Fontos csatákkal folytatódik a megye kettő

Gabi

A Szüggyel csap össze a Bátonyterenye, Mihálygergére látogat a Mátraverebély, a BSC-nél nyerne a Bánk, Taron győzne a Bercel.

Ezen a hétvégén a tizenhetedik kört rendezik meg a megye kettőben. Szombaton és vasárnap is két-két összecsapásra kerül sor. Lássuk, mit várunk mi a közelgő meccsek kapcsán!

MNG Megyei II. osztály, 17. forduló:

2021. április 3. (szombat), 16.00:

Balassagyarmati SC (8.)-Bánk SE (3.)

Egyértelmű esélyesként kelhetnek útra a táblázaton jóval előrébb fellelhető vendégek, alapjáraton véve zsebre kellene tenniük a pontokat alsóházi vetélytársuknál. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt kényszerszünettel töltötték az előző hétvégét, a házigazdák szabadnaposak voltak, a másik oldal pedig a Tar ki nem állása miatt játék nélkül jutott hozzá a három bajnoki egységhez. Szintén megegyező adalék, hogy korábban mindkét csapat fájó vereséget könyvelhetett el, így itt is-ott is lenne mit kiköszörülne azon a bizonyos csorbán. A bánkiak célja egyértelmű az idény hátralévő részére, mindenképpen megtartaná bronzérmes pozícióját Kovács Imre legénysége. Nem sokszor szabadna azonban hibázniuk a látogatóknak, ha biztosra akarnak menni, soros fellépésükön is illene nyerniük. A balassagyarmatiak már nem dédelgethetnek vérmesebb ambíciót, leginkább azért hajthatnak, hogy elkerüljék az utolsó helyet, egyúttal azért, hogy részsikerekkel javítsanak önbizalmukon. Ezúttal jókora kalapemeléssel illethetnénk a hazaiakat, ha bármilyen formában meglepnék ellenlábasukat, a papírforma azt súgja, hogy ki kell majd domborodnia a játéktéren a tabellán tapasztalható statisztikai mutatóknak.

Mihálygerge SE (7.)-Mátraverebély-Szentkút SE (5.)

Igen csak fontos párharcnak veselkedhetnek neki az ellentétes előjelekkel hangoló gárdák, a felsőházba való jutást is nagy mértékben befolyásolhatja ez a csörte. Kijelenthető, hogy két közvetlen rivális csaphat össze, a vesztes végleg ki fog szállni az első ötbe kerülésért folytatott csatából, míg egy döntetlennel egymást golyózhatják ki a társulatok. A jelenleg eggyel kevesebb lejátszott mérkőzésnél tartó, fájó pofont a hátuk mögött tudó házigazdák kapcsán a legegyszerűbb a képlet, amennyiben nyernek és hétfői fellépésüket is behúzzák, még reménykedhetnek, egy vereség vagy remi viszont azt jelentené, elszálltak az esélyeseik az említett külön versenyben. A legutóbbi, egyébként kiemelkedő bravúrremivel lepergő találkozójukon piros lapok miatt három emberüket is elveszítő ‘verebélyiek szintén csak egy hárompontos manőverrel érnének valamit, minden más esetben szoríthatnak azért, hogy megbotoljon a Bercel. Szóval kellő tét szövi át ezt a meccset, a kérdés már csak az, melyik brigád lesz boldogabb a végén. Előzetesen azt mondanánk, egy tipikusan olyan viaskodással van dolgunk, ahol az ismerősebb helyszín nyomhat valamelyest a latba, éppen ezért egy kicsivel több sansszal illetnénk a ‘gergeieket, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a megtépázott kerettel ringbe szállva is minél jobb eredményben reménykedő ‘verebélyiek. Izgalmas menet várható!

2021. április 4. (vasárnap), 16.00:

Bátonyterenyei TC (1.)-Szügy SE (2.)

