Javarészt ki-ki meccsek jellemezhetik a megye kettőt

Gabi

Bánkra hivatalos a Szügy, Taron nyerne a Bátonyterenye, Bercelre látogat a Mátraverebély, a Szent Imre DSE-nél lesz jelenése a Karancsberénynek.

A következő hétvégén a tizenkettedik kört fogják lebonyolítani a megye kettőben. Két-két meccsre kerül sor szombaton, illetve vasárnap. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális találkozók kapcsán!

Megyei II. osztály, 12. forduló:

2020. november 7. (szombat), 13.30:

Bánk SE (3.)-Szügy SE (2.)

A megtépázott bajnokság aktuális körének legkiemelkedőbb csörtéjének vághatnak neki a résztvevők, igazi rangadóval van dolgunk. Mindkét gárda remek formában várhatja a kezdősípszót, hiszen a fontos győzelemmel melegítő házigazdák kivétel nélkül behúzták legutóbbi öt fellépésüket, míg a látogatók a komplett idényt tekintve veretlenek, nemrégiben nyolc gólt szerezve diadalmaskodtak. Ezúttal egy abszolút háromesélyes meccs keretein belül birkózhatnak a felek, az viszont tényleg megjósolhatatlan, milyen végkifejlettel pereghet le a kilencven perc. Talán az ismerősebb helyszín lehet az a tényező, ami hangyányival a bánkiak malmára hajthatja a vizet, az sem volna viszont orbitális fordulhat, ha idegenben is legyűrnék közvetlen vetélytársukat a vendégek. Az imént említett eshetőséghez mindenképpen a lehető legjobb forma bemutatására volna szükség Koplányi Örs alakulatának részéről, mert abban biztosak lehetünk, a szintén önbizalommal telve készülődő másik oldal apait-anyait beleadva szeretne majd minél jobb eredményt elérni. Maradjunk annyiban, nincs értelme tippelgetni, tényleg bármit magában rejthet ez az összecsapás, kis dolgok dönthetnek, végül pedig kiemelt jelentőséggel bíró pontokat tehetne zsebre a nyertes.

Szent Imre DSE (7.)-SK Karancsberény (5.)

Nem feltétlenül neveznénk lefutottnak ezt a mérkőzést, sőt éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem volna ördögtől való cselekedet a hazaiaktól, ha valamilyen úton-módon meg tudnák fricskázni ellenfelüket. Ezt a vélekedést leginkább az a tény mondatja velünk, hogy míg a ‘gyarmati brigád otthonában bárkire veszélyes, addig az idegenben ez idáig egy árva pontot begyűjtő látogatók nem igazán büszkélkedhetnek ezzel a mutatójukkal. A vendégek kisebb kényszerszünet után húzhatnak ismét kesztyűt, így kisebb talány, milyen hatással volt Smelkó Károly garnitúrájára a váratlan pihenő. A négy fellépés óta győzni nem tudó házigazdák sima zakóval melegítettek, törekvésük pedig sejthető, így vagy úgy, de feledtetnék azt a csúnya fiaskót. Maximális fordulatszámon pörögve akár rágós falatnak is bizonyulhatnak, esetükben az lehet kérdés, vajon éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből. Persze, amennyiben kötelező jelleggel meg kellene jelölni egy esélyest, egy hajszállal inkább a tabellán előrébb fellelhető ‘berényiekre böknénk, hozzátéve, vélhetően érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni az ugyancsak három pont reményében ringbe szálló Szent Imrésekkel szemben.

2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Tari SZE (9.)-Bátonyterenyei (1.)

Klasszikus értelemben véve Dávid és Góliát találkozójaként jellemezhetjük a sereghajtó és a veretlen első helyezett párbaját. Nehezen elképzelhető, hogy éppen most botolnak majd meg a szezon korábbi szakaszában sok győzelem mellé egy döntetlent elkönyvelő bátonyiak, akik ezúttal is pardont nem ismerve bánnának el soros riválisukkal. A nem túl veretes szereplési mutatót maguk mögött tudó hazaiak helyzetét egyáltalán nem könnyíti meg, hogy két hét szünet után húzhatnak ismét kesztyűt, ez az adalék meglátszódhat majd a pályán is. Egyébként sem lehetnek túl szívderítő állapotban a tariak, két sikerük közül a Zagyvaróna kizárása miatt egy odalett, nem véletlen tehát, hogy jelenleg ők birtokolják a sereghajtó titulust. Az egy körrel ezelőtt kínkeservesen keretek között három pontig jutó listavezetőnek persze mit sem kell törődnie az ellenfelét körülvevő szituációval, csak egy célja lehet Forgó Péter fiainak, egy minél simább diadal. Kellő odafigyeléssel nem is hibázhatnak a látogatók, amennyiben pedig teljes mellszélességgel komolyan veszik a csörtét, igen hamar lezárhatják az érdemi kérdéseket. A házigazdák elsősorban csak az otthonukkal együtt járó előnyökbe kapaszkodhatnak bele, persze jó kérdés, ez a tényező mit jelent majd a játéktéren vasárnap délután.

Bercel KSK (6.)-Mátraverebély-Szentkút SE (4.)

Kifejezetten harcos, kiegyenlített viaskodásra számítunk ebben a párosításban, igazi ki-ki meccsel van dolgunk. A szabadnappal hangoló hazaiaknak lenne mit jóvá tenniük, mivel a pihenőjüket megelőzően csúnya pofonba szaladtak bele, ambíciójuk így sejthető, feledtetnék korábbi kisiklásukat. Nincsenek túl jó passzban a ‘verebélyiek sem, minél gyorsabban ki kell találnia valamit Pál-Balázs Tamásnak, hogy ismét egyenesbe jöjjön az előző két küldetésén nem igazán tündöklő csapata. A berceliek joggal tekinthetnek vízválasztóként az ütközetre, egy esetleges siker segítségével még felcsillanna számukra a remény, hogy odaférkőzhetnek a felsőházi rájátszásba, egy újabb vereség viszont azt jelentené, hogy végérvényesen elköszönhetnek ilyen jellegű törekvésüktől. Szóval azt is mondhatjuk, megvan a tétje a mérkőzésnek, így vélhetően egy férfias küzdelem keretein belül birkózhatnak egy jót a társulatok. Nincs kiemelkedő esélyes, saját pályájukon akár el is kaphatják riválisuk grabancát a házigazdák, legjobb arcukkal előrukkolva viszont móresre taníthatják a másik oldalt a látogatók, tehát ismét oda lyukadtunk ki, hogy teljességgel nyíltnak tűnik ez a csörte.

Szabadnap: Mihálygerge SE.

Next Post

Megye egyes játékos-tippelde

A Héhalom SE védője mondta el várakozásait az aktuális mérkőzések kapcsán. A következő hétvégén már a tizenkettedik fordulóra kerül sor a megye egyben. A bajnokság során rendszeres jelleggel jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az adott kör mérkőzéseire. Az aktuális program előtt […]
error: Content is protected !!