Ez a véleményük a kényszerszünetről a megye kettes edzőknek

Gabi

A nem mindennapi időszak kapcsán egy csoportba gyűjtöttük a tizenhárom illetékes szakvezető véleményét.

Mint valószínűleg mindenki számára ismert, napjainkban a szinte világszerte jelenlévő koronavírussal szembeni védekezésről szól az élet. Egy ideje a labdarúgó eseményeket is felfüggesztette az MLSZ, meghatározatlan ideig nem léphetek pályára a csapatok. Egyelőre megtippelni is lehetetlen, meddig tarthat ez a nem szokványos állapot. Mostani anyagunkban egy kalap alá gyűjtöttük a megye kettőben szereplő alakulatok edzőinek véleményeit. A tizenhárom illetékesnél három dolog felől érdeklődtünk, egyrészről, hogy mit gondolnak a pihenőről, másfelől, együtteseikkel, hogyan tervezik az elkövetkezendő heteket, illetve még arra is kíváncsiak voltunk, mit tudnak elképzelni a reményeink szerint egyszer majd megvalósítható folytatást illetően. Lássuk a trénerek reakcióit!

Kovács Imre, Bánk SE: – Az immár több, mint negyvenéves pályafutásom alatt sosem voltam még csak hasonló helyzetben sem, de remélem, hogy mihamarabb túl leszünk ezen az időszakon. Szerintem a foci most sokadik szempont, kizárólag az egészségünk megőrzésére és a meghozott intézkedések betartására kell koncentrálnunk. Ezúton kívánok ehhez mindenkinek kitartást, önfegyelmet és jó egészséget! Mivel Bánkon nincsenek központi edzések, ezért a csapat most is pont ugyanazt csinálja, mint immár tizenöt éve folyamatosan: vigyáznak magukra és szeretteikre, valamint lehetőségeikhez mérten próbálják egzisztenciálisan és kondicionálisan is szinten tartani önmagukat. Nálunk nincs egyéni edzésterv vagy videós foglalkozás, és az étrendjébe sem szólunk bele senkinek, a lényeg, hogy amikor legközelebb találkozunk, akkor mindenki létfenntartása biztosított legyen, valamint mindannyian egészséges és sportra kész állapotban legyünk. Listavezetőként a hátralévő bajnoki időszakkal, illetve annak lebonyolításával vagy befejezésével kapcsolatban bármit mondanék, az csak elfogultnak vagy sportszerűtlennek tűnne, ezért inkább ezen véleményem nem is teszem közzé. Mi ennek a bajnokságnak anno az egy csoporttá való “történelmi” összevonása, egyben megye kettes bajnoki elsőségünk megvédése, illetve a triplázás céljával vágtunk neki. Eddig ugyan jó úton haladtunk, de mi továbbra is a pályán, azonos, tisztességes és sportszerű körülmények között szeretnénk elérni a kitűzött céljainkat! Bízunk az MLSZ felelős döntéseiben, melyeket természetesen elfogadunk majd. A következő bajnoki szezonban pedig feljutóként már a magasabb bajnoki osztályban szeretnénk megmérettetni csapatunkat!

Nyikos József, Nőtincs SE: – Nagyon rosszul érinti a futballt is ez a kényszerszünet. Télen mindenki készült, de ez a leállás azt jelenti, olyan, mintha szinte bármit is feleslegesen csináltunk volna, mert általában ilyenkor jön a leépülés. Van kiadva házi feladat a játékosoknak, de ez nem ugyanaz, mintha együtt edzenénk. Csík bízni tudok abban, hogy a fiúk megcsinálják a kért feladatokat. A sporttól elvonatkoztatva, szükség volt erre a lépésre, mert ezzel is gátoljuk a vírus terjedését. Nem örülök ennek a kényszerhelyzetnek, de muszáj betartanunk az előírásokat. Én abban bízom egy-két hónap alatt megáll ez a járvány, de ez csak bizakodás. Ha ennél több lesz, akkor valószínűleg ennek a bajnokságnak lőttek, mert az új szezont is meg kell majd kezdeni. Szerintem egy igazi sportemberben, bármilyen céljai is vannak, az motoszkál, hogy végigvigyük az idényt! Az a könnyebb megoldás, hogy félbeszakadjon az évad, én viszont világ életemben harcos voltam, és szerintem a csapatom is így van ezzel, a srácok is szeretnék végigcsinálni!

