A Bánk telel a megye kettő élén

Gabi

Újabb kiütéssel jelentkezett az őszi bajnok, rangadón aratott fontos sikert a Nőtincs, simán nyert az Építők KC, megharcolt a kötelezőért a Bercel, könnyedén győzött a Nagyoroszi, idegenben szerzett szép pontokat a Tar, nem született gól Kállón.

Az elmúlt hétvégén az utolsó őszi kört bonyolították le a megye kettőben. A tizenötödik fordulót követően eldőlt, hogy a Mátraverebéllyel elbánó Bánk telelhet az élen, a Nőtincs remek győzelemre tett szert a korábban veretlen Szügynél, az Építők KC átlépett a Mihálygergén, a Bercel szenvedve nyert a Szent Imre DSE-nél, a Nagyoroszi simán nyert az Őrhalom ellen, a Tar megsüvegelendő sikert aratott Varsányban, a Kálló és a Zagyvaróna meccse pedig gól nélküli remivel zárult. Lássuk a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 15. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Bánk SE 0-7 (0-4)

Vezette: Korbely Zs. (Elischer M., Moldován P.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Bíró – Dorozsin, Verebélyi L., Kovács Zs., Boros – Szabó S. (Csohány, 57.), Kovács T., Pál-Balázs T., Aradi (Csépány, 20.) – Sáfrány (Sári, 75.), Orosz. Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Bánk SE: Peredi (Molnár, 46.) – Barkaszi (Ivanics, 61.), Somogyi, Ladányi (Olasz, 69.), Laczkó – Pásztor, Szabó G., Dudás, Oravecz – Puruczki, Rohácsi. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Sáfrány, ill. Pásztor

Gól: Oravecz (18.), Puruczki (19., 28., 43., 64., 72., 84.)

Jók: az egész csapat, ill. Puruczki (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Kaspár Zsolt: – Egy jó csapat ellen, ilyen arányban sem szégyen kikapni! Küzdöttünk, ennyit tudtunk kihozni a meccsből! Sportszerű mérkőzés volt! Kicsit örülök, hogy vége van az őszi szezonnak! Mindenkinek köszönöm a segítséget, amit nyújtottak a félszezonban, a játékosaimnak a hozzáállást, amin azért van mit javítani! Sok sikert a Bánknak!

Kovács Imre: – Először is, megemelem a kalapom Kaspár Zsolt kollégám és csapata fair játéka, valamint sportemberi nagysága előtt! Sportszerű mérkőzést játszottunk, egyben értékes sportbarátságra tettünk szert! Másodszor, gratulálok Csapatomnak az egész éves teljesítményéhez, egykori és jelenlegi játékosaimnak pedig az előző és mostani fordulóban produkált “mesterhatosához”! Végül, de nem utolsósorban, nagy-nagy köszönet MINDENKINEK (játékosoknak, a bánki önkormányzatnak, vezetőknek, szponzoroknak, segítőknek és szurkolóknak), akik az előző két esztendőben abszolvált “tripla-duplához” (2x bajnokcsapat, 2x abszolút bajnoki cím, 2x őszi bajnoki elsőség) bármit is hozzátett vagy bármivel is hozzájárult! Végezetül, ezúton kívánok minden nógrádi futballszeretőnek áldott karácsonyt és boldog új esztendőt!

Szügy SE-Nőtincs SE 2-3 (2-2)

Vezette: Gecse Z. (Homoki G., Makovinyi R.)

Szügy SE: Tresó – Dombóvári (Szemerédi, 46.), Gaál, Földvári, Czibulya (Kovács A., 73.), Tövis – Kalmár (Jónás M., 58.), Szilágyi (Szenográdi, 61.), Hugyecz – Hodászi, Rónási. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Nőtincs SE: Árva – Dancsó G., Hugyecz, Nagy B., Matyóka – Dancsó V., Nógrádi (Krausz, 73.), Makkai, Kovács K. – Szegvári (Tamis, 32.), Szunter. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Hodászi, Szemerédi, ill. Makkai, Matyóka

Gól: Földvári (4.), Kalmár (15.), ill. Nagy B. (7.), Makkai (19.), Tamis (49.)

