Akadt egy-két kiemelkedő végkifejlet a megye kettőben

Gabi

A Bánk nyerte a rangadót, ismét hozta a kötelezőt a Szügy, nem hibázott az Építők KC, szép skalpot szerzett a Bercel, alsóházi csörtét húzott be a Tar, az idényben először örülhetett a Kálló.

Az elmúlt hétvégén a tizenharmadik kört bonyolították le a megye kettő aktuális idényében. A soros forduló rangadóján a Bánk elbánt a Nőtinccsel, míg a további párharcokban a Szügy ezúttal a Zagyvarónát hagyta helyben, az Építők KC elvárható sikerre tett szert az Őrhalommal szemben, a több hét után nyerni tudó Bercel bevette Mátraverebélyt, a Tar felülkerekedett a Szent Imre DSE-n, a szezonban először örvendő Kálló pedig megtréfálta a Mihálygergét. Nézzük meg a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 13. forduló:

Nőtincs SE-Bánk SE 1-4 (1-2)

Vezette: Béres K. (Szász K., Pál A.)

Nőtincs SE: Árva – Matyóka, Hugyecz, Keresztes (Nagy B., 40.), Kovács K. – Dancsó V., Makkai, Nógrádi, Szegvári (Krausz, 76.), Dancsó G. – Szunter (Tamis, 76.). Vezetőedző: Nyikos József.

Bánk SE: Peredi – Barkaszi, Laczkó, Földvári, Szekeres – Somogyi, Dudás (Ladányi, 81.), Lőrincz, Pásztor (Bajusz, 85.) – Oravecz (Rohácsi, 62.), Puruczki. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Dancsó V., Dancsó G., Nagy B., Kovács K., ill. Földvári, Barkaszi, Lőrincz

Gól: Szunter (12.), ill. Pásztor (13.), Puruczki (38.), Laczkó (61.), Dudás (80.)

Jók: Dancsó G., Dancsó V., ill. az egész csapat

Nyikos József: – Rangadó volt, ahogy vártuk. Az igazság az, hogy nem fogunk tudni úgy rangadót nyerni, hogy gólokkal ajándékozzuk meg az ellenfelet. A tizenegyesen kívül nem emlékszem olyan szituációra, hogy helyzetet alakított volna ki az ellenfél, minden egyes góljukat mi hoztuk össze, gyermeteg, buta hibából. Teljesen másképp is alakulhatott volna a meccs, fordítva is lehetett volna az eredmény, százszázalékos helyzeteket hagytunk ki, nem tükrözi az eredmény a játék képét. Hogy egy bánki szurkolót idézzek: “saját magunkat vertük meg.” Ez természetesen semmit nem von le a Bánk érdemeiből, ők köszönték szépen ezeket a helyzeteket, nyilván nem fognak elnézést kérni érte, hogy mi rúgattuk velük a gólokat. Be kell vallani, előttünk járnak, rutinosabbak, így nem tudunk mást tenni, csak gratulálni nekik. Hússzú még a bajnokság és messze a vége!

Kovács Imre: – A mérkőzés elején ugyan hátrányba kerültünk, de szinte a középkezdés után egalizáltunk, majd a félidő hajrájában szerzett találattal már mi vonulhattunk előnnyel a szünetre. A második játékrészben azonban már végig mi domináltunk, s a harmadik találatunkkal le is zártuk az érdemi kérdéseket, a negyedik pedig már csupán a hab volt a névnapi tortámon. Sajnos az utolsó fél órára egy-két hazai “játékos” átváltott a futballról, amolyan ámokfutás nevű sportágra, melyért még elnökük is szemlesütve kért elnézést a lefújást követően. Nyikos Józsi sportbarátom, kollégám és jómagam is értetlenül álltunk a látottak előtt! Csapatomnak és a sportembereknek gratulálok, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok, míg az “ámokfutóknak” gondolkodást javaslok!

Szügy SE-Zagyvarónai SE 6-1 (2-1)

Vezette: Makovinyi R. (Szolik M.)

