,,Maximális mértékben elégedettek lehetünk”

Gabi

A megye kettes mezőny élén veretlenül telelő Bátonyterenye edzője, Forgó Péter szerint eddig úgy alakult csapata számára a szezon, ahogy elképzelték.

Remekül teljesített a Bátonyterenye a megye kettes szezon már lepergő szakaszában, egyelőre veretlen mérleggel rendelkezik az éllovas legénység. Az ez idáig kilenc győzelmen kívül mindössze egy döntetlent elkönyvelő csapat eddigi szereplése kapcsán Forgó Péter vezetőedzőt kérdeztük.

– Abszolút kellemesen gondolhat vissza az idény már mögöttünk hagyott részére.

– Így van, teljesen és maximális mértékben elégedettek lehetünk a csapat eddigi teljesítményével – kezdte Forgó Péter. Formánk nagyobb kilengés nélkül maradt azon a szinten, amit jónak tudnék mondani.

– A rajtot megelőzően megfordult a fejében, hogy akár tíz meccs is veretlenek maradhatnak?

– A szezon előtt is reménykedtünk abban, hogy meghatározó csapata lehetünk a bajnokságnak, szerencsére a látottak igazolták azt, amit elképzeltünk. Jó szereplésünknek több összetevője közül kiemelném azt, hogy az osztály átlagát meghaladó képességű játékosaink vannak, akik tudnak és akarnak is tenni a közösségért, társaikért, a nekünk szorítókért. Ezek mellett kiemelendő a csapategység, a csapat összetétele, gondolva itt arra, hogy a rutinos játékosaink mellett, a fiataljaink is hozzák, amit várunk tőlük. Egymás tisztelete és a játék iránti alázat az, melyek tükrében ez az eddig remek eredmény minket igazol.  

– Ez idáig önök lőtték a legtöbb gólt, ahogy a kapott találatok terén is a legjobb mutatóval rendelkeznek. Ennyire rendben vannak elől és hátul is?

– Igyekszünk minden helyzetben lehetőségeinkhez mérten százszázalékos teljesítményt nyújtani, ami eredményezte a két mutató állását. Nyilván, ezeknél sokkal fontosabb, hogy mennyi pontot tudunk szerezni  a mérkőzéseken.

– Egyénileg mely játékosaival volt kiváltképp megelégedve?

– Alapembereink közül,  Myszor Ádám mindenképpen említést érdemel egyrészt góljai, másrészt hozzáállása miatt. Almási Tamás, aki csapatunk kapitánya, szintén ragyogó teljesítményt nyújtott, ezzel is igazolva, milyen remek játékos és kiváló csapatember. Lőrincz Dánielt góljai, Kiss Bencét és Kiss Balázst pedig kiváló védőmunkája emeli az átlag fölé. Rajtuk kívül nagyon elégedett vagyok Zsignár Tibor, Gyura Ádám, Nyerges Máté és Nagy Norbert játékával. Sajnos Orosz Péter egy súlyosabb sérülés miatt kiesett, ő érzékeny veszteség számunkra.

– Rájátszás dönt majd a különféle pozíciókról a sokat szapult bajnokságban. Mit gondol erről?

– Személy szerint nekem semmi problémám a bajnokság szervezésével. A fontos, hogy játszhassunk, és legyen vége ennek a pandémiás időszaknak.

– Hogy fest a felkészülési időszak?

– Heti egy edzéssel és 4-5 edzőmérkőzéssel készülünk. Reményeim szerint, semmilyen változás nem lesz a csapatban.

– Képesnek tartja együttesét egy veretlenül megszerzett bajnoki címre?

– Igazából, amit mi szeretnénk, hogy minden mérkőzésen a tudásunknak megfelelően, becsületesen, az ellenfelet tisztelve tudjunk játszani, természetesen a minél jobb eredmény reményében. Azzal, hogy veretlenül, vagy bármennyi vereséggel zárjuk a szezont, minden jelentőséget nélkülöz. Rengeteg meccsünk lesz vendégként, riválisaink pályáján, így tehát, abszolút irreleváns elvárás lenne a csapat felé egy ilyen célkitűzést támasztani.

– Perpillanat lát rá esélyt, hogy nyáron egy osztállyal följebb folytassák?

– Természetesen, ha abba a helyzetbe tudunk a pályán mutatott teljesítményünkkel kerülni, hogy ezen elgondolkozhassunk, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy feljebb tudjunk lépni. Nyilván ennek feltétele, hogy a finanszírozásunkat hiánytalanul össze tudjuk állítani, mert abba a helyzetbe semmiképpen nem fogunk kerülni, hogy esetleg túlvállaljuk magunkat és nem tudunk megfelelni az elvárásoknak. Ehhez mindenképpen segítségre és támogatásra lesz szükségünk a város részéről, mert önerőből nem fogjuk tudni megoldani a versenyeztetést egy osztállyal feljebb.

Next Post

Már február első hétvégéjén lesz bajnoki a megye egyben

Öt mérkőzést kell bepótolniuk a csapatoknak a tizenharmadik kör fordulót megelőzően. Még korábban beszámoltunk róla, hogy február utolsó hétvégéjén folytatódhat az aktuális szezon a megye egyben, akkortájt rendezik meg a tizenharmadik fordulót. Az említett kör előtt is tető alá hoznak azonban mérkőzéseket az említett mezőnyben, öt korábban elhalasztott találkozót ugyanis […]
error: Content is protected !!