Jók: Hugyecz, Hodászi, Tövis, ill. az egész csapat

Koplányi Örs: – Minden úgy indult, ahogy elterveztük, így gyorsan meg is szereztük a vezetést is. Ezután ugyanúgy lemásoltuk a támadásunkat, csak a végén néma maradt a síp, gondoltam magamban, ez fordulópont lesz. Az is lett, kettő-null helyett egy-egy lett! De a csapat nem adta fel, továbbra is a megbeszéltek alapján játszottunk és ismét megszereztük a vezetést. Ezt követően támadtunk tovább, majd a büntetőterületre érve egy támadásnál két ítélet elmaradt. Ezek után a koncentrációt tejesen elvesztette a csapat, és fegyelmezetlen vissza nem záras miatt ki is egyenlített az ellenfél! A második félidőben végig idegesen játszottunk, és ismét egy fegyelmezetlen vissza nem záras miatt úgy kaptunk gólt, hogy előtte mi rúgtunk szabadrúgást. A folytatásban minden erőnket mozgósítva próbáltunk egyenlíteni, de ez nem sikerült. Nem érdemtelenül vitte el a három pontot a Nőtincs, egy jó csapat ellen szenvedtünk vereséget, így csak gratulálni tudok Nyikos József együttesének és további sok sikert kívánok nekik, “Szegának” pedig mielőbbi gyógyulást. A tavaszra már megvan a forgatókönyv, kicsit nehezebb lesz így teljesíteni!

Nyikos József: – Pontosan ilyen meccsre számítottam, azt gondolom, persze bárki bármit mondhat, de szerintem most játszottunk a legjobb képességű csapattal! Ezt a hazai játékosok előélete is mutatja, hiszen szinte mindegyik NB-s szinten focizott. Igen nézőszórakoztató mérkőzés volt, főleg az első félidő, jöttek-mentek a gólok. Szerintem magasan megye egyes szintű volt a meccs színvonala. Amiben mi talán jobbak lehettünk, az az, hogy fizikálisan föléjük nőttünk, ami kijött a második félidőre, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. Láttam a srácokon, hogy rettentően ki akarták javítani az előző találkozót, amit fejben elrontottunk, most viszont jól csinálták azokat a dolgokat, amiket kértem tőlük. Persze fontos az eredmény, de én most nem is ezért vagyok itt, hanem hogy lássam a fejlődést az egyénekben, amik szépen jönnek is kifelé! 

Építők KC-Mihálygerge SE 6-1 (1-0)

Vezette: Kiss D. (Soós-Valenta B.)

Építők KC: Percze – Bocsó (Rácz B., 61.), Klajban L. (Somoskői Sz., 69.), Szabó J., Seres – Hranek, Berki K., Baranyi (Klajban R., 60.), Oláh Z. – Nagy Zs. (Tőzsér, 69.), Oláh F. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Mihálygerge SE: Tasi – Zombori (Szalai Z., 53.), Jenei (Márton I., 74.), Tóth Sz., Rácz G. – Szalai S., Zsély (Babják, 60.), Farkas, Nyerges – Balogh, Harai. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Gól: Oláh F. (20., 51.), Baranyi (57.), Nagy Zs. (58.), Hranek (74.), Oláh Z. (75.), ill. Farkas (78.)

Jók: Percze, Szabó J., Klajban L., Seres, Hranek, Oláh F., ill. Tóth Sz., Farkas, Rácz G., Zsély, Jenei

Smelkó Károly: – Az első félidőben szervezetten játszottak a vendégek, igaz, a játékunk picit akadozott,, de csak sikerült Oláh Flóri révén előnnyel menni a szünetre. A pihenő után számomra érthetetlen módon, teljesen szétesett az ellenfél, és tetszés szerint rúgtuk a gólokat, illetve hagytunk ki óriási ziccereket. A mérkőzés utolsó húsz perce sajnos a megye hármas szintet sem ütötte meg, amit a sok néző miatt nagyon sajnálok. Olyan tuti nem lesz tavasszal, hogy jótékonykodom a játéklehetőséggel, és azt garantálom, hogy az edzéslátogatottság, a mutatott játék fogja meghatározni a játékperceket, senkivel nem teszek kivételt, mert a jó szívem miatt soha többet nem fogok a szőnyeg szélére állni! További sok sikert a ‘gergei barátaimnak, mi pedig tavasszal megpróbálunk felnőni a három nagycsapathoz!

