Hogy nézhetnek ki a következő szezon nógrádi mezőnyei?

Gabi

Megpróbáltuk összeszámolni, melyik bajnokságban hány csapat küzdhet majd a minél jobb eredményekért.

Rögtön a legelején le szeretnénk szögezni, mostani írásunk nem hivatalos helyről érkező hírek alapján született, hanem a különféle osztályok csapataitól származó információkból kiindulva. Magyarul: felvettük a nógrádi egyesületekkel a kapcsolatot, hogy afelől érdeklődjünk, melyik mezőnybe neveztek a következő szezonra.

Kimondható, a megyei első osztályban tizennégy alakulat jelezte részvételi szándékát. Maradjunk annyiban, úgy tudjuk, tizenhárom gárdánál minden rendben van, egy társaságnál viszont közel sem, így ez a szám még csökkenhet a későbbiekben.

Egy osztállyal lejjebb tizenkét legénység adott be nevezést. Rögtön megjegyeznénk azonban, a hozzánk eljuttatott tudnivalók alapján, ez a létszám minimum kettővel, de könnyen lehet, még több taggal is megrövidül majd. Megszűnhetnek, vissza is léphetnek egyesületek, némely kluboknál pedig az U19-es garnitúra összeverbuválása jelent elég komoly feladatot.

Felmérésünk szerint, a legalacsonyabb vonalba harminchárman neveztek. Van azonban legalább két olyan brigád, amelyik bármikor visszaléphetik. Az említettek jelenleg a csodában bíznak, reméljük, komolyabb galibát elkerülendő, még a sorsolás megszületése előtt jelzik visszalépése szándékukat. Túlzás nélkül állítható, az érintett mezőny tagjai egyenesen rettegnek attól az eshetőségtől, miszerint három csoportban kelljen majd tinglitanglizniuk. Gyakorlatilag valamennyi alanyunk egyetértett abban, egy ilyen húzás teljes mértékben indokolatlan volna és rögvest csökkentené a küzdelemsorozatok értékét, a jókora többség egy tizenhat-tizenhét csapatos lebonyolítási rendszert preferálna két régióban.

Perpillanat itt tartunk, még egyszer hangsúlyoznánk, saját kútfőből kiviteleztük összeállításunkat, a hivatalos adatok vélhetően a közeljövőben látnak majd napvilágot. Amint tudunk valami még biztosabbat, azonnal jelentkezünk a fejleményekkel.

Next Post

Ez történt az alacsonyabb osztályú csapatok edzőmérkőzésein

Idegenben nyert a Karancsberény, Heves megyében aratott sikert a Mihálygerge, szomszédját intézte el a Nógrádsipek, simán győzött a Mátramindszent, sokgólos döntetlent játszott a Nógrádsáp. Az elmúlt hétvégén szépszámú alacsonyabb vonalbeli csapat lépett fel különféle változatos felkészülési mérkőzésen. A lepergő meccsek kapcsán elmondható, hogy a Karancsberény, a Mátraverebély, a Legénd, az […]
error: Content is protected !!