Ez történt az alacsonyabb osztályú csapatok edzőmérkőzésein

Gabi

Idegenben nyert a Karancsberény, Heves megyében aratott sikert a Mihálygerge, szomszédját intézte el a Nógrádsipek, simán győzött a Mátramindszent, sokgólos döntetlent játszott a Nógrádsáp.

Az elmúlt hétvégén szépszámú alacsonyabb vonalbeli csapat lépett fel különféle változatos felkészülési mérkőzésen. A lepergő meccsek kapcsán elmondható, hogy a Karancsberény, a Mátraverebély, a Legénd, az Ecseg, illetve a Nógrádsipek bajnoki rivális ellen győzött, a Tar két vállra fektette a Kazárt, a Mihálygerge Heves megyei vetélytársnál nyert, a Mátramindszent Borsod megyében diadalmaskodott, míg a Nógrádsáp Pest megyében játszott sokgólos döntetlent. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Bátonyterenyei TC-Silver Tüzép-Karancsberény 2-4 (0-1)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Nánási, Kiss Balázs, Halász, Sipkó Bálint – Sárközi (Nagy Noel), Almási, Gyura, Zámbó – Nyerges, Nagy Norbert. Vezetőedző: Forgó Péter.

Silver Tüzép-Karancsberény: Fodor Cs. P. – Pál B., Szlatincsán, Susán, Papp – Szilágyi, Fodor D., Kanyó, Szőke Sz. – Bolyós, Máté B. Csereként léptek pályára: Miklós L., Vanó.

Gól: Zámbó, Nyerges, ill. Bolyós (2), Máté B., Szilágyi

Forgó Péter: – Sajnos a szokásos felvezetéssel indult a mérkőzés, sajnos ismét “vadászni” kellett tizenegy embert, aki pályára tud lépni. Ez természetesen meg is látszott a játékon, simán kikaptunk. Nyilván, ez most még nem probléma, ellenben, tényleg el kellene dönteni a játékosaimnak, hogy folytassuk-e ezt a munkát, mert így mindig azok kerülnek kellemetlen helyzetbe, akik megjelennek a meccseken, és esetleg szívükön viselik a csapat sorsát.

Fodor Cs. Péter: – Mindkét oldalon nagyon fiatalok játszottak. Ennek ellenére a nagy melegben elég szervezett, folyamatos és szép játékot láttam, amit magam sem gondoltam volna. Az eredmény ilyenkor nem annyira elsődleges, jól szolgálta ez a mérkőzés a felkészülést. Köszönjük az ellenfélnek, hogy fogadott minket és tudtunk focizni. 

Zagyvarónai SE-Mátraverebély-Szentkút SE 0-4 (0-2)

Zagyvarónai SE: Demeter – Végi Zs., Molnár, Králik, Császár – Vanó, Oláh G., Balázs Á., Berki T. – Oláh K., Kovács M. Csereként léptek pályára: Balázs T., Miskolczi. Edző: Kaspár Zsolt.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre B. (Bíró) – Varga Á. (Szabó S.), Verebélyi L. (Kovács Zs.), Dorozsin, Varga Zs. (Aradi) – Sáfrány, Csohány (Csépány), Pál-Balázs – Kovács J., Szilvási (Bonivárt), Benus (Verebélyi B.). Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Gól: Kovács J. (2) Csohány, Verebélyi B.

Kaspár Zsolt: – Úgy gondolom, ez most egy sokkal jobb iramú mérkőzés volt. Láttam olyan dolgokat, amiket edzésen gyakoroltunk. Volt egy-két ígéretes helyzetünk. Úgy gondolom, mindenképpen elérte a foglalkozás a célját, ugyanis egy nagyon jó iramú meccset tudtunk játszani.

