A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Dudás Gábor

Gabi

A Bánk legutóbbi mérkőzésén kilenc találatot elérő és ugyanennyi gólpasszt szerző támadó teljesítménye csapata sima sikere ellenére is önmagáért beszél.

Szerkesztőségünk az elmúlt félévekben már megszokott sorozatunkat folytatván, az őszi szezon során is rendszeresen megválasztotta az adott bajnoki forduló legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző labdarúgóját a Megyei II. osztályban.

A tizenhatodik kör után a Bánkot erősítő Dudás Gábor mellett döntöttünk, aki kilenc találata mellett, ugyanennyi gólpasszal vette ki a részét a Kállóval nógrádi felnőttszinten történelmi arányban elbánó együttese huszonkilenc-kettes sikeréből. Most pedig következzen az ezen a mérkőzésen támadóként szerepet kapó játékossal készült interjúnk!

– Hogy látta a kilencven percet?

– Elég nehézkesen indult, ugyanis, mikor megérkeztünk a megbeszélt időpontra, akkor derült ki, hogy egy teljes órát csúszik a kezdés egy “kis” technikai dolog miatt, így nem egy, hanem két órát vártunk, hogy pályára léphessünk – mondta Dudás Gábor. Már megtörtént az öltözőn belül a felkészítés és elkezdtünk öltözni, akkor az ellenfél bejelentette, hogy nem tudnak kiállni, mert csak kilenc fővel vannak jelen. Aztán egy megbeszélés után végül is nagyon korrekt és sportszerű mód, kijöttek és a hatalmas vereség ellenére teljes egészében lejátszották a mérkőzést. Azért sajnálatos, hogy visszaléptek, de óriási RESPEKT illeti őket!

– A kilences szám vonzásában volt, hiszen a mezszáma mellett, ennyi találatot ért el, illetve gólpasszok tekintetében is hasonló arányban jeleskedett.

–  Igen, számomra a kilences szám misztikumnak számít, mely nagy hatással van rám kisgyermekkorom óta, és bár nem úgy indult a mérkőzés, hogy ennyiszer fogok betalálni, végül a csapattársaimnak is köszönhetően összejött a végére, kilenc gólpassz kíséretében. Nincsenek véletlenek.

– Kimondható, hogy bizonyos tekintetben pályafutása egyik legemlékezetesebb fellépésén van túl?

– Az biztos, hogy emlékezetes mérkőzés volt, és megmarad az emlékezetemben, viszont nem ez a legemlékezetesebb.

– Milyen érzés volt új szerepkörben, csatárként futballozni?

– Igazából csapaton belül volt csak új a szerepkör, ugyanis, mielőtt 2008-ban megérkeztem Romhányba, az ezt megelőző időszakban csatárt játszottam. Viszont az kérdés, hogy maradok-e a régi-új poszton, vagy csak epizódok jutnak támadóként egy-egy mérkőzésen.

– Mi a véleménye arról, hogy tovább zsugorodott a bajnokság mezőnye?

– Mint korábban mondtam, sajnálatos az újabb visszalépés és a csonka csoport, de nekünk nem szabad ezzel foglalkoznunk! Idén még a megye kettőt tudtuk vállalni, és ebben a bajnokságban kell tisztességgel helytállva a dobogón végeznünk!

– Már zajlik a licence megkérésnek időszaka a megye egy következő idényére. Önök jelenleg, hogy állnak ehhez a kérdéshez?

– Egészen biztos vagyok benne, hogy igen! Nagyon sokan és sokat dolgoznak a háttérben, hogy idén Bánkon megyei első osztály legyen. Bízom benne, hogy sikerül minden kritériumnak megfelelni és egy komolyabb bajnokságban szerepelni!

–  Ismét nem telt el úgy kispályás szezon, hogy együttesével nem zárt az élen valamilyen nagyobbnak nevezhető tornán.

– Imádom a kispályás focit. Van egy olyan tulajdonságom, hogy nem tudok rá nem választ adni, ha teremfociról van szó! Így történt meg, hogy idén egy újabb kispályás bajnoki címet szereztünk Balassagyarmaton a Selecao csapatával.

– Egyébkén, hogy telt a téli szünet?

– Számomra jól. Családdal és barátokkal tölthettem a hétvégéket, miközben a focit sem hanyagoltam teljesen. A többiekről nem igazán tudok nyilatkozni, de többen voltak a csapatból valamilyen kispályás bajnokságban vagy tornán. Hosszú a téli pihenő, jól esett kikapcsolódni. Viszont bevallom, hogy már vártam a bajnokság folytatását.

– Miképpen vélekedik arról, hogy a hétvégétől kezdődően, zárt kapuk mögött kell megrendezni a meccseket?

– Igazából, szerintem ezen a szinten nem sok értelme van, hisz sok helyen a szélrózsa minden irányából meg lehet közelíteni a pályákat. Vagyis elkerülhetetlen, hogy ne legyen kinn szurkoló ezeken a mérkőzéseken. Elszomorító a koronavírus okozta világjárvány és a vele járó rengeteg emberi élet, gond, probléma, de bízzunk benne, hogy minél előbb eltűnik a rendszerből és mindenki újra fellélegezhet.

– Szombaton a sereghajtó Szent Imre DSE-t fogadják egy újabb sima győzelem reményében.

– Szeretnénk megnyerni a találkozót, akár csak egy góllal is. De hogy, miképpen is fog alakulni, az kiderül szombaton tizenöt órától Bánkon. Köszönöm a megtisztelő figyelmet. Hajrá Bánk!

Next Post

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival. A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról-fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokban. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő […]
error: Content is protected !!