Tudnivalók a zárt kapus mérkőzésekről

Gabi

Jelenlegi ismereteink szerint a következő hétvégén nyolc nógrádi meccsen rendezhetnek meg szűk körben.

A közelmúlt megyei labdarúgásának slágertémája volt, hogy MLSZ új meccslebonyolítási szabályozásának értelmében egyik csapatnak sem kötelező kiállnia az őszi szezonból hátralévő mérkőzésekre, tavasszal bepótolhatóak a csörték. Azok a találkozókat azonban, amiket még ebben a naptári évben megrendeznek, mindenképpen zárt kapuk mögött, szigorú szabályok mellett kell lebonyolítani. Mostani írásunkban összegyűjtöttek a tudomásunk szerint perpillanat érvényben lévő tudnivalókat a következő időszakban tető alá hozandó mérkőzések megrendezésével kapcsolatban.

Egy sportszervezetből maximálisan huszonöt fő lehet jelen egy meccsen. Ebbe a létszámba a hazaiak gárda esetében beletartozik az összes nevezett játékos, a kispadon regisztrációs kártyával rendelkező személyek, a szükséges technikai személyzet (gondnok, szertáros). Vendégek esetében: szintén a nevezett játékosok, illetve regisztrációs kártyával bíró személyek. A huszonöt fős limitált kontingensbe sorolható bele egy csapat média munkatársa, egyben a kilencven percről videó felvételt készítő illető is.

Ezen felül, a létesítményeben lehetnek a játékvezetők, az ellenőrök, az előírt rendezői gárda minimális létszámmal (Megye egy: 10 fő, megye kettő: 8 fő, megye három: 6 fő, utánpótlás meccs: 4 fő), az egészségügyi személyzet (mentősök), a labdaszedők (10 fő, 14 éven felüliek). Ha a sporttelepen belül magántulajdonú vendéglátó egység található, a sporttelep területére azon keresztül sem juthat be illetéktelen személy. Megemlítendő, a közutak, közterületek látogatása nem tiltott, ameddig nem csoportosulnak az emberek. Ezzel együtt, lehetőleg senki ne a kiskapukat keresse.

Felhívjuk a klubok, a szimpatizánsok figyelmét, azok az egyesületek, amelyek megszegik a felvázolt elvárásokat, fegyelmi vétséget követnek el, ami azt jelenti, komoly pénzbüntetésre, pályabetiltásra is számíthatnak!

Next Post

Egy meccset játszanak le hétvégén a megye kettőben

Két legény maradt talpon a vidéken. Megyei II. osztály, 13. forduló, 2020. november 14. (szombat), 13.30: Szügy SE (2.)-Bercel KSK (6.) Vezeti: Keresztes László (Csillik Levente, Szolik Milán) Érdekes hétvégéhez érkezett a megye kettes bajnokság. Pusztán egy mérkőzést rendeznek meg a tizenharmadik körből. A maga nemében érdekes csörtére van kilátás, […]
error: Content is protected !!