Kifejezetten érdekes csatákat vonultathat fel a megye kettő

Gabi

A Tart fogadja a Bátonyterenye, rangadót rendeznek Szügyben, Mátraverebélyre látogat a Bercel.

A következő hétvégén a harmadik fordulóra kerül sor a 2020/2021-es megye kettes évadban. Szombaton három, vasárnap pedig két meccset rendeznek meg. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális csörtékkel kapcsolatban!

Megyei II. osztály, 3. forduló:

2020. szeptember 5. (szombat), 16.00:

Bátonyterenyei TC-Tari SZE

Nem feltétlenül lefutott találkozóval állunk szemben, ugyan a házigazdák esélyes mivolta vitathatatlan, az előző körben a hétvége bravúrját szolgáltató tariak kapcsán érdemes résen lennünk. Egyelőre nagy talány, vajon melyik lehet a nyitányon csúnya pofont beszedő, majd egy fellépésükkel ezelőtt parádés, egyben váratlan diadalt arató társulat igazi arca. Nem mondunk újat azzal, ha az első fordulóban bemutatott formájukkal rukkolnak elő a látogatók, ismét beleszaladhatnak egy komoly verésbe, amennyiben azonban a múltkor látott énjüket húzzák elő a cilinderből, okozhatnak kellemetlenségeket a másik oldalnak. Az eddig hibátlan mérleggel büszkélkedő, legutóbb idegenben pontokat szerző hazaiak nyilván nem akarnak foglalkozni az ellenféllel, csupán egy cél hajtja Forgó Péter legénységét, egy újabb, lehetőleg minél simább győzelem. Számukra ismerős környezetben nincs is mitől tartaniuk a bátonyiaknak, akik ugyan éppen a felvázoltak miatt hatalmas hibát követnének el, ha lenéznék soros vetélytársukat, kellő odafigyeléssel nem ismerhetnek pardont. Ezúttal talán még komolyabb meglepetésnek nevezhetnénk, ha újra képesek volnának rácáfolni a papírformára a látogatók.

Szügy SE-Bánk SE

A forduló egyértelműen legkiemelkedőbb mérkőzésének veselkedhetnek neki a felek, igazi rangadónak nézünk elébe. Még mindkét gárda veretlen ebben a szezonban, a hazaiak neve mellett két győzelem áll, a látogatók pedig egy remivel és egy sikerrel melegítettek. Ugyan a szügyiek kis híján félreléptek az előző fordulóban, végül, ha vért izzadva is, hozták a kötelezőt. A bánkiak kisebb botlás után három ponttal zárták legutóbbi fellépésüket, így jó hangulatban kelhetnek útra, nem titkoltan azzal a céllal, hogy újra kivitelezzenek egy minél jobb eredményt. Maradjunk annyiban, egy tipikusan olyan párosítással van dolgunk, melynek tényleg nincs esélyese. Túlzás nélkül állítható, bármit magában rejthet ez a csata, kis dolgokon múlhat, melyik brigád örülhet majd a lefújáskor. Talán a saját pályájuk miatt egy hangyányival több sansszal felvértezve húzhatnak kesztyűt a házigazdák, ne legyen azonban kétségünk afelől, egy hasonló törekvéssel ringbe szálló riválissal találhatják szemben magukat. Hosszú az idény és még az elején járunk, de kiemelten fontos bajnoki egységeket tehetne zsebre a másikon felülkerekedő legénység, egy közvetlen vetélytárssal szemben megszerzett diadal még inkább felspannolhatja az esetleges nyertest a folytatásra. Mint a felvázoltakból is kiderült, minden adott lehet tehát ahhoz, hogy izgalmas küzdelemben dőljön, melyik csapat lesz képes legyűrni a másikat ezen az igazi ki-ki meccsen. Nagy csata várható!

Mátraverebély-Szentkút SE-Bercel KSK

Ez a találkozó is tartogathat magában egyet s mást, nehéz volna előzetesen egyértelműen letenni a voksunkat az egyik résztvevő irányába, nyílt kérdőjelekkel teli viaskodással állunk szemben. Jelenleg felemás mérleggel rendelkeznek a házigazdák, a nyitányon simán nyertek, aztán vállalható vereséget szenvedtek, így nyilván azon lesznek, hogy most minél hamarabb újabb strigulát húzhassanak idénybeli sikereik száma mellé, akár már soros küldetésük alkalmával. Gyorsan hozzátennénk, nem néz elébe egyszerű menetnek Pál-Balázs Tamás alakulata, hiszen egy masszív riválissal csaphat össze a javítani akaró armada. A berceliek eddig két remit könyvelhettek el, azzal a nagy különbséggel, hogy míg az első döntetlenjük bravúrosnak volt nevezhető, addig legutóbb joggal várhattunk volna többet a feledhető ikszet produkáló gárdától. A látogatók felfoghatják eddigi szereplésüket félig üres vagy félig teli pohárként is, az viszont biztos, hogy szombaton a három pontban bízva kelnek útra, így vagy úgy, de begyűjtenék a szezon első sikerét. Összességében harcos, kiegyenlített csatározásra számítunk, ami előtt otthonuk miatt egy hangyányival esélyesebbnek mondanánk a ‘verebélyieket, az sem volna azonban eget verő fordulat, ha végül megtréfálná vetélytársát Cseresznyik Sándor társulata.

