Egyoldalú és harcos mérkőzésekről szólt a megye kettő

Gabi

Megküzdött a pontokért a Mátraverebély, simán nyert az Őrhalom, könnyed sikert aratott a Nőtincs, nehézség nélkül győzött a Szügy, idegenben örülhetett a Varsány, háromgólos hátrányból állt talpra a Tar.

Az előző hétvégén a tizenkettedik körrel folytatódott a megye kettő. A soros találkozókon a Mátraverebély a hajrában elért góllal vette be Mihálygergét, az Őrhalom elbánt a Szent Imre DSE-vel, a Nőtincs kiütötte a Zagyvarónát, a Szügy helybenhagyta a Bercelt, a Varsány szép győzelmet aratott Nagyorosziban, a Tar pedig komoly feltámadást bemutatva remizett a Kállóval. Lássuk a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 12. forduló:

Mihálygerge SE-Mátraverebély-Szentkút SE 0-1 (0-0)

Vezette: Keresztes L. (ifj. Szakal T., Jakus K.)

Mihálygerge SE: Tasi – Zombori (Rácz M., 46.), Farkas, Nyerges, Tóth Sz. – Szalai S., Zsély (Szalai Z., 46.), Zsosa, Balogh – Harai, Kálmán K. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Mátraverebély-Szentkút SE: Bíró – Dorozsin, Verebélyi L., Boros, Csépány (Csohány, 46.) – Vas (Bonivárt, 87.), Pál-Balázs T., Aradi, Sáfrány – Orosz, Szilvási. Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Sárga lap: Zombori, Tóth Sz., ill. Sáfrány, Szilvási

Piros lap: Zsosa (44., Mihálygerge SE)

Gól: Verebélyi L. (85.)

Jók: Tasi, Farkas, Szalai S., Tóth Sz., Zsély, Rácz M., ill. Dorozsin, Verebélyi L., Aradi, Sáfrány, Orosz

Nyerges Péter: – Sajnos az utóbbi mérkőzéseken rosszul osztjuk be az energiánkat. Sokat foglalkozunk a szövegeléssel, a játékvezetéssel, mindenféle külső körülménnyel ahelyett, hogy ezeket a játékba fektetnénk. Azt gondolom, hogy ezt a meccset ezzel veszítettük el. A találkozó elején nem tudtunk elmenni szó nélkül a vitatható játékvezetői ítéletek mellett, és ez elvitte a csapatot egy olyan irányba, ami rányomta a bélyegét az egész összecsapásra, a kiállítás után pedig még nehezebb helyzetbe kerültünk. Próbáltuk kivédekezni a hátralévő időt, sajnos nem sikerült. Megérdemelten vitte el a vendégcsapat a három pontot, ők a saját játékukkal foglalkoztak, és ennek meg is lett az eredménye. Gratulálok a ‘Verebélynek és további sok sikert nekik! Nekünk pedig rendet kell tenni a fejekben, hogyha még a hátralévő fordulókban pontokat akarunk szerezni!

Kaspár Zsolt: – Mihálygergén mindig szoros meccset vívunk, így történt most is! Férfiasan, helyenként túl keményen játszottak a hazaiak, aminek még az első félidőben piros lap lett az eredménye. A második negyvenöt percet végigtámadtuk, legalább is próbálkoztunk, aminek a hajrában lett meg a gyümölcse. Nem fociztunk jól, de a három pont a lényeg! A spori előtt le a kalappal, korrektül vezette a mérkőzést! Sok sikert a házigazdáknak!

Őrhalom SE-Szent Imre DSE 6-0 (4-0)

Vezette: Sáfrány Sz. (Reviczki J., Rácz D.)

Őrhalom SE: Szathmári – Baráth, Ponyi, Kertész, Nagy Dávid – Reznyik, Számelcsik, Nagy Dániel (Kántor, 60.), Csókás – Sinkovics K. (Kertész Sz., 78.), Sinkovics Á. (Rudner, 71.). Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Szent Imre DSE: Oláh R. (Rados, 46.) – Csókási (Bilák M., 71.), Riczi E., Molnár, Antal L. – Ódor, Lőrik, Kovács Á., Márkus – Buzás, Csábi T. (Stefanik, 41.). Vezetőedző: Tóth László.

Sárga lap: Molnár

Gól: Sinkovics Á. (22.), Csókás (32.), Reznyik (36.), Nagy Dániel (40.), Sinkovics K. (49.), Ponyi (76.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Baranyi Zsolt: – Ismét győzelemnek örülhettünk! Ránk fért a siker, pláne ilyen arányú! Gratulálok a csapatnak, az első gól után a meccset végig irányítva, helyenként jó játékkal nyertünk. További sok sikert kívánok a Szent Imre DSE-nek!

Tóth László: – Nagyon gyenge játékunkat csak a játékvezető tudta alulmúlni az első félidőbeli ténykedése alapján, befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, és sajnos ezért őt még díjazzák is!

Zagyvarónai SE-Nőtincs SE 0-6 (0-2)

Vezette: Strehó E. (Kiss D., Szabó T.)

