Az ősz rangadóját rendezhetik meg a megye kettőben

Gabi

Szügyre hivatalos a Bátonyterenye, a Mihálygergét fogadja a Mátraverebély, a Szent Imre DSE ellen is nyerne a Bánk.

A következő hétvégén a nyolcadik fordulót bonyolítják le a megye kettőben. Szombaton három, míg vasárnap két meccsre kerül sor. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális mérkőzések kapcsán!

Megyei II. osztály, 8. forduló:

2020. október 10. (szombat), 15.00:

Szügy SE-Bátonyterenyei TC

Kétségkívül kijelenthető, nem csak az aktuális kör, hanem a komplett őszi szezon egyik leginkább várt mérkőzésén csaphatnak össze a tabella első két helyét elfoglaló alakulatok. Közös a résztvevőkben, hogy még nem találtak legyőzőre az idény során, mely tény hűen alátámasztja azt a véleményét, hogy a legjobb formában lévő együttesek birkózhatnak majd egy jót. A szügyiek jó pár sikeres küldetést követően az előző hétvégén egy döntetlen miatt búcsúztak el makulátlan mérlegüktől, a szóban forgó remi viszont egyértelműen a vállalható kategóriába sorolható. A vendégek jelenleg százszázalékos teljesítménnyel büszkélkednének, egy héttel újabb fontos diadalt tett zsebre Forgó Péter leszánt legénysége. Erre a csörtére teljes nyugalomban rábiggyeszthetjük a háromesélyes jelző, ugyan az ismerősebb helyszín egy kicsivel a házigazdák malmára hajthatja a vizet, az sem volna ördögtől cselekedett a bátonyiaktól, ha valahogy borsot tudnának törni a hozzájuk hasonlóan masszív erőként jellemezhető társaság orra alá.

Mátraverebély-Szentkút SE-Mihálygerge SE

Nem feltétlenül lefutott összecsapással van dolgunk, ugyan a hazaiak favoritként várhatják a kezdősípszót, résen kell lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni a kiszámíthatatlan másik oldal ellenében. A ‘verebélyieket vélhetően már igen csak nyomhatja  teher, miszerint otthonukban eddig csak nyertek, ismeretlen pályán azonban még mindig nem tudtak szerezni egy árva pontot sem. A vereséggel melegítő házigazdák nyilván minden erejükkel azon lesznek, hogy folytatni tudják az említett sormintát, maximális fordulatszámon pörögve pedig le is arathatják igyekezetük gyümölcsét. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a rendkívül szerteágazó idényben érintett látogatóknak, akik legjobb arcukkal előrukkolva okozhatnak is kellemetlenségeket vetélytársuknak. Zárszóként azt mondanánk, egyértelműen a vendéglátóknak állhat a zászló, a saját pályájukkal együtt járó előnyökkel felvértezve győzedelmeskedhetnek. Járna a kalapemelés a látogatóknak, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni riválisukat.

Bánk SE-Szent Imre DSE

A papírforma szerint jóval közelebb lehetnek majd egy jó eredmény eléréséhez az előző körben nem mindennapi forgatókönyv után nyerni tudó bánkiak, ugyan a rendes játékidőben még vesztésre állt Kovács Imre csapata, végül a feltámadó brigád örülhetett. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, a három fellépés óta veretlen látogatók vélhetően minden erejükkel azon lesznek, hogy ellentmondjanak az imént említett várakozásnak. A Szent Imrések két sikeres csörte után idegenben értek el döntetlent a mögöttünk hagyott fordulóban, a hosszabbításban járva büntetőből egyenlített Tóth László együttese. Ugyan a házigazdák már több ízben megbotlottak ebben a kiírásban, ezúttal ebben a leosztásban mindenképpen illene nyerniük. Nem szabad leírni a lelkes, fonalat elkapó ‘gyarmati társulatot, ezzel együtt, otthonukban minden adott lehet a házigazdák számára ahhoz, hogy újabb strigulát húzzanak bajnoki győzelmeik száma mellé. Dicséretreméltó cselekedett volna a vendég részéről, ha képesek volnának megcáfolni a felvázoltakat.

2020. október 11. (vasárnap), 15.00:

SK Karancsberény-Zagyvarónai SE

Toronymagas favoritként tekinthetünk a hazaiakra, ugyan Smelkó Károly alakulata finoman szólva is változatos szereplési mutatót könyvelhetett el a bajnokság már lepergő szakaszában, ettől függetlenül ebben a párbajban nem okozhatna gondot a pontok begyűjtése a dobogóra vágyódó társulat számára. A vendégek négy győzelem mellett két döntetlenre tettek szert ebben a szezonban, az előző körben úgy ikszeltek, hogy az utolsó pillanatokban tizenegyesből egyenlített ellenfelük. Hiába járt tehát roppant közel a már igen vágyott üdvösséghez Kaspár Zsolt legénysége, ismét kiénekelték a sajtot a szebb folytatásban reménykedő armada szájából. A házigazdákat továbbra is joggal illethetjük a kétarcú jelzővel, számukra ismerős környezetben még veretlenek, idegenben viszont pocsék eredménysorral rendelkeznek. Ezúttal saját pályájukon fogadhatják vetélytársukat a ‘berényiek, így minden adott lehet számukra ahhoz, hogy le is birkózzák a másik oldalt, megilletné a kalapemelés a zagyvarónaiakat egy esetleges csínytevés kivitelezésekor.

Bercel KSK-Tari SZE

A mezőny hátsó fertályában fellelhető gárdák viaskodásáról szólhat ez a párosítás, nyílt kérdésekkel jöhet a kilencven perc. A már lepergő teljesítmények alapján úgy tűnik, hasonló erősségűek lehetnek a társulatok, mindkét résztvevőnek lenne hova előrelépni. Az idényben még nyeretlen berceliek idegenben elért gól nélküli döntetlennel hangoltak, így jókora motivációt jelenthet Cseresznyik Sándor fiainak, hogy végre búcsút intsenek ennek a nem túl szívderítő sorozatnak. A látogatók vereséggel zárták az előző kér kört, kiváltképp a mögöttünk hagyott körbeli fiaskó lehet számukra fájó, hiába vezettek még az utolsó percre fordulva, végül nem szokványos keretek között kikaptak. Még inkább főhetett a tariak feje amiatt, hogy két fontos láncszemük is piros lapot kapott. Azt mondanánk, egy tipikusan olyan találkozóval állunk szemben, ahol kiemelt jelentőséggel bírhat az ismerősebb helyszín, ez a tényező billentheti el a mérleg nyelvét a feltámadásban reménykedő berceliek irányába. Nem írhatóak le viszont a vendégek is, így akár egy változatos csörte is kibontakozhat a párbajból, ahol kis dolgok dönthetnek.

Next Post

Négy meccset játszanak szombaton a megye háromban

Mindkét csoportban két-két mérkőzésre kerül sor a hétvége első napján. Szombaton beindul a kilencedik forduló a megye háromban. A nyugati- és a keleti-csoportban is két-két mérkőzést rendeznek a hétvége első napján. Nézzük meg, mi mire számítunk a meccsekkel kapcsolatban! Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló: 2020. október 10. (szombat), 15.00: Dejtár […]
error: Content is protected !!