Ismét kellő küzdelem színezheti a megye kettőt

Gabi

A Bercel ellen sem lassítana a Bátonyterenye, Mihálygergén javítana a Bánk, a Mátraverebélyt fogadja a Karancsberény.

Ezen a hétvégén a tizenötödik körrel folytatódik az aktuális megye kettes szezon. Szombaton egy, vasárnap pedig három meccset hoznak tető alá. Lássuk, mit várunk mi a közelgő mérkőzések kapcsán!

MNG Megyei II. osztály, 15. forduló:

2021. március 20. (szombat), 15.00:

Mihálygerge SE (7.)-Bánk SE (3.)

Egyáltalán nem lefutott mérkőzésen lesznek érdekeltek a felek, ugyan jókora pontmennyiség választja el egymástól a gárdákat a vendégek javára, nem vennénk rá mérget, hogy be is jön majd a papírforma. Kisebb kérdés lehet, milyen hatással volt a házigazdákra, hogy pihenéssel töltötték az előző hétvégét, amennyiben kizökkent a ritmusból az egy körrel korábban sima sikert elérő gárda, nem túl sok jóra számíthat. Az biztos, hogy a látogatók fájó fiaskóval hangoltak. Azon túl, hogy hosszú idő után kaptak ki ismét otthonukban, két kapusukat is elvesztették piros lapok miatt. Szóval nincs könnyű szituációban a délnyugat-nógrádiak rutinos mestere, Kovács Imre, nehéz túra elébe néz alakulata. A ‘gergeiek korábban már bizonyították, hogy számukra ismerős környezetben bárkire veszélyesek lehetnek, Oláh Béla armadája pedig ismét arra készül, hogy rágós falatnak bizonyuljon, egyúttal pedig begyűjtsön egy szép skalpot. Ne feledjük, ősszel már meglepték mostani ellenfelüket az akkor idegenben egy bravúros döntetlent elérő házigazdák, maximális fordulatszámon pörögve pedig ezúttal is okozhatnak kellemetlenségeket a bánkiaknak, akik az elhangzott vélekedéstől függetlenül nyilván azon lesznek, hogy így vagy úgy, de a lehető legjobb eredménnyel fejezzék be soros kirándulásukat.

2021. március 21. (vasárnap), 15.00:

Bátonyterenyei TC (1.)-Bercel KSK (6.)

Már-már megszokott módon újra favoritként készülődhetnek adott fellépésükre a veretlen mérleggel éllovas hazaiak, amennyiben nem történik eget verő meglepetés, illene nyernie Forgó Péter remek idegenbeli sikerrel hangoló armadájának. A látogatók kellemetlen vereséggel melegítettek, saját pályáján futott bele nem túl szívderítő pofonba a felsőháztól egyre távolabb kerülő Cseresznyik-brigád. Ezúttal sem számíthatnak túl sok jóra a berceliek, az esélytelenek nyugalmával várhatják a kezdősípszót. A dolgok jelenlegi állása szerint nincs benne a levegőben, hogy megbotolhatnak a bátonyiak, ebben a leosztásban minden mellettük szól, amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, elbánhatnak a másik oldallal. Az biztos, hogy enyhén mondva is komoly cselekedetként könyvelhetnénk el a vendégek irányából, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a más kávéháznak minősülő, önbizalommal telve ringbe szálló házigazdákat, kellő odafigyeléssel akár egy könnyedebb diadalt is előhúzhat a cilinderből az ez idáig remek idényt futó, a hőn áhított bajnoki cím felé öles léptekkel közeledő listavezető.

SK Karancsberény (4.)-Mátraverebély-Szentkút SE (5.)

A forduló rangadóján vehetnek részt a gárdák, férfias küzdelem keretein belül döntheti el az érdemi kérdéseket a tabellán éppen egymás mellett fellelhető a két csapat. Vízválasztóként is felfoghatják a kilencven percet a felek, hiszen amennyiben a jelenleg vetélytársukkal szemben négypontos előnyt birtokló házigazdák nyernének, egyúttal egyszer és mindenkorra leszakítanák magukról a ‘verebélyieket, akik kapcsán kisebb kérdés, hogyan csapódott le náluk az előző fordulóbeli szabadnapjuk. Ettől függetlenül tuti, hogy a vendégeknek is lesz egy-két szavuk az összecsapás kimeneteléhez, egy győzelem segítségével felzárkózna ellenlábasa nyakára Pál-Balázs Tamás együttese. Kellő tét lengi tehát körül a párbajt, ráadásul a látogatók szemszögéből kiváltképp fontos a meccs, mivel egy fiaskó akár azt is jelenthetné, hogy a későbbiekben még a felsőházba kerülésért is meg kell majd harcolniuk. Az esélyek kapcsán úgy véljük, egy tipikusan olyan viaskodással van dolgunk, ahol az ismerősebb helyszín nyomhat sokat a latba. Katlanjukban zsebre tehetik a pontokat az ebben a naptári évben lejátszott bajnoki találkozóikon még veretlen, egy szép döntetlen után legutóbb idegenben diadalt arató ‘berényiek, akik még arról sem tettek le, hogy odaférkőzzenek a dobogóra.

Tari SZE (9.)-Balassagyarmati SC (8.)

Alsóházi birkózás is tarkítja ezt a kört, igazi ki-ki meccsre van kilátás, ahol kis dolgok dönthetik el, melyik armada örülhet a végén. A házigazdák súlyos zakóval melegítettek, bár azzal a ténnyel takarózhatnak, hogy a mezőny egyik legjobbjától kaptak ki. Az eddigi egyetlen tavaszi küldetésükön szintén vállalható vereséget beszedő vendégek önhibájukon kívül nem tudtak játszani múlt hétvégén, így kellőképpen feltöltődve, focira éhesen veselkedhetnek neki soros kirándulásuknak. Mindkét résztvevőre ráférne a sikerélmény, és biztosak lehetünk benne, itt is-ott is “most vagy soha” felkiáltással készülnek. Egyelőre jó talány, éppen melyikőjüknek jöhet ki jobban a lépés, egy sanda gyanúnk szerint otthonukban egyáltalán nem akarják az áldozati bárány szerepét magukra ölteni az utolsó pozícióból elvágyó tariak. Ugyancsak biztosak vagyunk benne, hogy a három pontban bízva veselkednek neki túrájuknak a ‘gyarmatiak, akik maximális fordulatszámon pörögve akár le is gyűrhetik közvetlen riválisukat. Szóval nem igazán tudunk előrejutni az esélyesebb brigád megjelölésével kapcsolatban, tényleg bármi megtörténhet majd a játéktéren, csupán az garantálható, hogy masszív küzdelem várható.

Szabadnap: Szügy SE.

Next Post

A hétvége embere: Krajecz Balázs

Remek védésekkel segítette idegenbeli sikerhez csapatát a Mohorán nyerni tudó Pászta kapusa. Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A 2020/2021-es szezon tizenötödik köre után a Pásztó SK kapusára, Krajecz Balázsra voksoltunk, […]
error: Content is protected !!