Újabb meccset húzott be a Berkenye

Gabi

Hat gólt szerezve intézte el az Építőket Mohácsi László csapata.

Szombaton az Építőket fogadta a Berkenye a megye egyes mezőny tizenkettedik körében. A házigazdák számítottak egyértelmű esélyesnek, ezt a sejtést pedig még inkább erősítette, hogy edzőjükkel a kapuban, több hiányzóval szálltak ringbe a nehézségek ellenére sem halasztgató salgótarjániak.

A negatív előjelektől függetlenül kezdésképpen alaposan leforrázták ellenfelüket a látogatók, akik a harmadik percben megszerezték a vezetést. Ezt követően fokozatosan kézbe vették a gyeplőt a délnyugat-nógrádiak, az első félidő derekán pedig meg is fordították az állást.

Még a szünet előtt újra beköszönt a veretlen éllovas, ekkor pedig már érezhető volt, hogy eldőlt a meccs. A találkozó kétharmadánál jött a negyedik berkenyei döfés is, az utolsó húsz percben pedig még kétszer mattolták becsülettel küzdő ellenfelük hátsó alakzatát a vendéglátók. Végül hat-egyes arányban diadalmaskodott Mohácsi László legénysége.

Megyei I. osztály, 12. forduló:

Berkenye SE-Építők KC 6-1 (2-1)

Berkenye, sportpálya, 100 néző. Vezette: Kalmár P. (Béres K., Kovács M.)

Berkenye SE: Debre – Kántor, Porvay, Szandai (Schlenk, 76.), Bogdán – Illés, Hesz (Dömök, 55.), Rottek (Balázs M., 65.) – Balga, Mátyás P. (Greff, 65.), Fábri (Less, 55.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Építők KC: Berki K. – Ferkó, Gál, Szabó J., Baranyi – Oroszi, Novák, Hranek, Percze, Balla (Német, 65.) – Nagy Zs. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Fábri, Balázs M., ill. Oroszi, Percze, Baranyi

Gól: Fábri (22., 42.), Rottek (27.), Mátyás P. (60.), Balga (72.), Greff (78.), ill. Nagy Zs. (3.)

Jók: Kántor, Porvay, Mátyás P., Illés, Balga, ill. az egész csapat

Mohácsi László: – Az előkészületek (mély pálya, hiányzó, sérült, késő játékosaink, ellenfélnél nincs kapus) baljós előjeleket mutattak, és a mérkőzés így is kezdődött, hiszen két egymás utáni figyelmetlenség gyors előnyhöz juttatta a vendégeket, de a kapott gól – az előző héten szerzett gyors gólunktól eltérően – most aktivitást és pozitív impulzust váltott ki a csapatból, ami nagy mezőnyfölény kialakításához és az eredmény megfordításához vezetett. A második játékrészben a csereként beálló játékosokkal sikerült fenntartani az aktivitásunkat és tovább növelni az előnyünket, ami magabiztos győzelemhez vezetett, egy masszív, jó nevekből álló csapat ellen. Csapatom érdemét nem kisebbíti le az a tény sem, hogy “alkalmi kapus” védte a vendégek kapuját – mivel összességében egy gól róható fel kollégám részére -, hiszen a találatok előtt tetszetősen játszottunk és ziccerekig játszottuk le a játékhelyzeteket. További sok sikert kívánunk az Építők csapatának.

Berki Krisztián: – Azt gondolom, a mai mérkőzésről mindent elárult, hogy nekem kellett beállni a kapuba… Vannak problémáink, amit nem szeretnék vázolni, mert az csak mentegetőzésnek tűnne. Elutaztunk a mérkőzésre, mert a sportemberi magatartás ezt diktálta. Meg tudtuk lepni a bajnokesélyes házigazdát, egy kitűnő kezdéssel vezettünk. Aztán bekövetkezett az, amitől féltünk. Kapus nélkül nem lehet! Minden jóban és rosszban vannak olyan dolgok, amikből profitálnunk kell. Sajnálom azokat a játékosokat, akik ma jelen voltak, mert nem ezt érdemelték meg. Ez van, tovább kell mennünk, mert az élet is az diktálja, ha elesel, fel kell állni! Köszönöm, és minden elismerésem a csapatnak, a mai nap hősök voltatok! A Berkenyének pedig sok sikert kívánunk a továbbiakban!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Remek sikert aratott a Szécsény

A Szendehelyt hagyták helyben a jó napot kifogó házigazdák. Szombaton Szécsénybe volt hivatalos a Szendehely a megye egyes bajnokság tizenkettedik fordulójában. Valamelyest esélyesebbnek tűntek a vendégek, de nem mehettek biztosra. Kiegyenlített mederben kezdődött a meccs, majd ugyan inkább a vendégek voltak aktívabbak, fél óra elteltével a házigazdák kerültek előnybe. A […]
error: Content is protected !!