Őrzi hibátlan otthoni mérlegét a Mátraverebély

Gabi

Hiába küzdött a Karancsberény, pont nélkül maradtak a vendégek.

Az elmúlt hétvégén Mátraverebélybe volt hivatalos a Karancsberény. Kiegyenlített mérkőzésnek néztünk elébe.

Az első félidő leginkább a hazaiakról szólt, kétgólos előnyt össze is tudott szorgoskodni a jól játszó csapat. Előbb az első félidő derekán Kovács vette be a kaput, majd Verebélyi Bence. Az is belefért a vezetést szerző társaságnak, hogy játékos-edzőjük büntetőt rontott.

A második felvonás elején még nehezebb helyzetbe került Smelkó Károly legénysége, Verebélyi László büntetőből növelte övéi fórját. Ezt követően sem adták fel azonban a ‘berényiek, és felzárkóztak egy találatnyi hátrányba. Ekkor gyorsan megrázták magukat a kifejezetten izgalmas mérkőzésen a hazaiak, Varga Ádám és Benus jóvoltából pedig kialakult az együttesük öt-kettes sikerét jelentő végeredmény.

Megyei II. osztály, 6. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-SK Karancsberény 5-2 (2-0)

Vezette: Kis Zs. (Reviczki J., Bíró-Varga A.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre B. – Dorozsin, Verebélyi L., Kovács Zs., Aradi – Csépány (Szabó S., 72.), Molnár (Csohány, 66.), Pál-Balázs – Verebélyi B. (Benus, 76.), Kovács T. (Kovács J., 59.), Varga Á. (Bonivárt, 82.). Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

SK Karancsberény: Sztremi – Laczkó (Szőrös, 46.), Bolyós, Klimasz, Zsosa – Susán (Fodor Zs., 36.) – Szőke Sz. (Létrai, 63.), Fodor M., Szőke L., Szlatincsán – Ispán V.  Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Molnár, Verebélyi L., ill. Sztremi

Gól: Kovács T. (24.), Verebélyi B. (31.), Verebélyi L. (51.), Varga Á. (75.), Benus (83.), ill. Szőke L. (56.), Zsosa (72.)

Jók: Verebélyi L. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Fodor Zs., Szőke L.

Pál-Balázs Tamás: – Feszült hangulatú meccsen tudtuk itthon tartani a három pontot. Újra megfelelő létszám állt a rendelkezésemre, ez nagyban hozzásegített minket a győzelemhez. Az első félidei játékunk nagyon tetszett, egyedül a kihagyott tizenegyesem rontja el az összképet. Aztán a második félidőben három-null után volt egy nagyon komoly húsz-huszonöt perce a ‘Berénynek, ahol az is benne volt, hogy kiegyenlítenek. Szerencsére kapusunk a helyén volt, és remek teljesítményt nyújtva hárította az ellenfél próbálkozásait. Aztán frissen beállt cseréink ismét bizonyítottak, Kovács Jani a negyedik, Benus Doma pedig az ötödik gólban vállalt főszerepet. További sok sikert a vendégeknek, magunknak pedig ugyanilyen létszámot és játékot kívánok! Hajrá, ‘Verebély!

Smelkó Károly: – Katasztrofálisra sikeredett nekünk a mai mérkőzés. De volt három ember, aki nagyon vastagon benne volt ebben a meccsben, gondolok itt a játékvezetőkre. Viszont nem is konkrétan a játékvezetőre, mert megvan bennük a kolegenitás. Még annak idején játékvezető koromban tanították nekünk, hogy álljunk ki egymásért. Ezzel nincs is semmi baj. Csak hát olyan gólokat kaptunk, ami egyszerűen az én olvasatomban nem fér bele a futballba, még ilyen szinten sem. A ‘Verebély első góljánál véleményem szerint a gólvonalról pöckölte be a labdát a srác, aki szerintem másfél-két méteres lesen volt, mert az ötösön ugrott föl fejelni az utolsó védőnk a támadóval. Aztán kaptunk egy olyan tizenegyest, amit nem is értek. Hosszan szöktette magát a támadó, a kifutó kapusom elrúgta a labdát, összeütköztek, erre megadta a játékvezető a tizenegyest. Nem is tudok erre mit mondani! Utána a jobb oldalon a védőnk, Zsosa Jani beállt a támadó elé, abszolút tiszta szerelés volt. A partjelző hölgy viszont fölhúzta a zászlót, a játékvezető pedig megadta a tizenegyest. Két olyan tizenegyest kaptunk, hogy egyszerűen vicc! Tudja mindenki, aki benne van a futballban, hogy a meccsnek lélektana van. Olyan nincs a világon, hogy ez ne roppantana össze egy csapatot. Ettől függetlenül ez nem menti fel a játékosainkat ez alól a vereség alól. Nyilván most is voltak hibák, de mentünk előre, próbáltuk csinálni. Nyilván, amikor már nagyon támadtunk, a kontrái is ültek a mátraverebélyieknek. Azt azért el kell ismernem, próbált nagyon motiváltan futballozni az ellenfél, nagyon jól jöttek kontrákkal. Nincs ezzel semmi baj, a mai mérkőzésen a jobb csapat nyert. De még egyszer mondom, a meccsnek lélektana van, és ha ezek a dolgok nincsenek meg a játékvezetők részéről, akkor teljesen más eredmény fog születni. A másik meg az, hogy a helyzetkihasználásunk elég karcsú volt. Három-négy csőziccerünk volt. Meg kell mondani, hogy a kapusuk nagyon jól védett. De még egyszer mondom, nem, hogy ilyen különbség nincs a két csapat között, azt gondolom, a mi csapatunk semmivel sem rosszabb. Sőt a második félidőben játékban fölül is múltuk a Mátraverebélyt. Nyilván az ellenfél két-háromgólos előnyének birtokában nagyon nehéz futballozni.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Nem bírt el egymással a Feláldozhatók és a Magyargéc

Gólt nem, csak férfias küzdelmet szolgáltatott a kiegyenlített mérkőzés. A mögöttünk hagyott hétvégén a Magyargécet fogadta a Feláldozhatók a keleti megye hármas mezőnyben hetedik körében. Nem volt favoritja a párbajnak, csupán azt lehetett sejteni, kemény csörtében lesznek érdekeltek a felek. Így is történt, alaposan meggyűlt egymással a bajuk a csapatoknak, […]
error: Content is protected !!