Pál-Balázs Tamás: – Sikerült ismét egy jó mérkőzést játszani a zagyvai csapattal. Nagyon örülök a létszámnak, köszönöm a srácoknak, hogy így állnak hozzá a csapathoz! Megyünk tovább, jönnek az edzőmeccsek sorban, várjuk már a szezon kezdetét. A zagyvai csapatnak sok sikert kívánunk a továbbiakban!

MSE-Egercsehi-Mihálygerge SE 2-3 (0-2)

Mihálygerge SE: Racs – Nyerges, Jenei, Zsély L., Kosztrihán – Szőke L., Farkas, Rácz G., Kovács B. – Zsosa, Kisbali. Csereként léptek pályára: Gordos, Csikós. Vezetőedző: Oláh Béla.

Gól: Kisbali (2), Farkas

Oláh Béla: – Úgy gondolom, saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Nem tükrözte a meccs képét, hogy egy megye hármas csapattal játszottunk, mert egyenrangú ellenfél volt az Egercsehi, jó kis csapatról volt szó. Elég sok helyzetet dolgoztunk ki. Végül az nyert, aki többet használt ki, nekik is voltak lehetőségeik. A helyzetkihasználással nem voltam megelégedve. Szerintem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, bár még van hova fejlődni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a továbbiakban is minél jobb eredményeket érjünk el az edzőmérkőzéseken, mert ezek a győzelmek előrébb viszik a társaságot, önbizalmat adhatnak.

Tari SZE-Kazár KSE 3-1 (1-1)

Tari SZE: Bangó K. – Nagy Z. ( Sándor D.), Gubicskó, Nagy G., Ludányi – Antal G. – Kelemen M., Molnár K., Danyi – Bacsa, Figura. Ideiglenes edző: Verebélyi László.

Kazár KSE: Baár – Szakos, Dobos, Czecze, Kun – Körmöczi M., Haga (Szabó B.), Kovács V., Körmöczi D. – Aranyos, Radics. Edző: Koncsik László.

Gól: Figura (2), Molnár K., ill. Aranyos

Verebélyi László: – Rekkenő hőségben, két szerény teljesítményt nyújtó csapat “bulimeccsén”, a mérkőzés képe alapján reális eredmény született.

Koncsik László: – Nagyon meglátszott a csapatomon a hosszú kihagyás. Egynek nagyon jó volt ez a mérkőzés, hogy láttam, játékosaim hol tartanak. Nagyon sok volt a pontatlan átadás, kicsit kapkodó volt a játék. Nagyon akartak bizonyítani a fiúk, úgy érzem, jól szolgálta a felkészülésünket ez a meccs. Remélem, a következő találkozón már lendületesebbek, pontosabbak leszünk. Most tartalékosan léptünk pályára, sok volt a hiányzó üdülések végett. Úgy néz ki, legközelebb már rájuk is számíthatok, bízom benne, tisztességes eredményt fogunk majd elérni a visszavágón.

Tereske KSE-Legéndi SE 1-3 (1-1, 1-1)

Tereske KSE: Candidó – Bacsa, Kosik E., Vass, Jakubecz – Babicz, Váró, Adi, Kőrös – Gubis, Dóbiás P. Csereként léptek pályára: Koczka, Dohány, Metykó, Kosik Zs., Oláh L., Mészáros. Játékos-edző: Babicz András.

Legéndi SE: Kalla – Füle, Virág, Kucsera, Tóth K. – Takács J., Turi, Franyó, Nyúl – Takács S., Hámori. Csereként léptek pályára: Horváth, Márkus, Varga, Krivák. Edző: Bujnyik János.

Gól: Dóbiás P., ill. Takács S., Füle, Takács J.

Babicz András: – A felkészülés szempontjából egy tökéletes meccset játszottunk. Úgy, ahogy a vendégek, mi is nagyon komolyan vettük a meccset. Jól kezdtünk, vezettünk , de a legéndiek a gyors csatáraik által folyamatos nyomás alatt tartották a védelmünket! Mezőnyfölényünk mit sem ért, hiába volt nálunk többet a labda, ez gólhelyzetben nem mutatkozott meg. A harmadik harmadban aztán nálunk mindenki lehetőséget kapott a játékra, elég felforgatott csapatunk pedig két elkerülhető gólt kapott.