Szügy SE: Tresó – Földvári, Czibulya, Szilágyi (Jónás M., 67.), Tövis – Kalmár, Saár (Dombóvári, 57.), Hugyecz – Kovács A. (Szenográdi, 59.), Hodászi (Leszák, 80.), Rónási. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Zagyvarónai SE: Balázs Á. – Oravecz, Bábel, Végi, Molnár – Berzák, Vanó, Oláh G., Smida – Oláh K., Puporka. Játékos-edző: Smida László.

Sárga lap: Földvári, Leszák, ill. Smida, Molnár, Végi

Gól: Hugyecz (17.), Kalmár (32.), Szilágyi (50.), Rónási (55.), Jónás M. (83.), Leszák (86.), ill. Berzák (5.)

Jók: Hugyecz, Czibulya, ill. Bábel, Oravecz, Vanó

Koplányi Örs: – Nagyon gyenge játékkal, dekoncentráltan fociztunk, aztán kicsit felébredtünk és megfordítottuk a mérkőzést. Két tucat, százszázalékos helyzetet alakítottunk ki, amiből csak hatot tudtunk értékesíteni. De jó, hogy így alakult, hogy most jött ki a gyenge formánk, mert a hétvégén nekünk is megkezdődik a bajnokság! További sok sikert a Zagyvarónának.

Smida László: – Talán kicsit furcsán fog hangzani három vesztes meccs és huszonnégy kapott gól után, de vannak pozitív érzéseim a szügyi kirándulást követően. Eleve létszámhiányosan mentünk el erre a meccsre, valahol borítékolható volt, hogy kapni fogunk egy csomagot, ráadásul úgy tudtunk kiállni, hogy neccesen, a kezdőben is sérült játékossal… De ha átgondolom, hogy kik alkotják a mostani Zagyvát, akkor azt mondhatom, hogy a tavalyi csapathoz képest hat olyan játékos kap folyamatosan szerepet, akik eddig ifisták voltak. Hiányzik még a rutin, s az edzés hiányában az erő is, de ezekre a srácokra lehet építeni a jövőben, és a középmezőny eléréséhez hozzá fognak segíteni. Nem vagyunk még azon a szinten, hogy ilyen előzmények után egy egész meccsen partiban tudjunk lenni Szügyön. De a hozzáállás példaértékű volt azoktól, akik bevállalták a mai túrát, és erre lehet építeni. Nekünk a hátralévő három találkozónkon kell majd maradandót alkotni, s biztos vagyok benne, hogy visszatérünk a pontszerző ösvényre. A mai mérkőzésen, amíg volt erőnk, jól oldottuk meg a bunkert, olykor veszélyes kontrákat is tudtunk vezetni. Sajnos frissítés hiányában felőröltek bennünket a rutinos hazaiak. A játékvezetés kabaré volt mindkét irányba, sajnos a mi sporink nem ment az esti Csárdáskirálynőre, így négy helyett hatot kaptunk. Gratulálok a hazaiaknak.

Építők KC-Őrhalom SE 8-3 (3-2)

Vezette: Strehó E. (Nánási J., Bíró-Varga A.)

Építők KC: Percze – Hranek, Klajban L. (Kakucsi, 46.), Szabó J., Rácz B. (Orbányi, 55.) – Oláh Z. (Harmos, 76.), Berki K. (Klajban R., 67.), Baranyi, Bocsó (Somoskői SZ., 62.) – Oláh F., Nagy Zs. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Őrhalom SE: Szathmári – Baráth (Keresztúri, 55.), Kertész, Nagy Dániel (Szabó G., 62.), Rutai – Nagy T., Számelcsik, Kárász, Reznyik – Kántor, Sinkovics K. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Sárga lap: Szabó J., Hranek, Kakucsi, Baranyi

Piros lap: Kárász (23., Őrhalom SE)

Gól: Oláh F. (21., 53.), Nagy Zs. (24., 45., 62.), Baranyi (68., 77., 79.), ill. Rutai (6.), Kántor (8.), Reznyik (82.)