Nyerges Péter: – Tűrhető első félidő után, teljes összeomlás a másodikban. Gratulálok az Építőknek, további sok sikert nekik!

Szent Imre DSE-Bercel KSK 1-2 (1-1)

Vezette: Szakal T. (Csillik L., Jakus K.)

Szent Imre DSE: Oláh R. (Rados, 75.) – Bilák Róbert (Bilák Roland, 78.), Riczi E., Molnár, Ódor – Márkus, Lőrik, Hegedűs (Szomora, 70.), Pifka – Csábi T., Buzás (Bilák M., 85.). Vezetőedző: Tóth László.

Bercel KSK: Mészáros – Jakus, Vandornyik, Kiss T., Török (János D., 61.) – Bagyal, Varga G. (Marót, 78.), Kőrös (Zagyi, 62.), Hrkaj – Terman, Jele. Vezetőedző. Cseresznyik Sándor.

Sárga lap: Molnár, Lőrik, ill. Török, Bagyal

Gól: Buzás (25.), ill. Jele (43., 72.)

Jók: Molnár, Csábi, Buzás, ill. Jele, Varga G.

Tóth László: – Csak megnehezíteni tudtuk a jól játszó ellenfelünk dolgát.

Cseresznyik Sándor: – Az az igazság, nem igazán találtuk a mérkőzés ritmusát, ezért elég nyögvenyelősre sikeredett az első húsz perc, majd sajnos egygólos hátrányba is kerültünk. Egy darabig nagyon gyengén fociztunk, nem tetszett az első félidei játék. De úgy gondolom, a szünet azért összekaptuk magunkat, jobban odafigyeltek a srácok a labdaátvételekre és az összjátékra, bár a pálya minősége picit belerondított a dologba, viszont egy profi játékosnak ehhez valamilyen szinten alkalmazkodni kellene. A második félidőben már érezni lehetett, hogy idő kérdése, hogy újabb gólt szerezzünk, ami sikerült is, szerintem az ebben a játékrészben látottak alapján megérdemelt a győzelmünk. Összességében jól zártuk a félévet. Télen megpróbáljuk kipihenni magunkat, aztán a tavaszra koncentrálni.

Nagyoroszi HBB SE-Őrhalom SE 4-1 (2-0)

Vezette: Trubin B. (Boda V., Sáfrány Sz.)

Nagyoroszi HBB SE: Szekeres – Tálas, Cseri (Szorcsik, 46.), Balatoni, Dombai (Dusicza, 62.) – Ujvári, Németh L., Kürtössy (Bangó A., 30.), Lázár P. – Muladi (Oláh T., 80.), Huzián. Vezetőedző: Németh Krisztián.

Őrhalom SE: Kárász A. – Kertész, Rutai (Keresztúri, 32.), Kárász R., Baráth – Takács S. (Szabó G., 53.), Számelcsik, Csókás, Reznyik – Nagy G., Sinkovics K. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Sárga lap: Kürtössy, Balatoni, ill. Baráth, Nagy G.

Gól: Kürtössy (29.), Németh L. (44.), Muladi (67.), Tálas (61.), ill. Sinkovics K. (58.)

Jók: az egész csapat, ill. Sinkovics K., Számelcsik

Németh Krisztián: – A mérkőzés elején meglátszott a két hét pihenő. Az első félidőben elég kapkodó volt a játékunk, és annak ellenére, hogy kétgólos előnnyel mentünk a szünetre, sok helyzetet elpuskáztunk. Az egész meccs alapján viszont le a kalappal a srácok előtt, mert a pihenő alatt is megbeszéltük, ne idegeskedjenek, nyugtattam őket, annak volt köszönhető a sok elrontott ziccer, hogy két hét kimaradt. Tették a dolgukat a fiúk, igazi csapatmunkát mutattak be, jó volt látni, hogy mindent alávetettek annak, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Gratulálok a srácoknak, az Őrhalomnak pedig további sok sikert.

Baranyi Zsolt: – Végre vége az őszi szezonnak! A tabellán elfoglalt helyezésünk hűen tükrözi a hozzáállásunkat, illetve az akaratunkat! Magamnak, illetve az őszi szezont végig játszó játékosaimnak jó pihenést és kitartást, a sérültjeinknek pedig sikeres felépülését kívánok! A tavaszi szezonra megpróbálom összekapni a társaságot, mert ettől jóval több van bennünk! Gratulálok a Nagyoroszi csapatának a győzelemhez!

