Vajon hogy alakulhat a megye egy következő szezonbeli mezőnye?

Gabi

Egyelőre csak remélni lehet, nem kell majd alább adni a legutóbbi tizenhatos létszámnál.

Bár a megyei bajnokságok hivatalos lezárásával egy fontos kérdés már megválaszolásra került, a befejezéssel kapcsolatos döntés meghozatala után rögtön a következő évadot illető talányok kerültek a középpontba. Fontos leszögezni, még csak a sötétben tapogatózunk, hogyan nézhet ki például a megyei első osztály összetétele a 2020/2021-es kiírásban, de jelenlegi ismereteink szerint azért megpróbálunk némi támpontot adni a közvéleménynek.

Ami biztos, a legutóbbi tizenhatos létszámból elbúcsúzhatunk az NB III-ba kerülő SBTC-től, ez mindenképpen jó hír, a salgótarjániak megmérettethetik magukat egy szinttel feljebb. Sajnos nem túl kellemes információ, értesüléseink szerint, az elmúlt időszakban rendre kötéltáncot járó Cered most még közelebb került ahhoz, hogy visszalépjen. Már az előző szezon második felében sem volt túl rózsás a helyzet az említett alakulatnál, az elmúlt hetekben pedig az aktuális játékosállomány nagy része elígérkezett más klubokhoz.

Szóval, ezt a gondolatmenetet folytatva, tizennégy társulatnál tartunk, azt viszont még tudni kell, két-három további egyesületnél is akadnak ilyen-olyan gondok. Valahol a Bozsikos-korosztályok versenyeztetésével próbálnak megbirkózni, máshol a felnőtt labdarúgók száma csappant meg, de olyan klub is van, ahol a település önkormányzatával kell dűlőre jutni lényeges témákban.

Ugyan a feltöltési szabályok a megyei vérkeringésben még nem kerültek hivatalos kihirdetésre, valószínűsíthető, mindenkinek az lesz a célja, hogy minél több gárda versenyezhessen majd minél feljebb. Ergo, amennyiben a mezőny maximális tizenhatos létszámát nem átlépve lesz rá lehetőség, az MLSZ ilyen irányú pozitív döntése esetén, minden olyan klub feljuthat, amelynek van érvényes licence. A megye kettőből a Bánk, a Nőtincs, illetve az Építők KC rendelkezik ezzel az elengedhetetlen kritériummal, arra viszont mérget vennénk, mindhárom brigád nem akar felkerülni.

Egyelőre csak remélni tudjuk, nem kell majd alább adni a tizenhat tagú megye egynél. Rosszabb forgatókönyvekkel még ráérünk majd foglalkozni, amennyiben valamelyik egyesület részéről hivatalos állásfoglalás érkezik, melyik színtéren is szeretne indulni, igyekszünk a leghamarabb beszámolni az aktuális fejleményről.

Next Post

Pénteken ismét pályára lép az SBTC

Az NB III-ba frissen feljutó salgótarjániak zárt kapus edzőmérkőzésen fogadják a Vácot. Két és fél hónap után pénteken ismét mérkőzés vár a harmadik vonal mezőnyéhez frissen csatlakozó SBTC-re, tizenöt órától az NB II-től búcsúzó Vácot fogadják a salgótarjániak a Tóstrandi Sporttelepen. Fontos kiemelni, a gyakorló meccsre zárt kapuk mögött kerül […]
error: Content is protected !!