Ismét változatos étlapot vonultathat fel a megye kettő

Gabi

A Karancsberényt fogadja a Bátonyterenye, Mihálygergére hivatalos a Szügy, a Zagyvaróna ellen nyerne a Bánk.

A következő hétvégén a kilencedik fordulót rendezik meg a megye kettőben. Szombaton három, vasárnap pedig két mérkőzésre kerül sor. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális találkozók kapcsán!

Megyei II. osztály, 9. forduló:

2020. október 17. (szombat), 15.00:

Bátonyterenyei TC-SK Karancsberény

Alapvetően azt is mondhatnánk, kemény menetnek nézünk elébe, a statisztikai mutatókból kiindulva viszont esélyesnek tekinthetőek az idényben még veretlen házigazdák, így vagy úgy, de el kellene intézniük a mostani kiírás alatt idegenben még csak pontot sem szerző ‘berényieket. Ettől függetlenül a forduló mérkőzésének vághatnak neki a gárdák, maximális fordulatszámon pörögve kellemetlen perceket is okozhatnak az éllovasnak a Smelkó-tanítványok. Nyolc körnek kellett ahhoz eltelnie, hogy ne győztesen zárták soros küldetésüket a hazaiak, egy héttel ezelőtt legfőbb vetélytársuknál ikszeltek. A vendégek nem várt szabadnappal hangoltak, kisebb kérdés, a kényszerszünet milyen hatással volt a korábban szép döntetlennel jelentkező társulatra. Míg a bátonyiak a bajnoki címért, addig a látogatók a dobogóért küzdenek, ezúttal viszont inkább előbb említett csapat esetében érezzük úgy, hogy újabb fontos lépést tehet céljai megvalósítása irányába. Számára ismerős környezetben minden adott lehet a listavezető számára ahhoz, hogy diadalmaskodjon, joggal illetné meg a kalapemelés az otthonától távol eddig eléggé erőtlen másik oldalt egy csínytevés kivitelezése esetén.

Mihálygerge SE-Szügy SE

Nem feltétlenül számítunk könnyed keretek között lepergő mérkőzésre, egy sanda gyanúnk szerint rágós falatnak fognak bizonyulni az előz három fellépésükön egyaránt remiző házigazdák, akik a legutóbbi találkozóikon feljegyzett végkifejleteikhez hasonlóan, megint egy figyelemreméltó eredménnyel rukkolnának elő. A két döntetlent maguk mögött tudó, nemrégiben az éllovas ellen ikszelő szügyiek egyértelműen az aranyéremben gondolkodnak, ahhoz viszont, hogy majd realizálni tudják törekvésüket, az ilyen jellegű csörtéiket is javasolt volna behúzniuk. Ezen a meccsen mindenképpen sokat nyomhat a latba, hogy a saját pályájukkal járó előnnyel felspannolva húzhatnak kesztyűt a ‘gergeiek, érdemes lesz felkötniük a gatyát a látogatóknak, ha nem akarnak hoppon maradni. A rutinos szakember, Oláh Béla biztosan kellőképpen feltüzeli majd csapatát, nagy butaság volna azt hinni, hogy kisasszonypartinak néz elébe a másik oldal. Összességében persze favoritnak nevezhetőek a vendégek, kitartunk viszont azon vélekedésünk mellett, miszerint nem volna meglepetés, ha apait-anyait beleadva méltó riválisként küzdenének majd a hazaiak.

Szent Imre DSE-Bercel KSK

Az elmúlt hetekben ellentétes utat bejáró gárdák ugorhatnak egymásnak ezen az összecsapáson. A hazaiak három veretlenül megvívott küldetés kis híján nem mindennapi feltámadást mutattak be az előző körben, végül viszont már nem tudtak fölállni, így vállalható vereségen estek túl. Ezzel szemben a mögöttünk hagyott fordulóban az idényben először sikert arató látogatók önbizalomtól telve kelhetnek útra, úgy kellett már az a három pont Cseresznyik Sándor fiainak, mint egy falat kenyér. Kis is jött a lépés a feltámadó brigádnak, hiszen nyolc ízben volt eredményes a korábban bukdácsoló együttes. Perpillanat mindkét armada alsóházi pozíciókat foglal el, és szó mi szó, jelenleg nem is érezzük úgy, hogy benne volna a levegőben a lehetőség arra, hogy a későbbiekben csatlakozzanak majd a top öthöz. Az ezúttal örvendő fél még csak-csak reménykedhet majd, hogy egy huszáros hajrával még lépkedhetne fölfelé, amelyik alakulat viszont kikap, vélhetően egyszer és mindenkorra elbúcsúzhat attól, hogy valamilyen értelmes célért is birkózhasson majd a rájátszásban. Egyelőre azonban maradjunk ennél a meccsnél, ahol abszolút nyílt viaskodás keretein belül dőlhetnek majd el az érdemi kérdések.

