Kiemelkedő párharc nélkül folytatódik a még csonkábbá váló megye kettő

Gabi

Ezúttal a Szent Imre DSE ellen hozná a kötelezőt a Bánk, kezdésképpen a Mátraverebélyt fogadja a Szügy, a Zagyvaróna ellen győzne az Építők KC.

2020. március 14. (szombat), 15.00:

MNG Megyei II. osztály, 17. forduló:

Bánk SE (1.)-Szent Imre DSE (13.)

Ezúttal is toronymagas favoritként készülődhetnek a bánkiak, szavakkal nehezen jellemezhető, mennyire az elmúlt fordulóban a nógrádi felnőttfutball történetében sokáig emlékezetes gólarányú győzelemmel jelentkező éllovas számít a meccs esélyesének. Mindent elárul a roppant egyoldalúnak ígérkező mérkőzésről, hogy a tabella első és utolsó helyezettje nézhet egymással farkasszemet, a foci örök közhelyein kívül viszont semmilyen épeszű érvet nem lehet felsorakoztatni az ebben az idényben a pályán még nyeretlen Szent Imrések mellett, csak az a törekvés lebeghet szemeik előtt, hogy minél tisztesebb arányú fiaskóval ússzák meg aktuális kirándulásukat. A házigazdák tudhatják, ez a kilencven is perc is amolyan bemelegítő mozgolódásként érhet majd fel, aztán aztán a következő hétvégén számukra is megkezdődik a bajnokság tavaszi szakasza. Az egyébként eredménytelen szériájuk ellenére is becsülettel harcoló ‘gyarmatiak újabb sima zakóval hangoltak, és ugyan rájuk férne már némi sikerélmény, ez egészen biztosan nem most fog majd bekövetkezni, már azt is megsüvegelendő cselekedetként könyvelhetnénk el, ha tisztes veréssel a hátuk mögött fejeznék be fellépésüket. Ősszel: Szent Imre DSE-Bánk SE 0-7.

Szügy SE (3.)-Mátraverebély-Szentkút SE (7.)

Sok mindent elárul az immáron csak tizenhárom csapatot felvonultató bajnokság aktuális körének minőségéről, hogy ez a párharc mondható a forduló mérkőzésének. Az előző hétvégén szabadnapos szügyiek most vágnak neki a tavaszi idénynek, így egészen biztosan kiéhezve, tettre készen várják már a kezdősípszót. A vérmesebb törekvésekkel nem rendelkező látogatók már túl vannak egy fellépésen, nem túl sok sikerrel, simán kikaptak, viszont akkori vereségük a vállalható kategóriába sorolható. Most sem lesz persze könnyebb dolguk a ‘verebélyieknek, fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak újabb pofonba beleszaladni, csak a legjobb arcukkal előrukkolva nehezíthetik meg az acélosabbnak tetsző másik oldal dolgát. A szügyiek még semmilyen színű éremről nem tettek le, így semmiképpen nem ismerhetnek pardont, nyerniük kell, ha el akarják élni céljaikat, számukra ismerős környezetben pedig erre komoly sansz is kínálkozik. Maradjunk annyiban, komoly kalapemeléssel illethetnénk az ötödik pozícióért hajtó vendégeket, ha bármilyen formában képesek volnának borsot törni ellenfelük orra alá. Ősszel: Mátraverebély-Szentkút SE-Szügy SE 0-3.

Zagyvarónai SE (8.)-Építők KC (4.)

Helyszín: Salgótarján, Forgách Sporttelep.