Jók: Szabó J., Hranek, Baranyi, Nagy Zs., Oláh F., Klajban R., ill. senki

Smelkó Károly: – Fél vállról kezdtük a meccset, el is ment az ellenfél két góllal. Ezután észhez kaptunk és a szünetre már úgy mentünk, hogy mi vezettünk. A pihenőt követően nagyobb fordulatszáma kapcsolatunk és még rúgtunk egy ötöst. Gratulálok a fiainknak a győzelemhez, az Őrhalomnak további sok sikert kívánok!

Baranyi Zsolt: – Szokásunkhoz híven, megint vékonyan utaztunk el idegenbeli soros ellenfelünkhöz! Ennek ellenére jó kezdtük a mérkőzést, mert már a nyolcadik percben két góllal vezettünk! A hazai csapat azonban fokozatosan felvette a ritmust, aztán szépített, majd egy korai kiállítást követően ki is egyenlített. Innentől kezdve sajnos már nem igazán találtuk önmagunkat, a második félidőben pedig az emberelőnyt kihasználva felőrölt minket az Építők. Gratulálok a házigazdáknak a győzelemhez! Nekünk pedig változtatni kell a hozzáálláson, mert így ne számítsunk nagy eredményekre, ha huszonhat igazolásból, jó ha hétről-hétre éppen hogy ki tudunk állni!

Mátraverebély-Szentkút SE-Bercel KSK 0-1 (0-1)

Vezette: Reviczki J. (Bacsa Gy.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Bíró – Dorozsin, Verebélyi L. (Csépány, 80.), Kovács Zs., Boros – Sáfrány, Pál-Balázs T., Vas (Petre, 71.), Aradi – Orosz (Csohány, 71.), Szilvási. Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Bercel KSK: Mohácsi (Szilfai, 67.) – Jekkel, Vandornyik, Kiss T., Jakus – Zagyi (Szabó R., 89.), Kőrös, Török, Bagyal (Marót, 61.) – Jele, Turi. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Sárga lap: Pál-Balázs T., ill. Jekkel, Turi, Jele, Kőrös

Gól: Jele (14.)

Jók: Sáfrány, Kovács Zs., Verebélyi, Aradi, Dorozsin, ill. az egész csapat

Kaspár Zsolt: – Tizenhárom fordulónak kellett eltelnie ahhoz, hogy tizenhárom főnél többen legyünk, ennek ellenére nem sikerült otthon tartani a három pontot. Tudtuk, hogy kire, mire kell figyelni, mégis az elején gólt kaptunk, és hiába dolgoztunk ki helyzeteket, nem sikerült gólra váltani. Sajnos nem tudok elmenni a játékvezetői páros mellett, egy teljes embert nem tettek ki ketten! A szimpatikus és sportszerű Bercelnek sok sikert kívánok!

Cseresznyik Sándor: – Átérezte a helyzetünket a csapat, az első lépést megtettük a gödörből! Ha ezzel a hozzáállással és elánnal léptünk volna pályára az előző mérkőzéseken, talán másképpen nézne ki a dolog, de ne legyünk elégedetlenek. Nagyon fegyelmezetten játszottunk a meccsen, senkit nem tudok mondani, aki kilógott volna sorból, szóval nagyon elégedett vagyok, fontos három pontot gyűjtöttünk. Örülök, hogy végre sikerült nyerünk, egy-nullás sikerünk pedig még nem volt. Nagyon pozitívan jöttünk ki ebből a találkozóból, remélem, tanultunk is belőle és az utolsó két őszi fordulóra is megmarad ez a fegyelmezett játék, és akkor azt hiszem, a félszezonban meg tudjuk szerezni azt a pozíciót, amit célkitűzésként tettünk.

Szent Imre DSE-Tari SZE 3-6 (0-5)

Vezette: ifj. Szakal T. (Moldován P., Jakus K.)

Szent Imre DSE: Oláh R. (Bilák M., 46.) – Bilák R. (Hegedűs, 30.), Molnár J., Riczi, Kovács M. (Márkus, 46.) – Csábi G., Pifka, Kovács Á., Csókási – Stefanik (Buzás, 50.), Csábi T. Vezetőedző: Tóth László.