Koplányi Örs, Szügy SE: – Úgy gondolom, felelős döntés született! A játékosaim egészsége és a családjaik egészsége mindennél fontosabb. Nagyon hiányzik, hogy nem találkozhatunk, és hogy nem tudunk pályára lépni, de remélem, minél hamarabb együtt leszünk az öltözőben! Mindenki egyénileg csinálja az otthoni edzéseket, most ennyit tehetünk. Bízom benne, lesz folytatás, mert az azt jelenti, hogy megszabadultunk ettől a járványtól. Szerintem nem lenne korrekt, ha így hirdetnének végeredményt, de most minden másodlagos, az egészség az első! Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok, és hogy minél előbb találkozzunk újra a pályán!

Harmos László, Építők KC: – Ezzel a helyzettel együtt kell élni, nem tudunk mit csinálni! Be kell tartani a szabályokat, aztán, ha elmúlt ez az állapot, meglátjuk, hogyan tovább. Mi nem csinálunk semmit ebben az időszakban, az a fontos, hogy mindenki legyen otthon a családjával. Szerintem ezt már sokan unják, főleg, akik hozzá vannak szokva az állandó jövés-menéshez, nekik nagyobb büntetés, hogy otthon kell lenni. Én a folytatással azt csinálnám, húznék egy vonalat, ennek a bajnokságnak vége, a következő idényben mindenki induljon ott, ahol befejezte. Amennyiben viszont elmúlik ez a vírus, az első négy helyezett játszhatna egy kuparendszerű rájátszást, hogy kiderüljön, ki hányadik helyen végez. Mindenki a nulláról indulna, lenne egy sorsolás, majd az elődöntők után lenne két helyosztó. Én ugyanezt javaslom a megye egyre is! Így elmondhatnánk, volt valami értelme a bajnokságnak! Így sokkalta jobb szájízzel fejezhetnénk be a szezont, minthogy egyszer csak vége!

Németh Krisztián, Nagyoroszi HBB SE: – Mindenek előtt azt tudom mondani, az egészség a legfontosabb! Amióta az eszemet tudom, tizenkét éves korom óta az életem része volt a foci, a hétvége erről szólt, így nehezen élem meg ezt az időszakot. A másik szempont viszont az, hogy így több időt tölthet az ember a családjával, ezt úgy is fel lehet fogni, amit hosszú idő alatt elvettünk a szeretteinktől, most vissza tudjuk adni. Mi a fiúkkal nem is mozgunk most semmilyen formában. Jól kezdtük a tavaszt, lehet, szorosabbá tudtuk volna tenni az elejét, és ugyan az első hármat nem tudtuk volna megszorítani, egy jobb eredményt elérhettünk volna. Én amondó vagyok, a vírustól függetlenül, manapság már nagyon nehéz összeszedni az embereket, hogy feláldozzák a szabadidejüket. Mondták azt, ha lehetne folytatni, nem lenne szünet a két szezon között, ez viszont szerintem nem lenne egyszerű dolog, mert novemberig kellene pályán lennünk egyhuzamban, belefásulnának az emberek. Szerintem kell kis szünet, amit akár pihenéssel vagy nyaralással tölt az ember, egyben a két bajnokság monoton lenne és hosszú. Én az MLSZ-re bízom a döntést. 

Cseresznyik Sándor, Bercel KSK: – Szokatlan ez a jelenség, mivel velem még nem történt ilyen a pályafutásom alatt. Nagyon okosat nehéz mondani erről az egész témáról. Nem csak a focit, hanem az egész életünket befolyásolja. Nem örülök ennek a helyzetnek, hogy ennyire ráhatással van a világ sportjára, egyben a mi bajnokságunkra is. Bízzunk benne, hogy minél hamarabb helyre áll a rend! Mi próbálunk mozgásban lenni, minden pénteken összejövünk, hogy azért egyben tartsuk a brigádot, és ne menjen mindenki szanaszét. Úgy vagyok vele, egy héten legalább egyszer találkozzunk. Aki tud, jön, aki nem, nem. A szövetség dolga, hogy mi lesz ezzel a szezonnal. Gondolom, ezt az idényt le fogják zárni, aztán ősszel focizhatunk újra. Én személy szerint folytatnám a bajnokságot, de ha hónapokban kell számolni majd a pihenőt, befejezettnek kell tekinteni a bajnokságot, aztán készülhetünk a következő szezonra.

Pál-Balázs Tamás, Mátraverebély-Szentkút SE: – Sajnos muszáj volt meghozniuk ezt a döntést az illetékeseknek. Remélem, minél hamarabb megoldódik ez a helyzet. Betartjuk az óvintézkedéseket, jelenleg nem tartunk edzéseket. Én azt szeretném, hogy folytatódjon majd a bajnokság. Remélhetőleg hamarosan már többet fogunk tudni a hogyan továbbról. Amint lehet, elkezdjük majd az edzéseket. Ahhoz, hogy minden kedvezően alakuljon, nyilván az egész országnak össze kell fognia. Ezért, aki teheti, maradjon otthon!