2020. október 18. (vasárnap), 15.00:

Zagyvarónai SE-Bánk SE

Helyszín: Salgótarján, Forgáchi Sporttelep.

A papírforma szerint toronymagas favoritként várhatják a kezdősípszót az előző két mérkőzésükön rendre komoly küzdelemben győzedelmeskedő bánkiak, gyakorlatilag minden érdemleges adalék Kovács Imre legénysége mellett szól. A még mindig otthontalan, albérletbe kényszerülő házigazdák kapcsán az a legkomolyabb talány, meddig vehetnek részt a bajnokságban. Az biztos, hogy pénteken immáron harmadik alkalommal nem állt ki a kötelezően előírt U16-os korosztályuk, így amennyiben a következő héten negyedszerre sem lépne pályára az említett garnitúra, automatikusan kizárnák a felnőttet. Igen ám, most jön a csavar a történetben! Értesüléseink szerint ugyanis, előfordulhat, amennyiben a mezőny további kilenc résztvevője úgy dönt, az előírt utánpótlás együttes nélkül folytathatná az idényt a “nagycsapat”. Ez még a jövő zenéje, illetve egyéb kérdéseket is felvetne ez a forgatókönyv, így inkább bővebben ne is menjünk bele. Foglalkozzunk a mostani csörtével, ahol nem igazán tudjuk elképzelni, hogy ne gyűrjék majd le az előző körben kiállni sem tudó ellenfelüket a vendégeket, dicséretreméltó cselekedetként könyvelhetnénk el a lehet, hogy búcsúmeccsen érdekelt zagyvarónaiaktól, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni az acélosabbnak tetsző látogatókat, akik nem ismerhetnek pardont.

Tari SZE-Mátraverebély-Szentkút SE

Az előzetes várakozások határozottan azt súgják, hogy esélyesként szállhatnak ringbe az előző két mérkőzésükön nyerni nem tudó vendégek, akik amennyiben jobbik arcukat húzzák elő a cilinderből, végre elbúcsúzhatnak idegenbeli pontmentes sorozatuktól. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a három vesztes menet után mindenképpen javítani akaró tariaknak is, lenne is mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán a közelmúltban nyolc gólt beszedve alulmaradó társaságnak. A tabellára kukkantva is azt mondhatjuk, hogy az erősebbnek kinéző látogatóknak állhat a zászló, Pál-Balázs Tamás csapata ugyan kisebbfajta megtorpanása miatt lecsúszott a dobogóról, nyilván minél előbb vissza akarna oda térni az éremért ácsingózó brigád. Ahhoz azonban, hogy ezt meg is tegyék, vasárnap is mellébeszélés nélkül kell nyerniük a ‘verebélyieknek, kellő odafigyeléssel viszont learathatják igyekezetük gyümölcsét. A tariaknak alaposan össze kellene kapniuk magukat ahhoz, hogy megfricskázzák ellenfelüket, csak régen nem látott arcukat bemutatva lehetnek képesek rá, hogy tető alá hozzanak egy szemszögükből pozitív végkifejletet.

Next Post

Helybenhagyta a Kállóra korábban kirótt büntetést a Fellebbviteli Bizottság

Jelenlegi állás szerint is 500 00 Ft-os pénzbüntetést kell kifizetnie az érintett csapatnak az Ipolytarnóc elleni félbeszakadt meccsen történtek miatt. Még a keleti megye hármas bajnokság ötödik fordulójában szakadt erőszakos események miatt félbe az Ipolytarnóc-Kálló mérkőzés. Az események után nem mindennapi, 500 000 Ft-os pénzbüntetést kapott a vendégcsapat. Ezt követően […]
error: Content is protected !!