Bujnyik János: – Két jó csapat találkozott. Sportszerű mérkőzés volt. Úgy érzem, a végén jobban akartunk, míg az ellenfél kicsit kiengedett, ezért nyertünk. Gratulálok mindkét gárdának.

Doboskút SK-Nógrádsipek-Varsány SE 5-2 (2-1)

Doboskút SK-Nógrádsipek: Strehó J. – Németh, Erki, Baranyi L., Oláh B. – Percze, Varga F., Végh F., Csernák Cs. – Sámuel G., Strehó Z. Csereként léptek pályára: Csernák Sz., Petrovics, Végh P., Lenner. Edző: Csordás Tibor.

Varsány SE: Baráth – Puszta, Mlinkó, Rigó B., Hegedűs – Takács R., Harsányi, Kiss Á., Király – Takács G., Mócsány. Csereként léptek pályára: Báránkó, Lehoczki, Balázs B., Imre Z., Suki, Rigó R., Kilczin, Bodnár. Megbízott játékos-edző: Rigó Róbert.

Gól: Strehó Z. (3), Baranyi L., Varga F., ill. Kiss Á., Báránkó

Csordás Tibor: – Ezúttal végre megvoltunk létszámban, ezért tudtunk cserélni is. Akarták a gyerekek a győzelmet. Jól mozogtunk. Ez volt a fiatal varsányi csapat első edzőmérkőzése. Valamivel jobban játszottunk, kombinatív focival rukkoltunk elő, de még nagyon az elején vagyunk. Jó lenne még igazolni pár embert, hogy mondjuk legyenek olyan fiataljaink, akik gyorsítanának a játékunkon.

Rigó Róbert: – Hosszú idő után végre mi is edzőmeccset játszhattunk. Ezen a mérkőzésen nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy visszarázódjunk, és az utánpótlásból felkerült fiatalokat kipróbáljuk a felnőttek között. Szeretnénk beépíteni őket. Lesz ez még jobb is. Ha a hiányzók is rendelkezésre állnak, nem lesz ez rossz a folytatásban! Hajrá, Varsány!

Ecseg SE-Feláldozhatók SE (Karancsság) 3-0 (1-0)

Ecseg SE: Baltacanovic – Kelemen B., Burbiczki, Bognár, Horváth G. – Mihalik Sz., Mihalik R., Baranyi M., Mihalik Jenő – Zsiga, Mihalik János. Csereként léptek pályára: Baranyi Á., Moravcsik D., Murányi, Pongrácz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Feláldozhatók SE: Berki D. – Bartus, Kardos, Csonka J., Csonka A. – Berta, Könnyű, Csonka E., Sálek – Bada R., Rusznyák. Csereként léptek pályára: Bada A., Tatter. Edzők: Bada Aladár, Bartus Norbert.

Gól: Mihalik J. (3)

Moravcsik Ferenc: – Bár a Karancsság most indult el újra, jól játszottak a fiúk. Úgy gondolom, lesz esélyük a bajnokságban, biztos, hogy nem az utolsó helyeken fognak majd végezni. Persze, ha így maradnak, ez még a jövő titka. Elég kemény focit játszanak. Azt viszont lehet látni, hogy még kevés mérkőzés van a lábukban. Én gratulálok nekik. Három komoly sérülésünk is volt, az egyik emberünk például szárkapocscsonttörést egy rossz lépés után. Egyébként jó iramú meccs volt. Az első félidőben teljesen azonos játékerőt képviseltek velünk a vendégek, aztán a másodikban erőnlétileg átbillent az oldalunkra a találkozó. “Öcsike” ismét meghatározó volt. 

