Komoly csörték tarkíthatják a megye kettőt

Gabi

Dobogósok mérkőznek meg Bátonyterenyén, Karancsberénybe hivatalos a Szügy, Tarra látogat a Bánk.

A következő hétvégén a hetedik kört fogják lebonyolítani a megye kettőben. Szombaton kettő, vasárnap pedig három találkozót rendeznek meg. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális mérkőzések kapcsán!

Megyei II. osztály, 7. forduló:

2020. október 3. (szombat), 15.00:

Bátonyterenyei TC-Mátraverebély-Szentkút SE

A forduló rangadóján csaphatnak össze a gárdák, az éllovas fogadja a jelenlegi harmadik helyezettet. Az eddigi mind a hat fellépésüket behúzó házigazdák mennének tovább a megkezdett úton, ehhez viszont lesz egy-két szavuk a szép győzelemmel hangoló vendégeknek is, akik semmiképpen nem feltartott kezekkel szállnának ringbe. A ‘verebélyieket továbbra is némi kettősség veszi körül, hiszen ugyan ez idáig otthonukban rendre nyerni tudtak a szezonban, idegenben még csak pontszerzésig jutottak el. Ez a statisztika nem túl szívderítő Pál-Balázs Tamás legénysége számára, nyilván azonban minden erejükkel azon lesznek a látogatók, hogy valamiképpen elköszönjenek ettől a negatív tendenciától. A bátonyiak ellenfelük ki nem állása miatt pihenéssel töltötték a múlt hétvégét, kisebb talány, ez e nem várt szünet milyen hatással volt Forgó Péter csapatára. Összességében esélyesként tekinthetünk a számukra ismerős környezet által még inkább hajtott hazaiakra, nem szabad azonban lebecsülni a vendégeket sem, akik apait-anyait beleadva megnehezíthetik riválisuk dolgát.

Mihálygerge SE-Bercel KSK

Változatos időszakokat maguk mögött tudó társulatok mérhetnek egymással farkasszemet ebben a csörtében. A hazaiakat joggal illethetjük a kiismerhetetlen jelzővel, mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képes lehet Oláh Béla garnitúrája. Az előző körben éppenséggel idegenben tettek szert bravúros döntetlenre a ‘gergeiek, mely végkifejletre akár támaszkodhatnak is a későbbiekben. A látogatók derült égből villámcsapással felérő döntést hozva nem álltak ki az előző fordulóban, játék nélkül odaadták a pontokat az éllovasnak. Azóta persze lepergett pár nap, Cseresznyik Sándor tudta rendezni a sorokat társulatánál, most pedig újult erővel vághat majd neki aktuális túrájának a szezonban még nyeretlen gárda. Úgy véljük, ebben a párosításban a saját pálya által kölcsönözendő előnyök bizonyulhatnak igen lényegesnek, és ugyan hasonló szereposztásban két körrel ezelőtt komoly betliben voltak érdekeltek a házigazdák, vélhetően nem lépnek ismét ugyanabba a mederbe, és amennyiben valós tudásukat húzzák elő a cilinderből, legyűrhetik a nyilván az imént említett eshetőségről hallani sem akaró másik oldalt.

2020. október 4. (vasárnap), 15.00:

SK Karancsberény-Szügy SE

A maga nemében kifejezetten érdekes viaskodás előtt állnak a résztvevők, előzetesen egyáltalán nem mondható lefutottnak ez a párharc. A laikusok akár rávághatnák, biztos behúzzák a meccset a perpillanat százszázalékos mérleggel büszkélkedő szügyiek, a képlet viszont finoman szólva sem ilyen egyszerű. Garantálható, ezer fokon égve állítaná majd meg vetélytársát Smelkó Károly csapata, ahogy szintén tuti, a rutinos szakember kellőképpen fel fogja tüzelni fiait. A vendégek egy elhalasztott fellépés miatt szabadnappal melegítettek, leginkább abban bízhatnak, nem estek ki a ritmusból. Most vasárnap ugyanis a lehető legjobb formájukkal kell majd előrukkolniuk a látogatóknak ahhoz, hogy megmaradjon makulátlan mivoltuk, nem számíthatnak kisasszonypartira. A házigazdák kapcsán továbbra is megállapítható, hogy tart a sormintájuk, egy otthoni diadalt egy idegenbeli fiaskó követett. Ezen tendencia alapján ezúttal nyernie kellene a kétarcú brigádnak, persze nem eszik olyan forrón a kását. Mindent összevetve, esélyesnek tekinthető Koplányi Örs együttese, az sem volna azonban eget verő meglepetés ha mégis felborulna a papírforma.

Tari SZE-Bánk SE

Ez a találkozó is tartogathat magában egyet s mást, ne vegyünk rá mérget, hogy zsebre teszik a pontokat az előző két körben előbb kikapó, majd legutóbb ikszelő bánkiak. A mostani állapotok szerint két győzelemmel és négy zakóval álló hazaiakat illetően is elmondható, számukra ismerős környezetben bárkit megszoríthatnak, a törekvésük pedig ismét sejthető, nyilván ezúttal sem adná olcsón a bőrét a legutóbb sokgólos összecsapás végén vereséget szenvedő armada. A jelenleg abszolút felemás mutatókkal rendelkező vendégeknek lassacskán meg kell szokniuk, hogy új, a korábbi évektől eltérő szerepkörben várhatják a kezdősípszókat, ezzel együtt azonban vélhetően a későbbiekben is a tabella felső traktusában lelhetjük majd fel Kovács Imre csapatát. Ezúttal is egy hangyányival több sansszal látnánk el a látogatókat, gyorsan hozzátennénk viszont, egyáltalán nem lepődnénk meg, ha rágós falatnak bizonyulnának a meglepetésben bízva készülődő tariak, akik így vagy úgy, de felhívnák magukra a figyelmet egy kiemelkedő skalpszerzéssel, apait-anyait beleadva pedig lehet is keresnivalójuk.

Zagyvarónai SE-Szent Imre DSE

Helyszín: Salgótarján, Forgáchi Sporttelep.

Bár mindkét brigád a mezőny második felében tanyázik, a mögöttünk hagyott hetekben felvonultatott produkciók alapján azt mondanánk, esélyesként kelhetnek útra az egymás után kétszer nyerni tudó vendégek. Evés közben jön meg az étvágy alapon ezúttal sem hibázna Tóth László legénysége, nem eszik azonban olyan forrón a kását, előbb-utóbb valakit meglephetnek a szebb folytatásban reménykedő házigazdák, ki tudja, lehet éppen most kecmereg ki a gödörből Kaspár Zsolt társulata. A zagyvarónaiak elhalasztották az előző fordulóra kiírt mérkőzésüket, így kipihenve veselkedhetnek neki soros küldetésüknek, egyértelműen azzal acéllal, hogy végre valahára kilépjenek a nyeretlenség kelepcéjéből. A hazaiakat továbbra is nyomaszthatja a hontalanság terhe, lassacskán azonban megszokhatják ideiglenes játékterüket, annak minden velejárójával. A ‘gyarmatiak kapcsán kisebb kérdés, ezúttal vajon milyen lábbal kelnek ki az ágyból, amennyiben jó napot fognak ki, legyűrhetik riválisukat, ellenkező esetben viszont akár egy kiegyenlített birkózás is kibontakozhat a kilencven percből, ahol alaposan meggyűlhet a bajuk a másikkal a résztvevőknek.

Next Post

Megye egyes játékos-tippelde

A Szendehely FC középpályása mondta el várakozásait az aktuális mérkőzések kapcsán. A következő hétvégén már a hetedik fordulóra kerül sor a megye egyben. A bajnokság során rendszeres jelleggel jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az adott kör mérkőzéseire. Az aktuális program előtt […]
error: Content is protected !!