Nem mindennapi óvás után gyarapodott győzelemmel a Zagyvaróna

Gabi

A megye kettes csapat a Kálló elleni mérkőzés pontjait kapta meg a zöld asztalnál.

A megye kettes felnőtt bajnokság utolsó őszi, azaz tizenötödik fordulójában a Kálló a Zagyvarónát fogadta. A mérkőzés a pályán gól nélküli remivel pergett le, itt azonban még nem volt vége a történetnek, a vendégek jogosulatlan játékra hivatkozva megóvták a mérkőzést, mivel szerintük a hazaiaknál egyik saját emberük testvére lépett pályára a jegyzőkönyvben szereplő labdarúgó helyett. A helyszínen a játékvezető nem vizsgálta ki az esetet, mivel úgy tudjuk, a kezdősípszót előtt mindkét együttesnek visszajuttatta a játékengedélyeket, a lefújást követően pusztán annyit rögzített a jegyzőkönyvben, hogy az igazoltatásnál mindent rendben talált. A sztori a Versenybizottságnál asztalnál folytatódott, a napokban pedig kiderült, hogy a látogatók a zöld asztalnál meg is kapták a meccsért járó pontokat.

Idézet a hivatalos határozatból: “A Nógrád Megyei Igazgatósága versenyügyi eljárás során megtárgyalta és elfogadta a Zagyvaróna SE óvását. A Versenybizottság a rendelkezésre álló dokumentumok alapján bizonyítottnak látta, hogy a 2019. november 24-én lejátszott Kálló SE-Zagyvarónai SE megyei másodosztályú, felnőtt bajnoki mérkőzésen a mérkőzés jegyzőkönyvében szereplő Rafael Kristóf helyett, P. R., a Karancslapujtő KSE igazolt játékosa lépett pályára. A pályára lépő játékos a Labdarúgás Versenyszabályzatának 15.§. 1.c. pontja alapján jogosulatlanul szerepelt. A Nógrád Megyei Igazgatóság Versenybizottság – tárgyalás mellőzésével – meghozta az alábbi határozatot. A Versenybizottság a Labdarúgás Versenyszabályzatának 45.§.4.b.1. pontja alapján a 2019. november 24-én lejátszott Kálló SE-Zagyvarónai SE megyei másodosztályú felnőtt bajnoki mérkőzés pályán elért eredményét (0-0) törli. A mérkőzés három bajnoki pontját, három-nullás gólkülönbséggel a – vétlen – Zagyvaróna SE javára igazolja. A Versenybizottság a Labdarúgás Versenyszabályzatának 45.§.3.g. pontja alapján elrendeli az óvási díj visszafizetését a Zagyvarónai SE részére, a 45.§. 3.h. pontja alapján a vétkes Kálló SE sportszervezetet tízezer forint megfizetésére kötelezi.”

A történések kapcsán megszólaltattuk mindkét oldalt, az egy-egy érintett illetékes az alábbi gondolatokat osztotta meg weboldalunkkal.

Dóra László, a Kálló SE technikai vezetője: – Az nógrádi MLSZ döntése különleges, egyedi, olyan “nógrádi”. A mérkőzés után a vendégek a játékvezetői öltözőben közölték a bíróval, hogy a kállói csapatban játszott egy játékos, akit ők ismernek, az egyik játékosuk testvére! Ezt a meccs jegyzőkönyvéből tudtam, tudtuk meg, amit a játékvezető úr úgy zárt le, hogy a mérkőzés előtt, közben és a végén is mindent rendben talált! Ettől függetlenül, a zagyvarónai vezető, Smida úr megóvta a meccset, ugyanezzel a kifogással! Ezt a tisztelt nógrádi MLSZ megalapozottnak tartotta, és a három pontot, három-nullal a vendégeknek ítélte. Tehát, egy meccset végigjátszott úgy két testvér, hogy nem tudnak egymásról? Nem kevés pénzért vannak a játékvezetők, akiknek a működését, döntését aztán egy tollvonással keresztülhúzzák! Itt mindent meg lehet csinálni? Úgy látszik, dr. Smida nagy hatással van az MLSZ-re! Ezek szerint tárgyalás nélkül mindent meg lehet tenni ebben a megyében? Ha ezt a mérkőzést a Zagyvaróna nyeri, akkor a testvérek csak mostohatestvérek lettek volna? Abba bele sem merek gondolni, ha a Kálló győz, mi lett volna a szankció. Szomorú! Vagy nevetséges?! Nem tudom! Ez eljárási hiba a szövetség részéről is. De hát, Fodorék a “Legfelsőbb Bíróság”, és még reagálni sem hagy! A cigány Kálló mindent kibír!

Smida László, a Zagyvarónai SE játékos-edzője: – Nem is tudom, mit mondjak az esettel kapcsolatban… Számomra az egész tragikomikus, de legalábbis, épp ésszel nem érthető. A történet teljességéhez hozzátartozik, hogy a meccs előtt útközben kaptunk egy telefont az ellenféltől, hogy a testvérpár nem zagyvai tagja játszhat-e az ellen oldalon. A válaszomat le sem írom, annyira egyértelmű volt. Az értetlenségem tovább nőtt, mikor megláttam a melegítő kállóiak között a Karancslapujtő játékosát, akivel előzetesen megbeszéltük, hogyha játszik, akkor automatikusan óvjuk a meccset. No komment… Ráadásul, cserejátékosuk is volt. Ha Kállón ennyire nyilvánvaló esetben is a szabályok figyelmen kívül hagyását választják, akkor nem tisztelik se a bajnokságot, se a versenyt lebonyolító szervezetet, se az ellenfeleket. Emellett akaratlanul is továbbgondoltam magamban, hogy ha ezt nyíltan felvállalták, akkor rejtetten mi más történhet… Két lehetséges válasz fogalmazódott meg bennem: vagy önkényes, tiszteletet nélkülöző tettről van szó vagy szimplán emberi butaságról. Mindenki döntse el, hogy ez esetben melyik a jobb… Persze nem akarok én ebből a kelleténél nagyobb ügyet kerekíteni, az MLSZ nógrádi szerve a tényeket megvizsgálva amúgy is lezárta az ügyet. Le kell vonni a tanulságokat. A kállóiaknak további sok sikert és becsületes játékot kívánok. Remélem, a későbbiekben példaértékű és sportszerű magatartással félre tudják oszlatni a körülöttük kialakult kételyeket, és pozitív irányba billentik megítélésük mérlegét.

Next Post

Pénteken beindul az új szezon a romhányi Rotemo Teremtornán

Számba vettük a hét résztvevő csapat névsorát. Pénteken Romhányban is beindul a téli kispályás szezon, újra megrendezésre kerül ugyanis a jó pár éve működő küzdelemsorozat. Ezúttal hét csapat vág neki az aktuális idénynek, sajnos az előző évadban révbe érő Despacito nem található meg a résztvevő együttesek alábbiakban górcső alá vehető […]
error: Content is protected !!