,,Igen komoly előrelépés van a csapatnál”

Gabi

A megye kettes mezőny második helyén álló Nőtincs vezetőedzője, Nyikos József szerint jó mentalitású játékosok alkotják csapatát.

A Nőtincs SE felnőttcsapata remek mérleggel fejezte be a megye kettő őszi szakaszát. A tizenkét győzelem mellett mindössze az éllovas címvédőtől kikapó társulat eddigi szereplése kapcsán Nyikos József vezetőedzőt kérdeztük.

– Az őszi idényben dolgozott először felnőttcsapattal. Milyen véleménnyel van az első félévről?

– Egyelőre magamat tesztelem, szerintem még nem vagyok igazi edző – kezdte Nyikos József. Az biztos, hogy teljes más felnőtt emberekkel dolgozni, mint gyerekekkel. Az előző évekkel összehasonlítva, egy igen komoly előrelépés van a csapatnál. Én első körben arra voltam kíváncsi, amikor elvállaltam ezt a feladatot, hogy milyen mentalitásúak a srácok, és azt kell mondanom,  jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Csak azokat lehet tanítani, akik akarnak is tanulni, itt Nőtincsen pedig elég jóvérű srácok vannak.

– Mi a véleménye a bajnokságról?

– Nem megbántva bárkit is, de azért lehetne erősebb színvonalú. Van négy-öt jó csapat. Mindenképpen megemlíteném az Építőket, mely gárda szerintem meglepetést fog okozni tavasszal. Lehetne erősebb a mezőny, elég nagy szakadék van a csapatok között, jobb lenne, ha nem volna ennyi egyértelmű meccs, és nem lenne biztos, hogyha mondjuk a Bánk elutazik valahova, akkor meg is veri mondjuk a középmezőnyben helyet foglaló ellenfelét. Jó volna, ha előfordulna meglepetés, de eddig ez nem volt.

– Egyénileg kikkel volt leginkább megelégedve?

– Nem nagyon szeretnék senkit sem kiemelni. Összességében szinte mindenkivel elégedett voltam, még azzal is, aki a kispadon volt. Valamennyi játékosnál fejlődés mutatkozik, engem pedig ez tölt el a legnagyobb örömmel! Persze fontos az eredmény, de az még lényegesebb, hogy lássam az előrelépést a fiúkon. Meglepő volt, hogy milyen hamar lehetett látni a fejlődést! Volt olyan srác, akinek korábban nagyon nagy gondjai voltak a labdával, a dekázással is, de fél év együttlét után ez eltűnt! Egységes a társaság!

– Hogy néz ki a csapat felkészülési időszaka?

– Már eléggé kemény munkán vagyunk túl! Szerintem az erővel nem lesz gond! Meglepődtem, hogy a munkahelyük mellett jöttek a srácok, de csinálták a dolgukat. A neheze már lement, még egy-két edzőmeccsünk lesz. Direkt játszunk olyan ellenfelekkel, amelyek magasabb fokozaton fociznak, arra vagyok kíváncsi, mi az az időtáv, amit kibírnak az embereim, és a múltkori edzőmérkőzésen bizony ötven percet elég jó szinten teljesítettek, aztán jött a fáradtság és a cserék, ami meg is hozta az ismert eredményt.

– Milyen mozgás könyvelhettek el a játékoskeretben?

– Nem történt változás. Nekem korábban is az volt a koncepcióm, azokból a nőtincsiekből csináljunk jó játékosokat és egy jó csapatot, akik szeretnek focizni. Sajnos nem sok olyan emberem van, aki akár megye egyes szinten is futballozott, de ahogy már mondtam, jó mentalitásúak és sok mindent elfogadnak, teszik a dolgukat.

– Jelenleg mennyi sanszot lát rá, hogy akár az első helyre is fellépjenek?

– Ha nem lennék rá reális esélyt, nem az lennék, aki! Ezért is harcolunk! Mi úgy indultunk neki a szezonnak, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, aztán meglátjuk.

– A versenykiírás szerint a második helyezett is feljut a megye egybe. Beszélnek osztályváltásról is?

– Szerintem ez is reális lehet. Ez sem volt célunk, de ilyen szereplés után ez is előfordulhat.

Next Post

Visszatért Nógrád megyébe Krajcsek Gergely

A korábban a Nőtincs és az Érsekvadkert színeiben is megforduló középpályás Diósjenőre igazolt. Krajcsek Gergely másfél ezelőtt az Érsekvadkert SE-től a Pest megyei Verőce SE-be tett át székhelyét. A korábban az NB III-ban is focizó, Nógrádban a Nőtincs SE színeiben több idényt lehúzó középpályás most úgy határozott, visszatér szűkebb pátriánkba […]
error: Content is protected !!