Nem mindennapi eseménnyel fűszerezett meccsen nyert a Mátraverebély

Gabi

Hiába a mintegy huszonöt percnyi emberhátrány, végül legyűrték a tizenkét fővel kiálló Tart a fordítani tudó vendégek.

Tarra volt hivatalos a Mátraverebély a megye kettes bajnokság kilencedik fordulójában. Alapvetően egy mezei mérkőzésre volt kilátás, ahol a vendégek számítottak esélyesnek. Igen ám, végül a meccs mégis joggal fog bekerülni az évkönyvekbe.

Történt ugyanis, hogy a már egyébként a második percben vezetést szerző házigazdák írd és mondd, tizenkét fővel vágtak neki a találkozónak! Ezt senki nem vette észre, a játékvezető sem szúrta ki, egészen a huszonötödik percig, amikor egy jelenlévő néző jelezte, hogy valami nincs rendben a pályán, mert a hazai csapat egy fővel többen van jelen a játéktéren, a szabályokban előírt tizenegy emberhez képest. Mint kiderült, már a kezdősípszótól adott volt a létszámfór. Miután bizonyosságot nyert a rendkívül esemény, a plusz erő, Ravasz Tibor természetesen elhagyta a gyepet és már megegyező feltételekkel folytatódott az összecsapás.

Ezt követően az első félidő hajrájában pár minutum leforgása alatt fordítottak a látogatók, előbb Verebélyi László egyenlítettek, majd Varga Ádámnak köszönhetően előnybe kerültek, így jókedvűen várhatták a folytatást.

A térfélcsere után lelkesen iparkodtak a tariak, és bizony mivel a vendégek nem tudták lezárni a párbajt, a lefújásig maradt izgulni valójuk. Végül azonban már kihúzták a hajrát a ‘verebélyiek, akik így kettő-egyes sikerrel húzták be ezt a finoman szólva sem mindennapi fűszerezésű csörtét.

Megyei II. osztály, 9. forduló:

Tari SZE-Mátraverebélyi SZE 1-2 (1-2)

Vezette: Varga P. (Bíró-Varga A.)

Tari SZE: Nagy I. – Holtner K., Ludányi, Gere, Nagy Z. – Laczkó, Göröcs (Bacsa, 65.), Ravasz* (plusz emberként a 25. percig), Holtner R., Gubicskó – Berecz (Bangó, 65.), Nagy G. Játékos-edző: Nagy István.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre B. – Petre D., Kovács Zs., Verebélyi L., Aradi (Dorozsin, 73.) – Kovács J. (Csépány, 63.), Molnár (Szabó S., 73.), Sáfrány, Benus (Csohány, 46.) – Kovács T. (Verebélyi B., 46.), Varga Á. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Ludányi, Holtner K.

Gól: Nagy G. (2.), ill. Verebélyi L. (37.), Varga Á. (39.)

Jók: Nagy G., Nagy Z., Gere, Ludányi, ill. az egész csapat

Nagy István: – Azzal szeretném kezdeni nyilatkozatomat, hogy elnézését kérek mind a vendégcsapattól, mind a játékvezetőktől, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe kerültek és kerültünk. Sajnos én sem gondoltam, hogy ilyen dolog meg fog történni, de megtörtént, hogy huszonöt percig tizenkét játékosom volt a pályán. Nem tudom, hogy. Őszintén megmondom, hogy szerintem ott vesztettem el a fonalat, mikor megvolt már a kezdő tizenegy, utána variálni kellett, hogy aki kezd, az ideér-e kezdésre vagy sem. Akkor azon a poszton ki kezdjen, ha ideér? Ha ideér, akkor ki legyen a csere? Meg ehhez hasonló dolgok. Úgyhogy volt baj bőven kezdés előtt. Sőt a jegyzőkönyvet is más írta, mert én mentem ki melegíteni. Aztán sajnos nem figyeltem, hogy ez így történt, hogy tizenketten kezdtük el a mérkőzést. A meccsről csak annyit, hogy a jobb csapat győzött, teljesen megérdemelten. Nálunk több játékos már hetek óta sérülten vállalja a játékot. Példaértékű, ahogyan még így is tudnak játszani. Sajnos ma is elég volt öt perc rövidzárlat ahhoz, hogy kikapjunk. A második félidőben már nem voltunk veszélyesek előrefelé, hiába variáltuk át a csapatunkat. További sok sikert a Mátraverebélynek!

Pál-Balázs Tamás: – A mérkőzés elején elég sok hibánk volt, de aztán tudtuk rendezni a sorokat és fokozatosan vettük át az irányítást a hátralévő időben. Meg kellett küzdenünk az első idegenbeli gólért és a vele járó győzelemért. De nagyon örülök, hogy ez sikerült. Közelebb álltunk mi a második félidőben a harmadik gólunkhoz, mint a hazaiak az egyenlítéshez. Így teljesen megérdemelt a győzelmünk. Nagyjából huszonöt percig voltak tizenketten a hazaiak. Ebben az időszakban kaptuk a gólt, majd az eset észrevétele után szinte egyből meg is fordítottuk a meccset. Sajnálatos eset, ennek ellenére nincs bennünk harag, sem a hazaiak, sem a játékvezetők felé. Szerencsére a mérkőzés jól alakult így is a számunkra, úgyhogy már nem is foglalkozunk a történtekkel és készülünk a következő meccsünkre. “Sityunak” és csapatának további sok sikert kívánunk. Mi pedig próbálunk maradni a megkezdett úton.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Visszajátszás az SBTC ceglédi vereségéről

Megtekinthetőek a salgótarjániak Pest megyei fiaskójának fontosabb mozzanatai. Ahogy arról már beszámoltunk, múlt vasárnap három-nullás arányban kikapott Cegléden az SBTC. Az NB III Keleti-csoportjának tizennegyedik körében lejátszott meccsen Markó bombagóljával már a második percben előnybe kerültek a hazaiak. Ezt követően még az első félidőben két ziccert is elhibáztak a fekete-fehérek. […]
error: Content is protected !!