Tari SZE: Nagy G. – Ludányi, Nagy Z., Holtner R., Gubicskó – Kovács B., Molnár K. (Antal G., 70.), Batta (Bacsa, 57.), Rácz T. – Ürmösi (Márton V., 57.), Figura. Vezetőedző: Tóth József.

Sárga lap: Oláh R., Hegedűs, ill. Márton V., Bacsa

Gól: Pifka (59.), Buzás (59., 88.), ill. Molnár K. (2., 29.), Ürmösi (11.), Figura (14., 26., 64.)

Jók: senki, ill. Nagy Z., Ludányi, Ürmösi, Molnár K., Figura

Tóth László: – Ezt a mérkőzést inkább nem kommentálnám!

Tóth József: – Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, nagyon jó támadójátékkal és remek helyzetkihasználással, öt góllal vezettünk a szünetig. A második játékrészben kicsit kiengedtünk, ekkor már az ellenfél is veszélyes támadásokat vezetett, de már akkora volt az előnyünk, hogy azt nem lehetett behozni. 

Kálló SE-Mihálygerge SE 3-1 (0-1)

Vezette: Bencsik B. (Körmöczi Á., Berki A.)

Kálló SE: Ruska L. – Rafael, Páli, Széchy (Lakatos A., 61.), Bangó K. – Ruska M., Horváth A. (Bangó P., 77.), Ságodi, Hajdú A. – Hajdú N., Jónás R. Vezetőedző: Horváth László.

Mihálygerge SE: Tasi – Szalai Z., Rácz M., Farkas, Torák – Nyerges, Torák, Zsély (Márton I., 77.), Balogh (Zombori, 59.) – Nagy Sz., Harai. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Sárga lap: Hajdú N., ill. Torák

Gól: Jónás R. (48.), Hajdú N. (51.), Ruska M. (68.), ill. Nagy Sz. (5.)

Jók: Ruska M., Hajdú N., Hajdú A., ill. senki

Horváth László: – A szezonban először csapatjátékot mutatott be a társaság! Örülök neki, hogy egygólos hátrányból is meg tudtuk fordítani a meccset, egy jól összeszedett ellenfelet győztünk le. Egységesek voltak a fiúk és nagyon akarták a sikert, aminek már ideje volt!

Nyerges Péter: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Nagyon jól kezdtük a meccset, egy szép támadás végén kaptunk egy jogos büntetőt, amit sikerült értékesíteni. Aztán mintha lekapcsolták volna a lámpát, teljes sötétség következett. Nulla futás, nulla passz, a labda csak másodpercekig volt nálunk. A hazai csapat teljesen benyomott minket a saját kapunkhoz. Ennek ellenére sikerült kihúznunk a félidőig kapott gól nélkül. A szünetben átbeszéltük, hogy hogyan kellene változtatni. Na, ebből tulajdonképpen semmit nem sikerült megvalósítanunk, ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, azzal a kivétellel, hogy a lelkes házigazda gyorsan rúgott is két gólt. Úgy érzem, itt teljesen feladtuk a meccset. Majd a harmadik bekapott gól után már teljesen elúszott a hajó. Az érdekesség az egészben, hogy miután fejben már elkönyveltük a vereséget, akkor sokkal többet támadtunk, mint mikor még lett volna sanszunk javítani. Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat, jobban akarták a győzelmet, többet is tettek érte, küzdöttek, hajtottak végig. Nagyon nagy gödörben vagyunk, akarat gyengék vagyunk, ebből gyorsan ki kell másznunk, mert így soha nem fogunk pontot szerezni.

Szabadnap: Nagyoroszi HBB SE, Varsány SE.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A Karancsalja telel az élen a keleti megye háromban

Idegenben nyert rangadót az őszi első, fontos pontokat szerzett az Ipolytarnóc, gálázott az Ecseg, ismét örülhetett a Nógrádsipek, simán nyert a Magyargéc, nem született döntés Felsőtoldon. Az előző hétvégén az utolsó őszi fordulót, azaz a tizenharmadik kört hozták tető alá a keleti megye háromban. Az aktuális találkozókon az élen telelő […]
error: Content is protected !!