt most valamilyen szinten nem tartottam be. Bíztam abban, ha mindig a legerősebb csapatot teszem föl a pályára, akkor az majd kamatoztatja magát. Viszont ez nem így sikerült, én most föladtam az elveimet. Pont ezért mondom azt, hogy én hibáztam ezen a mérkőzésen, és ezt be is vallom. Csak azt nem tudom, azok a játékosok, akik játszottak ezen a meccsen, vajon hogy gondolkodnak ezzel kapcsolatban?! Én figyelembe vettem, és tudom nagyon jól, hogy egy megye kettes csapatnál nem működik az a dolog, hogy eltervezek valamit, és azt végig is tudom vinni egész héten. Itt vannak problémák, hiányzók, sérültek… Ez azonban nem azt jelenti, hogyha valakinek megadom a lehetőséget, ő úgy áll a meccshez, hogy neki teljesen mindegy, mi lesz az eredmény. Nekünk ez a három pont be volt kalkulálva, és ezt nem tudtuk megugrani. Innentől kezdve, azt mondom, ki kell tartanom az mellett, hogy nem szabad föladni az elveimet! Ha nekem van egy győztes csapat, akkor azon nem szabad változtatni. Természetesen, ezt most nem tudtam megcsinálni, mert voltak hiányzók. Úgy gondoltam, azok a játékosok, akik beszálltak, még jobb teljesítményt tudnak nyújtani, és rátesznek még egy lapáttal. Nem akarom lebecsülni az ellenfelet, de nem egy olyan csapattal játszottunk, hogy ezt nem lehetett volna megcsinálni. Nekünk az első tíz percben meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. Amit megbeszéltünk, az működött is. Amennyi helyzetet ki kihagytunk, azzal más ebben a megye kettőben bajnokságot tud nyerni. Viszont az is igaz, hogyha mi kihagytunk rengeteg helyzetet, az nem azt jelenti, hogy nekünk törvényszerű négy gólt kapni egy itthoni mérkőzésen, egy olyan csapat ellen, amely korábban még nem szerzett egy pontot sem. Nincs azonban ezzel semmi probléma, elmondtam, amit gondolok. Nagyon remélem, a továbbiakban mindenki másképp áll hozzá a következő hetekben előttünk álló találkozókhoz.

Tóth László: – Korrekt játékvezetés mellett, nagyon értékes, megérdemelt győzelmet aratott a fegyelmezett játékot játszó CSAPAT, a jó nevekből álló hazaiak ellen.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így ikszelt egymással a Nőtincs és a Pásztó

Videós összefoglaló a döntetlennel véget érő bajnokiról. Vasárnap a Pásztóval csapott össze otthonában a Nőtincs. A gól nélküli első félidőt követően hiába kerültek előnybe Bánáti Gergő hatalmas bombájával a házigazdák, hamarosan Csépe István büntetőből válaszolt. Mint utóbb kiderült, már nem változott az állás, így egy-egyes remivel ért véget az ütközet. […]
error: Content is protected !!