Varsány SE-Tari SZE 2-4 (2-2)

Vezette: Szakal T. (Szolik M., Pál A.)

Varsány SE: Baráth – Takács R., Tiszttartó, Csizmadia, Bodnár (Lehoczki, 46.) – Báránkó, Rigó, Fábián R., Kormány – Kiss Á. (Mócsány, 46.), Takács G. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Tari SZE: Nagy G. – Ludányi, Holtner R., Gubicskó, Nagy Z. – Holtner K., Rácz T., Molnár K., Göröcs – Ürmösi (Antal G., 89.), Figura. Vezetőedző: Tóth József.

Sárga lap: Kormány, ill. Rácz T.

Gól: Kormány (5.), Rigó (43.), ill. Molnár K. (28., 80., 88.), Rácz T. (40.)

Jók: senki, ill. Molnár K. (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Fábián Róbert: – Ez a mérkőzés olyanra sikerült, mint az őszi szezonunk! Harmatgyenge, és akkor még finoman fogalmaztam! Bízom a csapatban, és remélem, egy jó tavaszt produkálunk, ami helyezésekben is jelentkezik! Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

Tóth József: – Az első félidő kiegyenlített volt, ami az eredmény is visszatükröződött. A második játékrészben átvettük az irányítást, és két szép, ziccerig kidolgozott góllal egyértelműsítettük, hogy ezen a napon ki fogtunk ki jobb napot. Ezzel az akarással és játékkal nem a tizenegyedik helyen kellene zárnunk az őszt, de a jövőre nézve nagyon biztató jeleket láttam, a középmezőny irányába folytatott harc lesz a tavaszi folytatás célja.

Kálló SE-Zagyvarónai SE 0-0

Vezette: Kis Zs. (Szabó T.)

Kálló SE: Ruska L. – Lakatos A., Rafael, Széchy (Tasnádi, 59.), Bangó K. – Ruska M., Hajdú N., Horváth A., Hajdú A. – Jónás R. (Bangó P., 10.), Ságodi. Vezetőedző: Horváth László.

Zagyvarónai SE: Molnár – Oravecz, Bábel, Kovács M., Berzák – Oláh G., Smida, Vanó, Végi Zs. – Oláh K., Puporka. Játékos-edző: Smida László.

Sárga lap: Kovács M.

Piros lap: Lakatos A. (87., Kálló SE)

Jók: Ruska L., Horváth A., Tasnádi, Ságodi, ill. Molnár, Bábel

Horváth László: – Jó meccset játszottunk, egy erős csapattal. Aki egy gólt szerez, meg is nyerhette volna a mérkőzést. Mindkét oldalon sok helyzet kimaradt, mi is és és a vendégek is győzhettünk volna. A bíró nagyon jól tette a dolgát.

Smida László: – Foghíjasan, sérültekkel, de a bajnoki kiírás szabályait tiszteletben tartva, tisztességesen szerettünk volna meccset játszani Kállón. Az, hogy csak egy edzés lett belőle, azt nagyon sajnálom és értetlenül állok a történtek előtt… Ennek következtében a mérkőzésről érdemben nem tudok nyilatkozni. Magánvéleményem pedig a következő: az érintetteknek el kellene gondolkodni, hogy saját megítélésükön túl az ilyen cselekedetekkel az amúgy is megtépázott bajnokságunk tekintélyét csorbítják tovább, süllyesztik le a többi tizennégy csapat megítélését is, amit nagyon sajnálok és határozottan elítélek.

A bajnokság aktuális állása: 

Next Post

Az utolsó őszi meccset is lejátszották a keleti megye háromban

Az első félévet jó formában befejező Magyargéc elbánt a Felsőtolddal. Az elmúlt hétvégén a tervek szerint még két, korábban elhalasztott mérkőzésre került volna sor a keleti megye háromban. Végül egy lett belőle, mert a Nógrádmarcal nem utazott el Karancskeszi. Az őszi idényt elbúcsúztató meccsen az első félévet eredményes formában befejező […]
error: Content is protected !!