Megszenvedett a Szent Imre DSE-nél a Szügy

Gabi

Csak egy hajrábeli találattal tudtak nyerni az előzetesen toronymagas favoritnak számító vendégek.

A múlt hétvégén toronymagas favoritként lépett pályára a Szent Imre DSE otthonában a Szügy. A megye kettes bajnokság második körében lepergő találkozón azonban végül egyáltalán nem volt olyan sima, mint amilyennek előzetesen kinézett, kis híján meglepetéssel ért véget a mérkőzés.

A magukat egyáltalán nem könnyen adó, elszánt házigazdák méltó riválisnak bizonyultak a kissé tartalékos látogatókkal szemben. Teltek-múltak a percek, de egy darabig csak nem jött a vendégek vezetése. Aztán büntetőhöz jutottak és Kakuja révén előnybe kerültek, még a szünet előtt.

Már a második felvonásban hamar érkezett a balassagyarmati alakulat válasza: Csordás Krisztián a másik oldalt alaposan leforrázva egyenlített. Ezt követően még inkább szívósabbá váltak a hazaiak, foggal-körömmel őrizték a döntetlent, sőt még szórványos ellentámadásokkal is jelentkeztek. Rohamosan közeledtünk a lefújáshoz, amikor elérkeztünk az utolsó tíz perchez, és Hugyecz ismét az övéi felé billentette a mérleg nyelvét.

A hátralévő kis időben már képtelenek voltak reagálni a Szent Imrések, így ha vért izzadva is, kettő-egyes győzelmet arattak az ezúttal a kapuba beálló Koplányi Örs által dirigált szügyiek. A vereség függetlenül, pusztán dicsérő hangon szólhatunk a vendéglátókról, nem sokon múlott, hogy egy komoly csínytevést tegyenek le az asztalra, megilleti  a kalapemelés Győri János legénységét.

Megyei II. osztály, 2. forduló:

Szent Imre DSE-Szügy SE 1-2 (0-1)

Vezette: Csillik L. (ifj. Szakal T., Bozó P.)

Szent Imre DSE: Csordás Á. (Rados, 46.) – Rutai (Ország, 75.), Máthé, Riczi, Lőrik (Pifka, 75.)- Csókási, Számelcsik, Csordás K., Buzás – Csábi T., Sinkovics Á. Vezetőedző: Győri János.

Szügy SE: Koplányi – Hodászi, Gaál, Földvári, Szilágyi G. – Dombovári (Csizek, 32.), Hugyecz, Szilágyi L., Szilveszter B. (Leszák, 64.) – Rónási, Kakuja. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Lőrik, ill. Földvári, Hodászi, Rónási

Gól: Csordás K. (54.), ill. Kakuja (33.), Hugyecz (80.)

Jók: az egész csapat, ill. Hugyecz, Gaál

Győri János: – Nagy melegben lejátszott mérkőzésen, gyakorló játékvezetés mellett, két ellentétes félidőből álló meccsen, a Szügy csapata kettő-egyes győzelmet aratott. Az első félidőben a Szügy tizenegyessel és jobb játékkal megszerezte a vezetést. A második félidőt szinte végig a Szent Imre csapata uralta jó játékkal és nagy lelkesedéssel. Sikerült az egyenlítés, majd két, tizenhatoson belüli szabálytalanságnál a játékvezető sípja néma maradt. Sajnos egy védelmi hibát kihasználva a Szügy csapata megszerezte a vezetést és ezzel a győzelmet is. A játékvezető a pályán történt ápolások miatt a plusz “kétszer két” percet nem vett figyelembe és lefújta a mérkőzést. Ezen a találkozón a Szent Imre csapata nem érdemelt vereséget! Felhívnám a játékvezetők küldését irányító vezetők figyelmét, hogy két fiatal partjelző mellé egy kicsit rutinosabb játékvezetőt kellene küldeni. Gratulálok a szügyi csapatnak és további sikereket kívánok. A második félidőben nyújtott teljesítménye alapján a Szent Imre csapatának minden tagját dicséret érdemli.

Koplányi Örs: – Ismét nagy melegben játszottunk. Végig mezőfölényben focizott a csapat, csak a gólok nem jöttek úgy, mint az előző héten, így ez nagy feszültséget okozott a csapatban. Ezt még tetézte az is, hogy elveszítettük a leggyorsabb szélsőt sérülés miatt, mielőbbi gyógyulást neki. A második félidőben a lelkes hazai csapat egyetlen szögletből kiegyenlített, ezért még feszültebb lett a csapat. A támadó harmadban sorra nem tudtuk megtartani a labdát, a ziccereket meg rendre kihagytuk a kapu előtt. De szerencsére Hugyecz Marci higgadt maradt, és a végjátékban megszerezte a vezetést. Összességében gyenge játékkal, de sokkal, de sokkal többet tettünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Mondom ezt azért is, mert én voltam a kapus, már ez is beszédes, de az hogy, a hazaiak egyszer nem lőttek kapura a kilencven perc alatt, az mindent elmond! Most már több éve figyelem, hogy az, aki készíti a sorsolást, nem nézi, mikor van a hétvégén munkanap a naptárban. Nagyon nehéz lenne összeegyeztetni, hogy azon a napon nem, vagy később legyen a mérkőzés… Hála azonban Tupi Gábornak, hogy jó munkát végez ifjúsági csapatnál, és így egy csikócsapattal is győztesen tudtuk elhagyni a pályát. További sok sikert a hazaiaknak!

Next Post

Videós összefoglaló és fotók az SBTC-Gyöngyös meccsről

Feleleveníthetőek a salgótarjániak vereségének lényegesebb eseményei. Mint arról már beszámoltunk, kettő-egyes vendégsikerrel ért véget a harmadik vonal Keleti-csoportjának hetedik körében megrendezett SBTC-Gyöngyös mérkőzés. A mérkőzésnek nyeretlenül nekivágó, aztán remek győzelmet arató vendégek alaposan leforrázták a nógrádi csapatot az első félidőben. Előbb Gaal vette be a kaput egy szép akció után, […]
error: Content is protected !!