2020. szeptember 6. (vasárnap), 16.00:

SK Karancsberény-Szent Imre DSE

Az előzetes várakozások szerint minden adott lehet az előző körben csúnyán betliző hazaiak számára ahhoz, feledtessék múltkori bakijukat, ezúttal azonban nem vehetik fél vállról ellenfelüket. A ‘gyarmati különítmény még pontot sem szerzett az idényben, a mögöttünk hagyott fordulóban viszont csupán egy hajszál választotta el egy komoly bravúrtól a lelkesen iparkodó csapatot. Az előző körben végül is csak a szimpatikus vesztes szerepét ölthették magukra Győri János fiai, hiába küzdöttek-harcoltak, alulmaradtak esélyesebb riválisukkal szemben. Aktuális kiruccanásukat megelőzően szintén a tisztes helytállásban reménykedve készülődhetnek  a Szent Imrések, a kérdés, hogy ezúttal vajon ismét rácáfolnak-e majd az előzetes sejtésekre, akár úgy, hogy nem üres kezekkel konstatálják a lefújást. Erről nyilván hallani sem akarnak a pardont nem ismerve nyerni akaró ‘berényiek, akik saját pályájukon aratnának minél simább búfelejtő győzelmet. Nem lennénk a látogatók helyében, garantálható, egy ezer fokon égő, bizonyítani akaró vetélytárssal nézhetnek farkasszemet, éppen ezért, perpillanat nem tudjuk elképzelni, hogy megint megbotolhat Smelkó Károly társasága, jobbik arcát bemutatva visszatérhetnek a helyes ösvényre a házigazdák. Megsüvegelendő tettként kerülne be a köztudatba, ha rácáfolnának a felvázoltakra a nehéz túra előtt álló vendégek.

Zagyvarónai SE-Mihálygerge SE

Helyszín: Salgótarján, Forgác Sporttelep.

Nyeretlenül ácsingózó, győzelemre éhes csapatok birkózásáról szólhat ez a kilencven perc. Nehéz volna tippelni a labda útjára indulása előtt, változatosnak kinéző összecsapás kerekedhet ki ebből a párosításból. A zagyvarónaiak egy vállalható zakó után feltámadva mentettek pontot az előző körben, hiába voltak már kétgólos hátrányban, végül zsebre tehették idénybeli első bajnoki egységüket, ami akár kellőképpen fel is lelkesíthető Kaspár Zsolt brigádját. A vendégek eddig kétszer kaptak ki a szezon során, de hozzá kell tenni, hogy egyik vereség miatt sem kell eret vágniuk magukon, sőt mindkétszer inkább a realitásnak volt nevezhető a végkifejlet. Ezúttal mindkét oldal joggal vághat neki “most vagy soha” jelszó által vezérelve a csörtének, azzal az egyértelmű törekvéssel, hogy javítsanak mérlegükön. Egyelőre még talány, ez melyikőjüknek jöhet össze, előzetesen egy árnyalatnyival esélyesebbnek neveznénk a valamelyest acélosabbnak tűnő ‘gergeieket. A szépen lassan albérletüket megszokó házigazdák viszont akár képesek lehetnek egy csínytevésre, maximális fordulatszámon pörögve okozhat kellemetlenségeket ellenfelének a skalpszerzésben bízó társulat. Tehát kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint bármi előfordulhat majd ezen a nyíltnak ígérkező meccsen, egy igazi adok-kapok is kisülhet a párbajból.

Next Post

Megint harcos meccsek jellemezhetik a keleti megye hármat?

Magyargécen sem lassítana az Ipolytarnóc, a Héhalom kettőt fogadja a Mátramindszent, a Ludányhalászi ellen nyerne a Karancsalja. A hétvégén már a negyedik fordulót zavarják le a keleti megye háromban. Szombaton hat, vasárnap pedig két találkozóra kerül sor. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális meccsektől! Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló: […]
error: Content is protected !!