A találkozó legkomolyabb érdekessége, hogy bár hivatalosan a zagyvarónaiak a pályaválasztók, futballra alkalmas játéktér hiányában, még jó darabig mostani vetélytársuk létesítményébe kényszerülnek albérlőként, így az Építősök gyakorlatilag joggal támaszkodhatnak majd az ismerősebb helyszín által járó fórokra, amennyiben komolyan a szándékaik a dobogóra való felkúszást illetően, nem hibázhatnak. A otthonában fellépő brigád ezzel a küldetéssel indítja el a második félévet, mivel legutóbbi mérkőzésük elhalasztásra került. A másik oldal kispadján sima idegenbeli győzelemmel mutatkozott be Kaspár Zsolt, a szakember pedig így vagy úgy, de ismét elérne egy jó eredményt legénységével, rácáfolna a papírformára az ötödik pozícióért ácsingózó alakulat, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár meg is nehezítheti ellenlábasa dolgát a nem feltartott kezekkel ringbe szálló társaság. Zárszóként azért annyit mondanánk, a pontvadászat eddigi részében lepergő történések alapján, nyugodt szívvel megállapítható, a csupán papíron vendégnek számító gárda jóval közelebb lehet majd az üdvösséghez, dicséretreméltó cselekedetként könyvelhetnénk el a tabellán hátrébb fellelhető armada részéről, ha rá tudna cáfolni a felvázoltakra. Ősszel: Építők KC-Zagyvarónai SE 2-0.

Mihálygerge SE (10.)-Nagyoroszi HBB SE (5.)

Abszolút háromesélyes csörtére van kilátás ebben a párosításban, meglátásunk szerint kifejezetten férfias küzdelemben dőlhetnek el az érdemi kérdések, eléggé kiegyenlítettnek ígérkezik ez a viaskodás. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt győzelemmel indították a második félévet, így önbizalommal telve várhatják az újbóli kezdősípszót. A házigazdák sikerének értékét növeli, hogy kétgólos hátrányból felállva tudtak fordítani, egyúttal pedig megszakították a jó ideje íródó nyeretlenségi szériájukat. A perpillanat még az előkelőnek nevezhető ötödik helyet birtokló ‘orosziak könnyed diadallal melegítettek, nem titkolt szándékuk pedig az, hogy ezúttal is folytassák a pontok gyűjtögetését. Ez az ambíció egyébként nem tűnik könnyedén kivitelezhetőnek, otthonukban ugyanis bármire képesek lehetnek a hazaiak, apait-anyait beleadva akár rágós falatnak is bizonyulhatnak. Szerintünk egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol akármi előfordulhat majd, előzetesen sem ide-sem oda nem tudnánk letenni a voksunkat, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet a hármassípszó hallatán. Ősszel: Nagyoroszi HBB SE-Mihálygerge SE 0-1.

Bercel KSK (6.)-Varsány SE (9.)

Tabellán alapján akár rá is vághatnánk a találkozóra, hogy mennyire kiélezettnek tűnik, ez a megállapítás viszont nem éppen fedné a valóságot, ebben a leosztásban bizony inkább a másik oldalnál erősebbnek tetsző bercelieknek állhat a zászló. A vendégek fájó fiaskót tudhatnak a hátuk mögött, ha nem volna elég, hogy egy mögöttük lévő riválistól kaptak ki, dühüket növelheti, hogy kétgólos előnyről maradtak pont nélkül. A házigazdák fellépése elmaradt a nyitányon, így Cseresznyik Sándor garnitúrája most kezdi meg a második félévét. A hazaiak is azon gárdák közé sorolhatóak, akik nagy csatát ívnak az ötödik pozícióért, vérmesebb törekvései már az újoncnak sem lehetnek. De akkor mit szóljanak a varsányiak, akik a mezőny hátsó fertályának első szegmensében próbálnak meg elérni egy-egy jobb eredményt. Azt nem mernénk kategorikusan kijelenteni, hogy nincs sanszuk a látogatóknak, akik harcos énjük miatt sosem írhatóak le, összességében viszont kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint ezt a csörtét illene behúzniuk a vendéglátóknak, számukra ismerős környezetben bedarálhatják a nyilván az elhangzottakat megcáfolni akaró vetélytársukat. Ősszel: Varsány SE-Bercel KSK 2-2.

Szabadnap: Nőtincs SE, Tari SZE, Őrhalom SE.

Next Post

Lehetnek harcos csörték a nyugati megye háromban

Az Ipolyszög ellen javítana a Patak, Érsekvadkertre látogat a Kétbodony, a megtáltosodó Legénddel szemben indítja a tavaszt a Becske. 2020. március 14. (szombat), 15.00: MNG Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló: Patak SE (1.)-Ipolyszögi SE (4.) Az első tavaszi forduló tükrében érdekesnek mondható mérkőzésen képviseltethetik magukat a gárdák, míg a […]
error: Content is protected !!