A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Puruczki Balázs

Gabi

A Bánk támadója találatai mellett gólpasszokkal és jó teljesítménnyel vezette sima győzelemre az ezúttal a Zagyvarónát kiütő együttesét.

Szerkesztőségünk az elmúlt félévekben már megszokott sorozatunkat folytatván, az őszi szezon során is rendszeresen megválasztja az adott bajnoki forduló legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző labdarúgóját a Megyei II. osztályban.

A tizenegyedik kört követően a Bánkot erősítő Puruczki Balázs lett a befutó, aki négy találata mellett gólpasszokkal és remek teljesítménnyel vette ki a részét a Zagyvarónát tizenkettő-nullára kiütő együttese sikeréből. Most pedig következzen a mezőny mesterlövészeinek külön versenyét is magabiztosan vezető csatárral készült interjúnk!

– Hogyan elevenítené fel a mérkőzést?

– Egy rendkívül sportszerű csapattal játszottunk, amely próbálta játszani a focit – mondta Puruczki Balázs. Az első húsz percben még nem gondoltam volna, hogy ilyen sima sikert aratunk, de szerencsére sikerült betalálnunk, aztán rövid időn belül jöttek az újabb gólok. A megnyugtató előny tudatában sem maradtunk motiválatlanok, és mondhatni, az egész meccsen koncentráltak tudtunk maradni, illetve jó arányban használtuk ki adódó lehetőségeinket. A második félidő elején gyorsan gólt lőttünk, amitől a foghíjas vendégek teljesen összetörtek, mi pedig tudtunk frissíteni, megtartottuk lendületünket, így sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk.

– Milyen körülmények között tudta bevenni a kaput?

– Az első kettőnél remek labdát kaptam, aztán átvétel után sikerült kilőnöm a hosszút. A harmadik tizenegyesből született. A negyediknél pedig jött egy újabb „perfection ballon”, majd egy az egyben vittem a kapusra a lasztit, ami elgurítottam mellette.

– Az igazat megvallva, sajnos egyre inkább komolytalannak tűnik ez a bajnokság…

– Nem mondanám, hogy komolytalan a pontvadászat, bár tény, hogy tavalyhoz képest rengeteget esett a színvonal. Az előző idény nyugati második, harmadik és negyedik helyezettje, illetve a keleti csoport arany- és ezüstérmese egy osztállyal feljebb lépett. Jó pár csapat hétről-hétre létszámhiányos gondokkal küzd, és efféle problémák miatt egy klubot már ki is zártak. A színvonalcsökkenés ezeknek is betudható, illetve nagyon kevés fiatalt látni az egyesületeknél, szinte ugyanazok az emberek fociznak, mint tíz-tizenöt éve. Sajnos a mai gyerekek nem annyira szeretik a futballt, mint régen, és ha nem lesz változás az utánpótlásban, akkor nem jósolok jó jövőt a megyei labdarúgásnak, de ne legyen igazam!

– Egyáltalán, hogy tudnak meccsről-meccsre felpörögni a simábbnál-simább győzelmek után?

– A kulcs az, hogy szeretjük a focit, és a csapat nagy része győztes mentalitású játékos. Az edzőnk is motivál hétről-hétre, nem éri be kevesebbel. Tény, hogy ilyen eredmények után nem mindig sikerül százszázalékosan felpörögni, de a végjátékra kell kihoznunk magunkból a maximumot.

– Jelenleg huszonöt gólnál tart. Mit gondol, meddig juthat a szezon végig?

– Konkrét számot nem tudok mondani, ez nagyban függ a csapat teljesítményétől. Idáig jól ki jött a lépés, biztos lesznek hullámvölgyek, de a lehető legjobb arányban szeretném értékesíteni a helyzeteimet.

– Ezen a hétvégén szabadnaposak lesznek, aztán jöhet a Nőtincs elleni idegenbeli derbi. Elöljáróban mit vár a rangadótól?

– Most sem fogunk pihenni, edzőmeccset játszunk. Nehéz mérkőzésre számítok, igazi parázs rangadóra. Az akaraton és a helyzetkihasználáson sok fog múlni, remélem, meg tudjuk nyerni a meccset. Hajrá Bánk!

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Mihalik János

Az Ecseg középpályása mesterhármassal segítette szép sikerhez a Csitár otthonában győzedelmeskedő csapatát. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A tizenegyedik kört követően a keleti-csoportban vitézkedő Ecseg középpályása, Mihalik János mellett tettük le a voksunkat, aki mesterhármassal segítette szép […]
error: Content is protected !!