Zagyvarónai SE: Balázs Á. – Németh, Bábel, Török (Berzák, 72.), Végi – Molnár, Vanó, Oravecz, Kovács M. – Oláh G., Berki T. (Puporka, 56.). Megbízott játékos-edző: Oláh Géza.

Nőtincs SE: Árva (Gyuricza, 70.) – Matyóka (Teknős, 75.), Hugyecz (Tamis, 70.), Keresztes, Kovács K. – Dancsó G., Nógrádi, Makkai, Dancsó V. – Szunter (Kiss D., 75.), Szegvári (Krausz, 75.). Vezetőedző: Nyikos József.

Piros lap: Németh A. (40., Zagyvarónai SE)

Gól: Nógrádi (41., 44.), Kovács K. (46.), Makkai (62.), Szunter (68.), Dancsó V. (85.)

Jók: az első félidőben: Balázs Á., Bábel, Végi, Németh A., Kovács M., a másodikban senki, ill. Árva, Kovács K., Dancsó V., Nógrádi, Szunter, Makkai

Oláh Géza: – A múlt heti eredmény nem tört meg minket, jól kezdtük a meccset. Sokkal könnyebben vettük fel az ellenféllel a ritmust, mint ahogy azt én gondoltam volna. A 43. percig teljesen méltó ellenfelei voltunk a vendégeknek. Ekkortájt elkövettünk egy szabálytalanságot a büntetőterületünkön belül, amiért járt a jogos tizenegyes és a nem túl jogos piros lap. Az ellenfél értékesítette a büntetőt, majd egy perccel később egy igen szerencsés találattal növelték is az előnyüket. Hiába jött a szünet, az emberhátrány, és az, hogy kritikán aluli teljesítményt nyújtottam, teljesen megpecsételte a sorsunkat. Többeknek elment a kedve. A második félidőben talán edzőpartnernek jók voltunk. Ez a mértékű vereség az én hibám, viszem a balhét. Gratulálunk a Nőtincsnek!

Nyikos József: – Elég enerváltan kezdtünk, biztos a hosszú út miatt. Huszonöt-harminc percig nagyon álmosan játszottunk, az ellenfél viszont házigazdához méltó, határozott, kemény futballal rukkolt elő, volt is egy-két helyzetük, míg nekünk addig csak meddő dominálás jutott. Aztán összekaptuk magunkat és határozott fölénybe kerültünk, onnantól kezdve pedig uraltuk a meccset, kifejezetten szép támadásokat vezettünk és nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. Azonban őszintén mondom, engem nem érdekel a gólkülönbség, hogy mekkora arányban nyerünk, hanem inkább bizonyos csapatrészek játéka és az egyének teljesítménye foglalkoztat, mert elkezdtünk egy munkát és ráléptünk egy útra, amin elég komolyan látszik a fejlődés. Összességében egy nem magas színvonalú, de jó nívójú meccsen, megérdemelt sikert arattunk, ami komolyabb különbségű is lehetett volna.

Bercel KSK-Szügy 1-6 (0-5)

Vezette: Béres K. (Urbán V., Szemesi Zs.)

Bercel KSK: Mohácsi – Török, Vandornyik, Kiss T., Jakus (Hugyecz, 46.) – Hrkaj, Varga G., Bagyal, Szabó R. – Jekkel (Szilfai, 75.), Jele. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Szügy SE: Tresó – Szemerédi (Jónás M., 46.), Földvári, Czibulya, Tövis – Kalmár (Kovács A., 46.), Saár, Mohácsi (Leszák, 81.), Hugyecz – Hodászi (Kavas, 67.), Rónási (Szenográdi, 59.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Saár

Gól: Jele (60.), ill. Rónási (2.), Hodászi (10.), Hugyecz (14.), Kalmár (25.), Szemerédi (44.), Szenográdi (86.)

Jók: senki, ill. Czibulya, Mohácsi, Kalmár, Hodászi, Hugyecz, Rónási

Cseresznyik Sándor: – Hála istennek, megvolt a harmadik olyan őszi mérkőzésünk is, amely valamilyen szinten erőfelmérőnek számított, sajnos ez a meccs sem úgy sikerült, ahogy előzetesen elképzeltem, de összességében azért már tudjuk, a tabella melyik végén helyezkedhet el a csapat. Annyira azért nem lepődtem meg ezen, számítottam rá, mégis bíztam egy jobb eredményben ezen a hétvégén is. Van még azonban min dolgoznunk. A mostani találkozót ketté szeretném választani, az első félidőben túlságosan megilletődötten léptünk pályára, ezért nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés, a második játékrészben viszont már kicsit jobb volt, érzésem szerint felszabadultabban focizott a társaság. 

Koplányi Örs: – Féltem a mérkőzéstől, mert ugye az előző héten nem játszottunk, így nem tudtam, hogy fog reagálni a csapat a meccshiány miatt. Sikerült jól felkészíteni a társaságot a kezdősípszó előtt, és amit kértem, mindent betartottak. Már az első tizenöt percben minden lényeges kérdés eldőlt a mérkőzéssel kapcsolatban, így a második félidőt félgázon játszottuk le! Volt pár érdekesség a találkozón, az egyik az, hogy ami az egyik oldalon az volt, a másikon nem, a másik pedig, hogy az elnök úr nem volt, “Szemi” pedig egyből gólt fejelt! További sok sikert a Bercelnek!

