,,Törvényszerű volt az eredményességünk visszaesése”

Gabi

A megye egyes bajnokság tizenkettedik helyén telelő Diósjenő edzője, Eőry Tibor továbbra is dobogón szeretne zárni csapatával.

Eseménydús őszi idényen van túl a megye egyes Diósjenő, egy történelmi Magyar Kupa-főtábla kijutás után hézagos bajnoki szereplést követően a tizenkettedik pozíciót elfoglalva telelhet a délnyugat-nógrádi társulat. Az eddig négy-négy győzelem és vereség mellett egy döntetlent elkönyvelő, jelenleg csak kilenc lejátszott meccsnél tartó csapat ez idáig bemutatott szereplése kapcsán Eőry Tibor vezetőedzőt kérdeztük.

– Összességében, hogyan tekint vissza az őszi szezonra?

– A tavaszi vírushelyzet miatti leállás megtörte a csapat lendületét, nem tudtuk azt a teljesítményt megismételni, amit addig nyújtottunk – mondta Eőry Tibor. Rosszul kezdtük a bajnokságot, de a Magyar Kupában nagyon jól játszottunk, így sikerült kijutnunk a főtáblára. A kupában elért siker ismét lendületet adott a csapatnak, majd a sorozatosan elmaradt mérkőzések megint visszavetettek bennünket, és ehhez járult még, hogy meghatározó játékosaink vírusfertőzés miatt megbetegedtek. Ezeket a nehézségeket már nem tudtuk ellensúlyozni, és törvényszerű volt az eredményességünk visszaesése. Ha összegezni szeretném az őszi szezonunkat, elég ,,változatos” volt, amit tőlünk független okok befolyásoltak.

– Mit jelentett a csapatnak a történelmi kijutás a Magyar Kupa főtáblájára?

– Az egyesület életében az országos Magyar Kupába történő feljutás a bajnokságban elért második hely mellett a legnagyobb siker, amire a csapat és az egyesület is nagyon büszke. Remélem, hogy ebből tudunk erőt meríteni a tavaszi folytatásban.

– Egyénileg mely játékosai teljesítményét tudná kiemelni?

– Véleményem szerint a legjobb teljesítményt kapusunk, Szaszovszki Kevin nyújtotta, aki újonc létére magabiztos, esetenként bravúros játékkal segítette a csapatot. Egyenletesen jó teljesítményt nyújtott Németh Dávid, Pálinkás Martin és Lami István, de mindenki kivette részét a csapat eredményes munkájából.

– Mekkora jelentőséggel bírhat, hogy immáron nagyméretű műfüves pálya is a rendelkezésükre áll?

– Eddig a téli időszakban csak a kisméretű műfüves pályát tudtuk használni, és ez a tény behatárolta a lehetőségeinket. A nagyméretű műfüves pálya minőségi változást hozhat a szakmai munkában és ezt maximálisan szeretnénk kihasználni.

– A folytatásban okozhat valamilyen hátrányt, hogy jelenleg csak kilenc meccs szerepel a nevük mellett?

– Mivel felkészülésünket kiváló körülmények között végezhetjük, remélhetőleg semmilyen hátrányt nem jelent, hogy elmaradt mérkőzéseink vannak. Igyekszünk úgy szerepelni a halasztott mérkőzéseken, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük és felzárkózzunk az élmezőnyhöz.

– Hogy fog kinézni a felkészülési időszak?

– 2020. december 18-ig edzésben voltunk. A felkészülés 2021. január 16-án kezdődik, heti három edzéssel és egy edzőmérkőzéssel. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, szeretnénk minél több elmaradt mérkőzést pótolni február hónapban.

– Várható valamilyen mozgás a keretben?

– Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani, változatlan kerettel és a tehetséges ifjúsági játékosokkal kezdjük el a felkészülést.

– Mire számít a társaságtól a folytatásban?

– Szeretném, ha a vírushelyzet nem befolyásolná lényegesen a felkészülésünket, és sikerülne az elmaradt négy mérkőzésből minél több pontot szerezni, egyben dobogós helyet elérni.

Next Post

Máris edzőmeccset játszott az Érsekvadkert

Szombaton Budapesten járt a megye egyes csapat. Nem sokat teketóriázott a megye egyes Érsekvadkert, szombaton már túl is esett ez évi első edzőmérkőzésén a megye egyes társulat. Az országos kiemelt másodosztályban szereplő Budai FC U19-es együttesénél vizitált Szenográdi Péter legénysége. Végül döntetlennel pergett le a jó iramú gyakorló meccs. Hiába […]
error: Content is protected !!