Mindössze négy meccsre került sor a megye kettő aktuális körében

Gabi

Simán nyert a Szügy, győzött az Építők KC, ismét szép feltámadást mutatott be a Mihálygerge, megküzdött a pontokért a Bercel, nem állt ki a Szent Imre DSE.

Az előző hétvégén a tizenhetedik kör is lejátszásra került a megye kettőben. Mindössze négy meccset vonultatott fel az aktuális forduló. A Szügy elverte a Mátraverebélyt, az Építők KC legyűrte a Zagyvarónát, az ismét feltámadó Mihálygerge háromgólos hátrányból felállva mentett pontot a Nagyoroszi ellen, a Bercel nagy küzdelemben kerekedett felül a Varsányon, a Szent Imre DSE pedig nem utazott el az éllovas Bánkhoz. Lássuk a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 17. forduló:

Szügy SE-Mátraverebély-Szentkút SE 5-0 (2-0)

Vezette: Kalmár P. (Makovinyi Z.)

Szügy SE: Tresó – Czibulya, Gaál, Szilágyi G., Tövis (Földvári, 58.) – Saár (Kalmár, 71.), Sági (Ágner, 46.)(Koplányi, 80.), Szilágyi L., Hodászi – Rónási (Szenográdi, 58.), Hugyecz. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Mátraverebély-Szentkút SE: Bíró (Petre B., 46.) – Szabó S., Dorozsin, Sáfrány, Aradi – Csépány, Kovács T., Pál-Balázs – Verebélyi B., Bonivárt (Radics, 73.), Csohány (Kiss D., 71.). Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Gól: Rónási (22., 46.), Hugyecz (28.), Szenográdi (65.), Szilágyi (76.)

Jók: Tresó, Czibulya, Hugyecz, Szilágyi L., Rónási, ill. Dorozsin, Sáfrány, Verebélyi, Bonivárt

Koplányi Örs: – Azt kaptam, amit vártam a megye legsportszerűbb csapata, a Mátraverebély, nagyon fegyelmezett, szervezett játékot produkált ellenünk, kalapemelés illeti őket! Kellett húsz perc, mire megszoktuk a füves pályát és felvettük a ritmust. Nagyon jól járattuk a labdát, az új irányítónk jól szervezte a játékot és összefogta a csapatot, illetve a védelem is nagyon jól zárt, egyben a kapusunk is jól védett, ráadásul a csatárok is kezdenek formába lendülni. Úgyhogy, elsőre jól nézett ki a csapat! A vezetőség tervez új mezgarnitúrát venni, nagyon kevés L-es méretű mez lesz a szerelésekben! További sok sikert a Mátraverebélynek!

Pál-Balázs Tamás: – Nagyszerű körülmények között, egy kiváló minőségű pályán, megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. A múlt hetihez képest gyengébb teljesítményt nyújtottunk, de most legalább már voltak lehetőségeink a gólszerzésre is. Az ifistáknak köszönöm, hogy kisegítettek minket. Remélem, a következő mérkőzésünkre rendbe jön minden sérültünk és betegünk, hogy elkezdhessük gyűjteni a győzelmeket és a velük járó pontokat. A szügyieknek további sok sikert kívánok, mi pedig próbáljuk tartalmasan eltölteni a kéthetes kényszerpihenőnket!

Zagyvarónai SE-Építők KC 2-4 (1-2)

Helyszín: Forgáchi Sporttelep. Vezette: Bakos T. (Nánási J., Menczel J.)

Zagyvarónai SE: Balázs T. – Molnár D., Vanó, Bábel, Végi Zs. – Eczet, Oláh G., Oravecz (Kovács M., 32.), Berki T. (Oláh A., 70.) – Balázs Á. (Horváth J., 60.), Balogh. Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Építők KC: Percze – Hranek, Berki K. (Palotai M., 54.), Rácz B. (Bocsó, 46.), Kakucsi (ifj. Harmos, 77.) – Oláh R., Baranyi, Oláh Z., Oláh F. (Orbányi, 70.) – Nagy Zs., Oláh T. (Német, 80.). Megbízott edző: id. Harmos László.