Nagyoroszi HBB SE-Varsány SE 1-2 (0-0)

Vezette: Boda V. (Trubin B., Szász K.)

Nagyoroszi HBB SE: Szekeres – Tálas, Gál N., Balatoni, Kürtössy (Bangó, 74.) – Ujvári, Huzián (Gál B., 46.), Németh L., Lázár P. – Szandai, Muladi (Varga R., 81.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Varsány SE: Baráth – Takács R., Rigó, Csizmadia, Bodnár – Kormány (Sporner, 46.), Fábián R., Báránkó (Tiszttartó, 89.), Király – Takács G., Kiss Á. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Balatoni, Muladi, Lázár P., ill. Báránkó

Gól: Bodnár (48., öngól), ill. Fábián R. (66.), Kiss Á. (84.)

Jók: Lázár P., Gál N., Németh L., ill. Baráth (a mezőny legjobbja), Takács G., Kiss Á.

Németh Krisztián: – Nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy elhibázzuk a ziccereket és négy kapufát rúgunk. Túlzás nélkül tudom mondani, kettő-nullal kellett volna fordulnunk. Mint látszik, a második félidőben is csak egy öngóllal szereztünk vezetést, sajnos ezen a napon nem ment a helyzetkihasználás, nagyon hadilábon álltunk vele. A Varsány pedig egy lecsorgó labdából és egy átlövésből a maga javára fordította a meccset. Amíg nem rúgjuk be a ziccereket, illetve a játékosok nem tartják be, amit kérek tőlük és fegyelmezetlenek taktikailag, addig sajnos ilyen eredmények fognak születni. Gratulálok a vendégeknek, nekünk pedig fel a fejjel és csinálni kell tovább a dolgunkat!

Fábián Róbert: – Szerintem a megye kettőhöz képest egy jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült jobban! Mellékesen, szerintem egy jogos tizenegyestől fosztott meg a spori! Ettől függetlenül az eredménnyel elégedett vagyok. Bár ellenfelünk négy kapufáig jutott, de gólban mi jobbak voltunk! A mérkőzés vége felé voltak nem pályára illő jelenetek, de ez a meccs hevében benne van! Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és további sok sikert kívánok a fiatal, jó erőkből álló Nagyoroszinak! Úgy érzem, már rászolgáltunk erre a sikerre!

Tari SZE-Kálló SE 3-3 (2-3)

Vezette: Berta I. (Varga P., Homoki G.)

Tari SZE: Nagy I. (Bangó K., 13.) – Ludányi, Nagy Z., Holtner R., Gubicskó – Göröcs, Rácz T., Batta, Molnár K. – Kovács B. (Figura, 24.), Ürmösi (Márton V., 78.). Vezetőedző: Tóth József.

Kálló SE: Fehér – Makó J. (Tasnádi, 30.), Rafael, Zimmerman, Lakatos A. – Makó Zs., Horváth A., Bangó K., Ságodi – Hajdú A., Jónás R. Vezetőedző: Horváth László.

Sárga lap: Ludányi, Göröcs, Batta

Gól: Molnár K. (31.), Figura (37.), Ürmösi (65.), ill. Horváth A. (2., 23.), Jónás R. (12.)

Jók: senki, ill. Fehér, Horváth A., Ságodi, Hajdú A.

Tóth József: – Három gól előnyt adtunk a vendégcsapatnak. Az első félidő végére sikerült felocsúdni és feljöttünk három-kettőre. Aztán a második játékrészben felborult a pálya, de sajnos már nem tudtunk betalálni, kiegyenlítettünk, de a vezetőgólt már nem voltunk képesek megszerezni a lelkesen védekező Kállóval szemben. Megjegyezném, a játékvezető tíz perccel korábban fújta le a meccset, amit aztán azzal indokolt, hogy színházba kell mennie…

Horváth László: – Hiányosan, sérültekkel, de jó meccset játszottunk. Három-nullra vezettünk, amikor jöttek a sérülések és sajnos csak egy cserénk volt, de az is olyan, mintha nem is lett volna. Egy emberünk le is jött a pályáról, mert már nem bírta. Ha nincsenek a sérülések, megszakad a rossz szériánk és megnyertük volna a mérkőzést!

Szabadnap: Bánk SE, Építők KC.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Régi-új arcokkal megerősödve készül vasárnapi mérkőzésére a BSE

A kék-fehérek legutóbbi bajnokcsapatának kapitánya, Szatmári Patrik mellett az NB I-et megjáró Szilágyi László is visszatért Balassagyarmatra. Mint ismert, mostanában példátlannak mondható sérüléshullám sújtja megyénk jelenlegi egyetlen NB-s csapatát, az előző fordulókban rendre komolyan kellett törnie a fejét a harmadosztály Keleti-csoportjában szereplő BSE edzőjének, Nagy Tibornak, hogy éppen milyen összeállításban […]
error: Content is protected !!