,,Csalódás volt a mostani szezon”

Gabi

A Mátraverebély-Szentkút SE elnökének, Benus Dánielnek hamarosan lejár a mandátuma, szeptemberig azonban még vár rá feladat.

A Mátraverebély-Szentkút SE felnőtt együttese rendre meghatározó alakulatnak számított a korábban még létező keleti megye kettőben, az előző évtől összevonásra kerülő, végül idő előtt lezárt bajnokságát viszont csak a hetedik helyen fejezte be csapat. Az egyesület elnökét, Benus Dánielt aktuális témák kapcsán kérdeztük.

– Hogy estek túl a rendkívüli időszakon?

– Betartottunk minden előírást, a játékosok megértették a kialakult helyzetet – kezdte Benus Dániel. Szerintem minden focizni szerető embert megviselt ez az időszak. Minket is, és meg is fog, mivel mi csak önkormányzati támogatást kapunk, ami valószínűleg lényegesen kevesebb lesz most, mint eddig.

– Érkezett is már ilyen jellegű tájékoztatás önök irányába?

– Még hivatalos információt nem kaptunk, de valószínűsíthető.

– Terveznek valamilyen közös mozgást a közeljövőben?

– Múlt héten volt az első összejövetel. Úgy beszélték meg a srácok, hogy innentől megpróbálnak heti kettőt edzeni. Felkészülési mérkőzést egyelőre nem akarunk.

– Hogy értékeli a mögöttünk hagyott új rendszerű bajnokságot?

– A távolság ellenére csak pozitív véleményem van minden nyugati csoportbeli ellenfélről. Ahol idegenben voltunk, kulturált körülményekkel találkoztunk. A hazai meccsekről is csak jókat mondhatok, mint a mérkőzések alapján, mind utána az öltözök rendben hagyását és normális viselkedésüket látva.

– Milyen hatással volt a gárdára, hogy tavasztól már Pál-Balázs Tamás irányította a fiúkat?

– Tomiban ugyanazt a lelkesedést látom, mint évekkel ezelőtt magamban. Tervei, jó ötletei vannak, bízom benne, kitart a lendülete!

– 2015-től van jelen a klub életében. Változatos élményekkel gyarapodhatott az elmúlt esztendőkben.

– Nagy élmény volt a bajnoki cím! Úgy gondolom, az elmúlt szezont leszámítva mindig meghatározó csapata voltunk a bajnokságnak, szerintem ennek csak így van értelme! Szeptemberben viszont lejár az elnöki mandátumom, őszintén megvallva, kicsi az esélye annak, hogy folytatom…

– Miért jutott erre az elhatározásra?

– Régóta gondolkodom már rajta, de a mostani időszak erősített meg ebben! Nagyon hiányoztak a srácok, azonban a hétfőtől vasárnapig tartó szervezkedés, telefonálgatás abszolút nem!

– Kimondhatjuk, nagyon fontos szerepet volt az egyesület mindennapjaiban. Meglátása szerint ki lehet az utódja, egyben milyen hatással lehet a csapatra, ha elköszön?

– Ez majd a taggyűlésen kiderül. Jó társaság van, összetartóak, nem hiszem, hogy problémát jelentene a kiválásom.

– Mi lehet az említett hónapig lepergő időszak legkomolyabb feladata?

– Az ifiben nyolcan lesznek túlkorosak, tehát, ha indulni akarunk a megye kettőben, akkor egy szinte új ifjúsági csapatot kell építeni.

– Jelenleg hogy látja, az új idényben mire vihetik a srácok?

– Mindenképpen szeretnénk jobban szerepelni. Csalódás volt a mostani szezon, bár az ellenfeleink nagy részét nem ismerjük igazán, mert a sorsolás alapján inkább a nyugatiakkal találkoztunk… Viszont most már legalább egyszer játszottunk velük, így valamilyen szinten fel tudtuk mérni a játékukat, legközelebb másabb lesz ellenük.

Next Post

Érsekvadkerten "új" pálya építésében bíznak

Az egy darabig heti egy foglalkozást tartó csapat játékos-edzője, Szenográdi Péter összefogást is remél klubjánál. Mint ismert, az MLSZ hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztésre kerülő amatőr bajnokságokat. A döntés apropóján az előttük álló napokban megszólaltjuk majd a megye egyes gárdák edzőit. A szakembereknél arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük a […]
error: Content is protected !!