Sárga lap: Kovács M., Molnár D.

Gól: Berki T. (3.), Kovács K. (80.), ill. Baranyi J. (24., 51.), Oláh T. (44.), Oláh R. (66.)

Jók: Berki T., Balogh, Oláh G., ill. az egész csapat

Kaspár Zsolt: – Úgy érzem, az első negyedórában nagyon jól játszottunk, eldönthettük volna a mérkőzést. Volt három-négy százszázalékos helyzet, amit be kellett volna rúgni. Ezután teljesen átvette az irányítást az Építők, mezőnyben sokkal jobban passzoltak, jobban tartották a labdát, egy-két kiemelkedő játékosuk pedig eldöntötte a meccset. A játékvezetés kritikán aluli volt, annyi szabadrúgást kapott az ellenfél tizenhat-húsz méterről, mint más egy egész bajnokság alatt nem rúg. Úgy gondolom, kicsit oda hajlott! A kezdőkörből nem lehet levezetni egy ilyen találkozót! 

Harmos László: Először is, azzal szeretném kezdeni a mondanivalómat, hogy az Építők KC elnöksége, a játékosok, a szurkolók nevében szeretnék elbúcsúzni attól az embertől, Gáspár Feritől, aki harminc évig főrendezője volt az egyesületnek! Köszönjük a munkádat és nyugodjál békében barátom! Az első fordulónk ugye elmaradt a pályánk viszontagságai miatt. A második kört lejátszottuk. Szeretném megköszönni Smelkó Karcsi két és fél éves alázatos munkáját. Nélküle nem tartana ott ez a csapat, ahol most! Köszönöm neki, amit a csapatért tett, és kívánom, hogy a következő klubjánál ugyanolyan eredményes munkát végezzen, mint amilyet itt. A mérkőzésről annyit, az első negyedóra-húsz perc más játékban folyt, mint amit kitaláltunk és amit szeretnénk játszani, de a végén azért odatettük magunkat és simán lehoztuk a meccset. Mint minden találkozóban, ebben is volt egy nagyon nagy pozitívum, hogy pályára tudtunk küldeni egy tizenhat éves ifjú tehetséget, akit az SBTC-n keresztül igazoltunk vissza a Diósgyőrből. Nem is keltett csalódást a kisgyerek. Nálunk fontos az, hogy minél több, ilyen fiatal srácot építünk be, egyben próbálunk adni az SBTC korosztályaiba is tehetségeket. Ez pedig mind annak a munkának köszönhető, amit Klajban János barátunk odaadó szívvel és nagyon nagy lelkesedéssel csinálja a munkáját! Szeretném neki is megköszönni azt az áldatlan munkát, amit végez a gyerekekkel, mert ha ő nem lenne, akkor ugyanolyan bajban lenne az utánpótlásunk, mint a többi egyesületnek! Még egyszer köszönöm szépen János! Remélem, hétről-hétre jobb lesz a játékunk, már ha lesz forduló, ha pedig nem, akkor edzünk, készülünk, mert mi nem adjuk fel! Szeretnénk elérni a céljainkat, ami az, hogy dobogós helyen fejezzük be a bajnokságot!

Mihálygerge SE-Nagyoroszi HBB SE 3-3 (0-3)

Vezette: Varga P. (Szűcs M.)

Mihálygerge SE: Zombori – Rácz G., Jenei, Csikós, Nyerges – Szalai S. (Kovács B., 46.), Zsély, Zsosa, Danyi (Kőszegi, 62.) – Nagy Sz. (Szukán, 70.), Kisbali. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Nagyoroszi HBB SE: Szekeres (Oláh R., 46.) – Cseri, Balatoni, Gál B. (Gál N., 77.), Szorcsik – Varga R., Németh L., Kürtössy K. (Orsós, 58.), Lázár P. – Szandai, Ujvári. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Jenei, ill. Kürtössy K., Lázár P., Orsós

Piros lap: Kisbali (92., Mihálygerge SE), ill. Oláh R. (92., Nagyoroszi HBB SE)

Gól: Jenei (58.), Kisbali (64.), Zsély (81.), ill. Szandai (18., 28.), Kürtössy K. (32.)

