,,Jó irányba dőltem el”

Gabi

Emlékezetes mérkőzésen van a Mátraverebélyt erősítő Petre Balázs, aki a 94. percben hárított tizenegyessel segítette hozzá csapatát a Bátonyterenyei elleni bravúros döntetlenhez.

Vannak olyan mérkőzések egy labdarúgó életében, amik ilyen-olyan ok miatt egy életre bevésődnek az érintett emlékezetébe. Ilyen találkozó lehetett a Mátraverebély-Szentkút SE-Bátonyterenyei TC összecsapás a vendégeket erősítő kapus, Petre Balázs számára. Ugyan egyáltalán nem a pályaválasztó csapat volt a párharc esélyese, végül egy-egyes döntetlennel fejeződött be a megye kettes mezőny tizenhatodik körében lejátszott csörte. Köszönhető ez elsősorban a bravúros eredményt elérő ‘verebélyiek hálóőrének,, aki azon felül, hogy remekül védett a meccs folyamán, a 94. percben még büntetőt is hárított. Megsüvegelendő teljesítménye kapcsán szólaltattuk meg a jól sikerült fellépést maga mögött tudó portást.

– Hogyan emlékszik vissza a mérkőzésre?

– Először is, köszönöm szépen, hogy megkerestek – kezdte Petre Balázs. Hajtós, küzdelmes meccsre számítottunk, így is lett. Mezőnyben nagy csaták voltak végig, de nagyon nagy durvaságokra nem került sor. Egy igazi szomszédvári rangadóhoz illő meccs volt. A BTC végig jobban nyomott, de erre készültünk is. Próbálkoztak lövésekkel, de igazából nagyon nagy veszély nem alakult ki. A második félidőben is inkább nekünk kellett védekezni, de szépen helytálltunk. A kapott gól után sem estünk össze. A játékvezető döntései nagyban befolyásolták, hogy egyre inkább parázs hangulatúvá váljon a mérkőzés hajrája. Az egyenlítés után már nagyon azt vártam, hogy legyen vége, de slusszpoénként még befújtak egy nagyon vitatható tizenegyest. A három piros lapból csak kettőt láttam, az edzőnkét jogtalannak éreztem.

– Elévülhetetlen érdemeket szerzett a remek pontszerzésben, hiszen a 94. percben tizenegyest hárított.

– Azt mondják, csak szerencse, ha megfogsz egy büntetőt Ez most hatványozottan bejött. Félmagasan jött a labda az én bal oldalamra, nem is érkezett annyira szélre, így nem volt nehéz, hogy jó irányba dőltem el. 

– Minek lehetett köszönhető, hogy fel tudták tartóztatni a veretlen éllovast?

– Hogy újra tudtunk csapatként működni a pályán!

– Milyen hatással lehet a gárdára a három piros lap?

– Létszámban nagy sújtás, de úgy érzem, ezen is túl fog lendülni a csapat. 

– A visszajelzések alapján egy jó kapussal beszélgetünk, nem csak a múltkor fogott ki jó napot. Megfordult a fejében, hogy egy osztállyal feljebb is megméresse magát?

 – Köszönöm az elismerést. Jól érzem magam Mátraverebélyben, egyelőre nem foglalkoztat ez a kérdés.

– Mi a véleménye csapata tavaszi szerepléséről?

– Másképp terveztük, mint ahogy alakult, de cél a minél jobb eredmény, esetleg felsőházba kerülés. Most viszont az a legfontosabb, hogy csapatként legyünk ott minden meccsen, és aki jelen van, ne csak a mezt vigye ki a pályára.

– Szombaton ki-ki meccs vár önökre Mihálygergén. Mit vár a mérkőzéstől?

– Cél a három pont! Hajrá, ‘Verebély!

Next Post

Megye kettes játékos-tippelde

Rovatunkban a bajnokság csapatainak erősségei mondják el várakozásaikat egy-egy forduló kapcsán. A következő hétvégén a tizenhetedik körrel folytatódik az aktuális idény a megye kettőben. Ahogy már a szezon őszi részében, tavasszal is rendszeres jelleggel jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az adott […]
error: Content is protected !!