Nem mindennapi hajrával nyert a Bánk

Gabi

Bravúros fordítással nyert az utolsó percnek még hátrányban nekivágó, végül a Tarral szemben mégis három pontot szerző csapat.

A mögöttünk hagyott hétvégén Tarra volt hivatalos a Bánk. Az utóbbi időben látott formák alapján nem feltétlenül számíthattunk lefutott mérkőzésre, sőt inkább kiegyenlített csörtének néztünk elébe.

Az imént említett vélekedést beigazolandó, a nyitónegyedórát átlépvén megszerezték a vezetést a házigazdák. Ezt követően hiába próbálkoztak az egyenlítéssel a vendégek, a szünetig csak elrontott helyzetekig jutottak.

A második felvonásban tetőzték ellenfelük baját az ismét eredményes tariak. A játékrész derekán egy fordulatot láthattak a nézők, előbb a nem sokkal korábban csereként beszálló Pásztor szépített, majd hamarosan már remire állt a meccs.

Kis ideig tartott a látogatók öröme, mert vetélytársuk gyorsan újra magához vette a lépésfórt. Szépen-lassan közeledtünk a lefújáskor, úgy nézett ki, győznek a vendéglátók. Aztán elérkeztünk az utolsó perchez, amikor egalizáltak a bánkiak, itt pedig még nem volt vége, a duplázó Szegvári már a hosszabbításban járva négy-hármas győzelemhez segítette a ritkán látható feltámadást bemutató Kovács-alakulatot. A másik oldalnak duplán főhetett a feje, hiszen reklamálásért Figurát és Gerét is kiállította a játékvezető.

Megyei II. osztály, 7. forduló:

Tari SZE-Bánk SE 3-4 (1-0)

Vezette: Kalmár P. (Homoki G.)

Tari SZE: Nagy I. – Holtner R., Ludányi, Gere, Nagy Z. – Göröcs (Berecz, 62.), Holtner K. (Bangó, 67.), Gubicskó, Laczkó Zs. – Petre, Figura. Játékos-edzők: Nagy István, Ludányi Zoltán.

Bánk SE: Peredi – Pásztor S., Laczkó D., Barkaszi, Gráf – Ladányi (Olasz, 61.), Szabó B., Gréczi (Horváth G., 93.), Szegvári, Csizmár (Boros, 46.) – Szandai (Pásztor, 56.). Szakmai igazgató: Kovács Imre.

Sárga lap: Holtner R., Berecz

Piros lap: Figura (90.), Gere (93., mindketten Tari SZE)

Gól: Figura (18., 48.), Petre (73.), ill. Pásztor (65.), Szegvári (69., 92.), Gráf (90.)

Jók: Gráf, Laczkó D., Szabó B., Szegvári, Pásztor G.

Nagy István: – Hát, nehéz most mit nyilatkozni. Tudtuk jól, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ez már látszott az első perctől kezdve, a vendégcsapat diktálta a meccs iramát. Mi próbáltunk védekezésből kontrákat vezetni, amik egyszer-kétszer veszélyesek is voltak, a félidő derekán eredményesek is voltunk. Ezek után a Bánk még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, ami már helyzetekben is igen-igen megmutatkozott, sorra hagyták ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket, de így is előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második félidőt is a vendégcsapat kezdte jobban, de úgy gondolom ebben az időszakban nem voltak veszélyesek kapura, nem tudtak mit kezdeni velünk, betömörültünk a saját térfelünkre. Aztán egy pontrúgás követően egy lepattanóból újra eredményesek voltunk . Ezután azt hittem, hogy olyan nagy baj nem lehet, hisz mindenki tette a dolgát. Na, de hát, ami ezek után jött, az számomra felfoghatatlan. Vezettünk kettő-nullára, aztán gyorsan egyenlített a Bánk. Onnan voltunk már fejben, gyengék. Még azok után, hogy kettő-kettőt követően ismét megszereztük a vezetést, még a 88. percben előnyben voltunk, aztán jött a egy-két ember nagyon, de nagyon csúnya viselkedése. Már foglalkoztunk mi mindennel, csak nem a játékkal, ami ahhoz vezetett, hogy két perc alatt kikaptunk. Ami ezek után jött, azt inkább nem minősíteném! Én teljes mértékben szégyellem magam, és itt szeretnék Petrától bocsánatot kérni, mint megbízott csapatvezető, hisz nem vezette rosszul a mérkőzést. Persze minden meccsen van, hogy hibázik a játékvezető, itt is voltak hibák, de mérkőzést befolyásolók nem. Azt, hogy a második gól, amit kaptunk les volt-e vagy sem, nagyon nehéz volt megítélni, hisz nem volt asszisztense. Úgy gondolom, nem ezen múlott, hogy kikaptunk. Kapkodtunk, és mind fejben, mind fizikálisan már szétestünk. Úgy vélem, hogy mindkét kiállítás teljesen jogos volt, ha jól emlékszem, szabálytalanságért nem is kaptunk lapot, csak szövegért. Csak tanácsot adni tudok, hogy azon játékosok, akiknek olyan nagy a szájuk, mint az én csapatomban, ragadjanak sípot a kezükbe, és próbáljanak meccset vezetni, mert nem olyan egyszerű dolog. Ha egy játékos nem tud tisztelni egy játékvezető hölgyet, akkor legalább tisztelje benne a nőt! Nálunk sajnos egy játékosnak nagyon nem sikerült, ezért utólag én kérek elnézést Petrától! Azt gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, ami helyzetünk volt, azokat jól használtuk ki, csak elfáradtunk a végére. A Bánknak további sok sikert, mi meg remélem, tanulunk a hibáinkból.

Kovács Imre: – Hát, ezt jól kicentiztük…! Ma is ott folytattuk, ahol a múltkor abbahagytuk: meddő mezőnyfölény, futószalagon gyártott és kihagyott helyzetek, majd az egyetlen hazai kontrából kapott gól. A második félidőt egy újabb bekapott találattal kezdtük, ekkor 19-re lapot húztam és Pásztor Gabi személyében egy Jolly Jokert sikerült elővarázsolni a cilinderből. Az egyenlítés ugyan bő tíz perc alatt összejött, de ismét hátrányba kerültünk. Egészen a rendes játékidő leteltéig, ekkor két egyéni villanásnak köszönhetően két perc alatt sikerült a magunk javára fordítani az eredményt. Nagyon sok hiányérzetem van ismét, de akarásból és küzdeni tudásból ma jelesre vizsgázott a csapat. Nem adtuk fel, végig mentünk előre és megdolgoztunk a sikerért, melyet megérdemeltnek gondolok!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Feltartóztatta a Szügyöt a Karancsberény

Fél órát emberhátrányban játszva remizett korábban még hibátlan ellenfelével Smelkó Károly csapata. Az előző hétvégén Karancsberényben volt jelenése a megye kettes mezőny hetedik köre előtt hibátlan mérleggel büszkélkedő Szügynek. Ugyan valamelyest esélyesebbnek tűntek a vendégek, sejthető volt, hogy otthonában okozhat kellemetlenségeket riválisának Smelkó Károly garnitúrája. Abszolút beigazolódtak a várakozások, tizenöt […]
error: Content is protected !!