Jók: az első félidőben senki, a másodikban az egész csapat, ill. Szandai, Szorcsik, Németh L.

Nyerges Péter: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában voltak lehetőségeink, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni. Aztán tulajdonképpen ajándékoztunk három gólt az ellenfélnek. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, aztán a második félidő már jobban nézett ki és sikerült döntetlenre menteni ezt a meccset. A következő fordulókban össze kell kapni magunkat az első játékrészben, mert nem lehet ekkora előnyt adni az ellenfeleknek. A Nagyoroszi csapatának további sok sikert kívánok!

Németh Krisztián: – Az első félidőben mutatott játékunk hasonlított a futballra, jól fociztunk, berúgtuk a helyzeteinket. Nem tudom, a szünet után mi történt a csapattal, azt hittük, már megnyertük a mérkőzést és hogy a bab is hús. Aztán majdnem kiénekelték a sajtot a szánkból. A második félidőben teljesen megzavarodott mindenki, lehet, a biztos vezetés tudatában. Sportszerű meccs volt, annak ellenére, hogy a végén itt is-ott is történt kiállítás egy kellemetlen dologból. Ezt nem szeretném kommentálni, mert nem a játékosok miatt volt, hanem egy másik személy közreműködése eredményezte! További sok sikert a Mihálygergének. Az első félidőben bemutatott teljesítményért és a helyzetkihasználásért gratulálok a csapatnak, de a második játékrészben látott öncélú, fegyelmezetlen produkciót nem tudom hova tenni. Úgy érzem, egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezeink közül. 

Bercel KSK-Varsány SE 1-0 (0-0)

Vezette: Korbely Zs. (Szemesi Zs.)

Bercel KSK: Jantos – Jakus (Szabó R., 42.), Vandornyik, Kiss T. (Kiss M., 23.), Bagyal (Hugyecz, 85.) – Varga G., Török, Kőrös (Zagyi, 75.), Jekkel – Hrkaj (Chugyik, 87.), Jele. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Varsány SE: Baráth – Rigó, Csizmadia, Bárány B. (Takács R., 38.), Mlinkó – Király Sz. (Mocsány, 85.), Fábián R., Puszta, Havasi – Takács G. (Király Á., 78.), Kiss Á. (Unyi, 78.). Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Kőrös, Zagyi, ill. Rigó, Kiss Á., Király Sz., Király Á.

Gól: Török (72.)

Jók: Szabó R., Kiss M., Török, Jele, ill. az egész csapat

Cseresznyik Sándor: – Nagyon döcögősen kezdett a csapat, látszott a múltkori meccshiány. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, de az ellenfélnek szintén. Sikerült kihagynunk egy tizenegyest, ami luxus volt. A vezetőgól után már nem nagyon forgott veszélyben a három pont. Nagyon tetszett a társaság hozzáállása, fejben rendben voltunk, akartuk a győzelmet. Ez az egy-null összességében azt takarja, amelyik csapat akarta jobban a győzelmet, az került ki győztesen a találkozóból, örülök, hogy ez nekünk sikerült. 

Fábián Róbert: – Ez a mérkőzés tükrözi az igazságot! Hiába vagy jó, és sok helyzetet alakítasz ki, gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Ha ezeken tudunk változtatni, akkor eredményesebbek leszünk! Sok sikert kívánok a Bercelnek!

Bánk SE-Szent Imre DSE 3-0 (játék nélkül)

A Szent Imrések nem álltak ki, ezért a bánkiak meccs nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Nőtincs SE, Tari SZE, Őrhalom SE.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Változatos végkifejleteket vonultatott fel a nyugati megye három

Javított a Patak, fontos pontokat szerzett a Kétbodony, ismét remek sikert aratott a Legénd, simán nyert a Hont, újra örülhetett a Keszeg, kiütéssel győzött a Rétság, idegenben ikszelt a Nézsa. Az előző hétvégén a tizenhetedik fordulót bonyolították le a nyugati megye háromban. Az aktuális mérkőzéseken az éllovas Patak a szünet […]
error: Content is protected !!