Nem csak az adott forduló, hanem a komplett alapszakasz egyik leginkább várt rangadójának keretein belül mérhetik össze tudásukat a felek, igazi derbire van kilátás, ahol akármi megtörténhet. A mezőny egyedüliként veretlen mérleggel büszkélkedő együttesei nézhetnek egymással farkasszemet, az első helyezett fogadja a jelenleg ezüstérmes pozícióban tanyázó legfőbb vetélytársát egy minden tekintetben kiélezettnek ígérkező ütközetben. A bemelegítő fellépések kapcsán azért van különbség a résztvevők között, a bátonyiak fájó remin vannak túl, ezzel szemben a másik oldal hátrányból felállva tudott fontos diadalt begyűjteni egy körrel korábban. Ezúttal aztán hatványozott jelentőséggel bíró bajnoki egységeket tehetne zsebre a lefújáskor örvendő armada, míg egy esetleges pozitív végkifejlet esetén tovább növelnék jelenlegi kétpontos lépésfórjukat a házigazdák, egy vendégsiker azt jelentené, hogy új éllovast köszönthetünk. Persze az is igaz, a rájátszásban még kétszer találkoznak majd a főszereplők, éppen ezért ez a párharc a mostani viaskodás után sem lesz teljesen lefutva. Az tuti, hogy a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyök ezúttal a hazaiak malmára hajthatják a vizet, ezzel együtt, maximális fordulatszámon pörögve riválisuk is képes lehet a győzelemre, maradjunk tehát annyiban, nem tippelgetünk, kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint abszolút nyílt mérkőzésen képviseltethetik magukat a csapatok, ahol nüanszok dönthetnek.

Tari SZE (9.)-Bercel KSK (6.)

Egy örök klasszikusnak számító mondás által felvértezve kelhetnek útra a felsőházba jutásért harcoló vendégek, “győzelem vagy Szibéria” csatakiáltással küldheti harcba fiait Cseresznyik Sándor. Egyszerű a képlet a tabellán előrébb megtalálható alakulat számára, nyerni kell és akkor még reális esély lehet rá, hogy ne a “futottak még” kategóriában vágjon neki a rájátszásnak a csak három a három pontra gondoló társulat. Nem számíthatnak azonban egyszerű küldetésre a látogatók, leginkább azért, mert legjobbjuk, a mezőny góllövőinek listáját magabiztosan vezető Jele ötödik sárga lapja miatt nem lesz bevethető. Ráadásul a másik oldalon egy focira kiélezett, otthonában bárkire veszélyes ellenfél száll ringbe, egyáltalán nem vennénk tehát mérget rá, hogy biztosan be fog jönni a papírforma. Nyilván a realitás azt diktálja, a felvázoltaktól függetlenül esélyesként jelölhetjük meg a magasztosabb ambíciókkal rendelkező bercelieket. Érdemes lesz viszont résen lenniük, ha nem akarnak kellemetlen szituációba keveredni. Mérget vehetünk ugyanis rá, hogy számukra ismerős környezetben nem adják olcsón a bőrüket az újdonsült edzőjükkel, Kaspár Zsolttal a fedélzeten masszívabb gárda benyomását keltő házigazdák, akik csínytevésben gondolkodva veselkednek neki a nem feltétlenül lefutott kilencven percnek.

Szabadnap: SK Karancsberény.

Next Post

,,Jó irányba dőltem el"

Emlékezetes mérkőzésen van a Mátraverebélyt erősítő Petre Balázs, aki a 94. percben hárított tizenegyessel segítette hozzá csapatát a Bátonyterenyei elleni bravúros döntetlenhez. Vannak olyan mérkőzések egy labdarúgó életében, amik ilyen-olyan ok miatt egy életre bevésődnek az érintett emlékezetébe. Ilyen találkozó lehetett a Mátraverebély-Szentkút SE-Bátonyterenyei TC összecsapás a vendégeket erősítő kapus, […]
error: Content is protected !!