,,Van bennem hiányérzet”

Gabi

A megye egyes mezőny tizenegyedik helyén telelő Építők KC edzője, Berki Krisztián bízik benne, képes lesz tanulni a hibákból újonc csapata.

Történelmi szempontból is fontos évad várt az Építők KC-re, hiszen a 2020/2021-es idény előtt fennállása során először nevezett a megye egyes küzdelmekre a salgótarjáni egyesület. Az újoncként tizenegyedik helyen telelő, egyelőre négy győzelemmel, két döntetlennel, illetve hat vereséggel álló alakulat eddigi teljesítménye kapcsán Berki Krisztián vezetőedzőt kérdeztük.

– Mennyire elégedett az őszi szerepléssel?

– Az indulásunk nehéz volt, aztán volt egy jó periódusunk, a végére pedig jöttek a COVID hatásai, így nem tudunk javítani – kezdte Berki Krisztián. Van bennem hiányérzet és a csapatban is, de mivel újoncként szerepeltünk, így ennek írjuk be az eddigieket. Bízzunk a jobb folytatásban.

– Többször is egy hajszál választotta el a gárdát a meglepetéstől. Min múlhatott, hogy nem tudták átlépni saját árnyékukat?

– Jó játékosaink vannak. Bárki orra alá borsot tudunk törni. Sokszor megnyert mérkőzéseket buktunk el. Hogy miért? A koncentráció hiánya miatt, ami sajnos nem mindig sikerült. Sosem szabad elhinni, hogy vége a meccsnek, bármi is az eredmény!

– A csapat edzőjeként mit gondol, mi az Építők “igazi” arca?

– A mi csapatunk egy technikás futballt játszó társaság. Tele kreatív jó játékossal, akik jól ismerik már a labdarúgást. Szóval, ha mindenki toppon van, akkor az a pár néző, aki kinn van a mérkőzéseinken, nem bánja meg, mert igazán jó focit lát. Persze, ha csúszni, mászni kell, azt is meg tudják mutatni a fiúk.

– Egyénileg kiknek a teljesítményét tudná külön megemlíteni?

– Nem szeretnék senkit kiemelni, és nem azért, mert nincs kit. Ez csapatjáték, és szeretném, ha a csapat akként is funkcionálna.

– Hogy néz ki a téli szünet a társaságnál?

– Az utolsó mérkőzés után mi teljesen leálltunk. Úgy gondoltuk, hogy fő a játékosok és családjuk egészsége, és persze mire is edzettünk volna. Aki úgy érezte, ment és edzett egyénileg, aminek én nagyon örülök. Január közepén elkezdjük a felkészülést, persze, ha a COVID-helyzet engedi. Tervezünk edzőmérkőzéseket játszani, de egyelőre nagyon ködfoltos a jövő a COVID miatt, így nehéz tervezni!

– Lehet számítani valamilyen mozgásra a játékoskeretben?

– Nem hinném. Elmenni senki nem akar, aki pedig nálunk szeretne focizni, azt várjuk!

– Vajon mire lehetnek képesek tavasszal?

– Remélem, mindenki el tudja majd végezni a felkészülést. Ezen felül, abban is bízom, tudunk tanulni az elmúlt szezon hibáiból, és akkor szinte biztos, hogy előkelő helyen fogunk végezni a tabellán. Köszönöm a megkeresést, minden kedves olvasónak egészségben gazdag új évet kívánunk!

Next Post

A nógrádi fociősz legjobb védelmei

A felnőtteknél és az utánpótlás mezőnyökben is megnéztük, hogy jelenleg mely csapatok rendelkeznek a legmasszívabb hátsó alakzatokkal. A napokban már megmutattuk, a 2020/2021-es szezonból már lepergő mérkőzéseket követően kik vezetik a különféle bajnokságok góllövőlistáit. Mostani anyagunkban azt nézzük meg, az eddig lebonyolított meccsek után mely együttesek rendelkeznek a legjobb kapott […]
error: Content is protected !!