Kaspár Zsolt, Zagyvarónai SE: Egyetértek a szünettel kapcsolatos döntéssel, az egészség mindennél fontosabb. Sajnos ez a járvány végig megy a világon, nekünk is be kell állni a sorba és meg kell előzni. Aztán, majd ha elmúlik, újrakezdhetjük vagy mehetünk tovább. A mi csapatunk is betartja az előírásokat, nem jövünk össze. A pihenőidőtől függ, hogy folytatódhat-e a szezon, ha kiesik két hónap, ezt a bajnokságot már nem igazán lehet vagy van értelme folytatni. Ebben az esetben azt mondom, le kell úgy zárni, ahogy éppen állt a mezőny, aztán kezdeni egy új bajnokságot.

Nyerges Péter, Mihálygerge SE: – Sajnálatos, hogy két tavaszi forduló után kényszerszünet van a bajnokságban, de most a legfontosabb mindnyájunk egészsége. Szerintem az emberek és a sport hosszútávú érdekeit szem előtt tartva, most ez a helyes döntés és ez a “kisebbik” rossz. Leginkább pihenéssel telik ez az időszak számunkra. Elővigyázatosságból és az MLSZ iránymutatása alapján az edzések is fel vannak függesztve. Amennyiben a jövőben a körülmények engedik, én személy szerint a bajnokság folytatása mellett vagyok.

Fábián Róbert, Varsány SE: – Sajnos ez rosszabb, mint egy sérülés, mert azt kb. lehet tudni, mikor épülsz fel, de hogy ez meddig tart, azt nem. Szeretem, szeretjük a focit, de az egészség mindennél fontosabb! Mindenki egyénileg mozog, ki ahogy tud, én is próbálok a lehetőségekhez képest minél többet mozogni. Nehéz kérdés a harmadik. Vegyes érzelmek vannak bennem, mert nem úgy alakult eddig a bajnokság, ahogy azt reméltem. Ráadásul a kezdethez képest csonkult a csapatok száma is. Jelen pillanatban azt érzem, jobb lenne, ha vége lenne, és mindenki maradna az eddigi megszerzett pontok alapján a helyén!

Tóth József, Tari SZE: – A szomszédos nyugati országokban láthatjuk, hogy el tud terjedni egy ilyen vírus, jobb félni, mint megijedni! Inkább legyünk óvatosak, aztán nálunk hátha csendesebben vonul le ez a járvány. Bízom a kormányban, a döntésekben, amiket be is tartok!  Hiányzik a foci, de nincs edzés, a közösségi portálon tartjuk a kapcsolatot egymással. A szezon folytatásával kapcsolatos véleményem, hogy ez attól függ, mennyi a lefutási ideje a járványnak. Amennyiben hét hónapon belül elvonulna, lehetne folytatni a szezont! Bár a nyári időszakban nehéz volna összehozni az embereket. Ellenkező esetben, majd szeptemberben megkezdjük az új idényt, nyáron pedig összejövünk bulimeccsekre.

Baranyi Zsolt, Őrhalom SE: – Mi abban a helyzetben voltunk, hogy számunkra el sem kezdődött a tavaszi szezon, mivel két szabadnappal kezdtünk! Ami bizonyos, jól döntött az MLSZ, hogy felfüggesztette a bajnokságot, mivel az egészség mindennél fontosabb! A csapatnak is megírtam, hogy vigyázzanak magukra, és egymásra, ami most a leglényegesebb, aki csak teheti, maradjon otthon, illetve kerülni kell a csoportosulásokat. Természetesen, futni, mozogni nem tilos, de azt is csak szigorúan egyedül vagy egymástól elkülönülve csináljuk! Ami biztos, a járvány csúcsa még csak most kezdődik! Szerintem sajnos ez a nyár végéig ki fog tartani, így a bajnokság folytatásának nem látom értelmét!

Riczi Egon, Szent Imre DSE: – Járvány egészségügyi kockázat miatt történt a kényszerszünet, a szakemberek döntésének jogosságában nem kételkedem. Most mindenki számára a családja egészsége és ellátása a legfontosabb, a futball háttérbe szorult. Mint, ahogy eddig is, ezután is alkalmazkodunk a szövetség döntéséhez.

Next Post

Fókuszban a csécsei utánpótlásnevelés

Klátyik Éva felkészítő edző és Mátrai Szilárd klubelnök osztotta meg az öt korosztályban hét csapatot számláló egyesület mindennapjaival kapcsolatos háttértitkokat.  Nógrád megyében nem túl sok olyan egyesülettel találkozhatunk, amely csak az utánpótlással foglalkozik. Vannak azért kivételek, ebbe a kategóriába sorolható a csak pozitív jelzőkkel illethető Csécse SE is, mely klub színeiben […]
error: Content is protected !!