Bada Aladár: – Gratulálok a hazai csapatnak, hiszen ők jobban akartak nyerni, mint mi. Voltak helyzetek itt is-ott is, ők betaláltak, mi nem. Az első félidőben helyenként jól játszottunk, csak nem jött a gól. A második félidőben elfáradt a csapat és sorra dolgoztak ki a helyzeteket a házigazdák. Ebből is tanulnunk kell, megyünk tovább!

Vácduka KSK-Nógrádsáp SE 4-4 (4-1)

Nógrádsáp SE: Miklián – Oroszi, Sallai, Kovács N., Pintér – Szíjjártó, Csámpai A., Moravetz, Balázsi – Szunyogh, Csámpai Á. Csereként léptek pályára: Grétzy, Gombos, Sárközi, Rácz. Edző: Hanusz Péter.

Gól: Balázsi (2), Szunyogh, Kovács N.

Hanusz Péter: – Az első félidőben elaludtunk, ezért kaptunk négyet. A második félidőben viszont “szigorúan” játszottunk, ezért majdnem megfordítottuk a mérkőzést. Gratulálok a Vácdukának és a mi csapatunknak is. Úgy látszik, már tudják a fiúk, hogy kell focizni a megye háromban. 

Borsodszentgyörgy SE-Mátramindszent SE 1-6 (0-2)

Mátramindszent SE: Hadusovszki – Orosz (Nánási), Kovács Gy., Kruppa, Kun (Rácz M.) – Pozsár (Szekula), Budai K. (Horváth P.), Zsákai Kocsis (Szűcs) – Budai L., Berki A. (Vinyei). Edző: Dancsok Roland.

Gól: Szekula (2), Kocsis, Budai K., Horváth P., Vinyei

Dancsok Roland: – Jó játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk.

Korábban már beszámoltunk róla:

Kaposmérői SE-Cserhát TSE Felsőtold 7-1 (5-1)

Cserhát TSE Felsőtold: Sulcz – Tóth P., Nemecz, Szentgyörgyi, Mizser  – Kucsik, Mikula, Hucskó, Murányi – Buda, Nyirjei. Csereként léptek pályára: Szalkai, Makkai. Játékos-edző: Nyirjei András.

Gól: Buda

Nyirjei András: – Elsősorban nagy köszönet a kaposmérői egyesületnek, hogy ilyen kiváló körülmények között zajlott le ez a hétvégi találkozó. Úgy gondolom, most az eredmény számunkra nem annyira lényeges, persze szerettük volna szorosabbá tenni a meccset. A legfontosabb, hogy játszottunk és együtt volt a csapat. Március óta nem volt mérkőzés, sőt edzés sem. Ehhez képest az első tizenöt-húsz perc jól sikerült, helyzeteink voltak, majd fokozatosan fölénk kerekedtek és sorra kaptuk a gólokat. A második félidőben már nagyon fáradt volt a csapat, próbálkoztunk becsülettel, de csak a Kaposmérőtől “kölcsönkapott” kapus bravúrjainak köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb a különbség. Összefoglalva, kijött az osztálykülönbség, a kaposmérői csapat fiatalabb, gyorsabb és az edzettségi állapota is sokkal jobb, mint a miénk. Gratulálok nekik és várjuk vissza őket!

Next Post

Ötvenhárom év után tűnt el a foci Nógrádmarcalról

A fennállása során végig a legalacsonyabb osztályban versenyző egyesület is a süllyesztőbe került. Az előző időszakban sajnos több ízben is olyan hírről kellett beszámolnunk, amely egy-egy nógrádi csapat megszűnéséről szólt. Szomorú, de folytatódik a negatív sorozat, ugyanis az elmúlt ötvenhárom évben stabilan a megyei harmadosztályban versenyző Nógrádmarcal SE is eltűnt […]
error: Content is protected !!