,,Legalább a vége jól sikerült”

Gabi

A Szügy rutinos támadója öt góllal köszönt el az őszi szezontól.

Nemrégiben a Mihálygerge elleni könnyed sikerrel intett búcsút az őszi idénynek a megye kettő harmadik helyén telelő Szügy. Ahogy a minél fényesebb éremért hajtó gárda, az öt ízben eredményes Kovács Attila is jól sikerült találkozóval köszönt el a bajnokság első felétől. A rutinos támadót eredményes produkciója kapcsán kérdeztük.

– Ön és csapata is remek teljesítménnyel intett búcsút az őszi szezonnak. 

– Először is, köszönöm a megkeresést – mondta Kovács Attila. Mondhatjuk, jól sikerült a csapatnak az első félév, hiszen ötvenkilenc lőtt- és csak hat kapott találattal állunk a dobogó harmadik fokán. Az én teljesítményem azért hagy kívánnivalót maga után, de legalább a vége jól sikerült.

– Pályafutása során jegyzett már valaha öt találatot egy mérkőzés során?

– Magyarországra történő visszatérésem óta nem rúgtam öt vagy annál több gólt. A régi csapatomnál, a Babcsán Művek SC-nél azért elő-előfordult, hogy öt vagy annál több alkalommal sikerült betalálnom. Ha jól emlékszem, kettőezer-kilencben a Magyarnándor ellen tudtam öt gólt elérni, ami azért maradt meg ennyire, mert szintén novemberi hónapban történt, és a Nemzeti Sport a hónap játékosának választott Berta István és Oláh Teofil mellett.

– Mit tudna elmondani szlovákiai kiruccanása kapcsán?

– Csodálatos hat  évet töltöttem el kinn, amiért köszönettel tartozom Babcsán Tibor barátomnak, és a kinti menedzsernek, Jozef Györgynek. Szerintem sokkal másabb, szervezettebb, mondhatjuk, “profibb” az ottani háttér, a létesítmények, a játékterek. Egy rangadó négy-ötszáz nézőt is ki tud csalni a focipályára. A mentalitás, a pályán való viselkedés, a futball alázata is más, minden meccs fontos, még egy edzőmérkőzés is. Sok párharc, rengeteg futás van, és még sorolhatnám. Ahol én fociztam, a Vinohrad Cebovce, egy kilencven százalékban magyarlakta település, tizenöt kilométerre a határtól. Nem volt gond a nyelvvel, mert magyarul beszéltek, mondjuk, volt brazil és szerb csapattársam is, utóbbi már jól káromkodik magyarul. Amit itthon is be lehetne vezetni, mivel kinn bevált, a meccsek rögzítése. Sokat tud segíteni kétes dolgokban.

– Amolyan videóbírós megoldásra kell elképzelnünk

– Nem így mondanám. A ligában kötelező a mérkőzés rögzítése, a kijöveteltől a végéig. Gondolom, megvan az oka, hogy miért is veszik fel a találkozókat. Ha belegondolunk, akkor hívhatjuk videóbírónak is . Bár itt nem egyből születik ítélet, mint a profi labdarúgásban. Itt a mérkőzés után tudsz reklamálni vagy jelezni, sérelmezni szabályellenes dolgot.

– Visszatérve. Korábban az említett Babcsán Művek üde színfoltja volt a megyei focinak. Hogy tudná feleleveníteni azt az időszakot?

– Mi, akik benne voltunk, csak azt mondjuk, “A CSAPAT”. Sokat kaptunk ettől a klubtól. A csapat vezetője, Babcsán Tibor mindent megtett azért, hogy jó legyen a légkör. Egy nagy család voltunk. Rengeteg siker és élmény jellemezte azt a korszakot! A harmadik vonaltól az első osztályig letettük a névjegyünket.

– Aztán a már kivesézett határon túli kaland után ismét visszatért megyénkbe. Mi volt az oka, hogy elhagyta volt csapatát?

– Egyszerű. Megszűnt az egyesület. Egy nemzetközi tornán játszottunk a Csáb ellen. Három gólt rúgtam nekik. A lefújás után megkérdezték, szeretnék-e kinn játszani. Igent mondtam, harmincnégy évesen.

– Miért éppen a Szügyhöz került?

Koplányi Örs barátom megkeresett, hogy nincs-e kedvem Szügyben focizni. A megye egyik legjobb pályáján, a körülmények adottak, ahogy az öltöző is rendben van. Ráadásul a csapattársak sem akárkik, Tresó, Pintér, és az “I” betűsek, Hodászi, Mohácsi, Dombóvári, Szilágyi. Erre nem tudtam nemet mondani. Tavaly sajnos lecsúsztunk a dobogóról. Jövőre minél fényesebb medált szeretnénk a bajnokság végén.

– Hogyan vélekedik az újításnak szánt egycsoportos megye kettőről?

– Mi úgy voltunk vele, hogy a megyei harmadosztály kizárva. A megye egy már sok lett volna (gondolom én). Így maradt az egycsoportos gyenge második vonal. Mint minden bajnokságban, van négy-öt csapat, amely tud egymással játszani egy jó derbit, aztán ennyi, nem lebecsülve a többi résztvevőt.

– Tervei szerint meddig kívánja rúgni a bőrt?

– Kevés kondi még van, mert hát, nem vénember vagyok. Addig tervezek, míg az egészség engedi! A sport, a mozgás mindig kell!

Next Post

Három csapatot is pontlevonással sújtottak

A megye egyben a Karancslapujtő, egy osztállyal lejjebb pedig a Mihálygerge és a Kálló bűnhődött. Az elmúlt időszak hivatalos közlönyeiből kiderült, hogy három felnőttcsapat is utánpótlás alakulatai miatt bűnhődött. A megye egyben a Karancslapujtő U16-os garnitúrája még novemberben harmadik alkalommal sem tudok kiállni, de hasonló malőrben volt érintett a Kálló […]
error: Content is protected !!