Fontos csatát húzott be a Mihálygerge

Gabi

Közvetlen vetélytársát, a Mátraverebélyt gyűrte le Oláh Béla csapata.

Szombaton a felsőházba kerülés kapcsán fontos mérkőzést rendeztek a megye kettőben, a Mihálygerge a Mátraverebélyt fogadta. Előzetesen háromesélyesnek tűnt a tizenhetedik fordulóban megrendezett meccs, férfias küzdelemre volt kilátás.

Álomszerűen kezdtek a házigazdák, már a harmadik percben betaláltak. Ezt követően fokozatosan felébredtek a hiányzások által sújtott látogatók, a nyitónegyedórát átlépvén pedig egyenlítettek is. Kiegyenlített mederben folytatódott a csata, mígnem még a szünet előtt a duplázó Kőszeginek köszönhetően ismét megszerezte a vezetést Oláh Béla legénysége.

A második felvonásnak nagy elánnal vágtak neki a ‘verebélyiek, mentek előre az egyenlítésért, de bármennyire is szerették volna, már nem tudtak válaszolni, csak elrontott lehetőségekig jutottak. Ez pedig egyúttal azt jelentette, kettő-egyes arányban nyertek a fontos pontokat zsebre tevő mihálygergeiek.

MNG Megyei II. osztály, 17. forduló:

Mihálygerge SE-Mátraverebély-Szentkút SE 2-1 (2-1)

Mihálygerge, zárt kapuk mögött. Vezette: Béres K. (Szemesi Zs., Horváth B.)

Mihálygerge SE: Racs – Bóna, Zsély L., Jenei, Kosztrihán (Gordos, 24.)(Dancsok, 89.) – Nyerges, Móricz K., Szukán, Kőszegi – Kovács B., Kisbali. Vezetőedző: Oláh Béla.

Mátraverebély-Szentkút SE: Balázs T. – Dorozsin, Verebélyi L., Szabó S., Aradi (Kiss D., 46.) – Csohány (Benus, 56.), Sáfrány (Végh, 69.), Molnár – Kovács J., Kovács T., Orosz. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Verebélyi L., Szabó S.

Piros lap: Móricz K. (82., Mihálygerge SE)

Gól: Kőszegi (3., 39.), ill. Molnár K. (18.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Oláh Béla: – Úgy gondolom, hogy egy kisiklás volt a múlt heti, Bercel elleni mérkőzés, ezt pedig most be is bizonyította a csapat. Jól sejtettem, hogy ezen a mérkőzésen tudunk javítani, mert nem adta magát, hogy a Bercel és a Bánk elleni meccsünk között olyan különbség legyen. Ahogy mondtam is a múltkor, van ilyen, hogy beleszalad ilyen szituációba a csapat. Óriási küzdelem volt. Szerintem maximálisan úgy állt hozzá a meccshez a gárda, hogy megmutassa, tényleg csak kisiklás volt a múltkori. Csúszni-mászni kellett, hogy le tudjuk hozni ezt a mérkőzést, és legyen esélyünk arra, hogy esetleg még ott legyünk az ötben. Hogy meglesz-e erre a lehetőségünk, nem csak rajtunk múlik, de mi megtettük ezt a lépést, hogy most nyertünk. Hétfőn lesz egy korábban elmaradó találkozónk, ha pedig azt is lehozzuk, majd a sors eldönti, hogy a többi csapaton vagy csak rajtunk fog múlni, hogy mi ott leszünk-e a felsőházban. Ezúttal viszont mindenféleképpen jó teljesítményt nyújtott a csapat!

Pál-Balázs Tamás: – Tartalékosan, öt ifista korú játékossal indultunk útnak. Ennek ellenére elégedett lehetek a srácok hozzáállásával, próbálkoztak becsülettel az egész meccsen. Sajnos az első félidőben két pontrúgás után betalált a hazai csapat, amire mi csak egyszer tudtunk válaszolni. A második etapban gyakorlatilag egykapuztunk, de nem volt meg bennünk a plusz a további gólok megszerzéséhez. A jobb helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára. Gratulálunk az ellenfélnek és további sok sikert kívánunk. Nekünk pedig meg kell tanulni, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Újra győzni tudott a Bánk

Az emelt fővel alulmaradó BSC-t fektette két vállra Kovács Imre együttese. Szombaton a Balassagyarmati SC otthonában volt jelenése a Bánknak a megye kettőben. A dobogón tanyázó vendégek várhatták esélyesként a kezdősípszót, sejthető volt azonban, hogy rágós falatként próbálják majd megnehezíteni ellenfelük dolgát a lelkes hazaiak. Szemszögükből kellőképpen megadták a meccs […]
error: Content is protected !!